• che71

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    mumwannaB skrev 2013-04-29 10:07:21 följande:
    En fråga till alla er som är vårdkunniga här inne. Går det att även ta blodprov genom droppingången? Eller måste det tas separat? Försöker fundera ut hur jag fixar allt mest effektivt :)
    Ja, det går bra, så gjorde jag idag, fast jag fick ju inte dropp, men en kollega satte nål (sådan som man har till dropp) o kopplade blodprovsvacutainern till den o det gick bra.

    Ett rör strulade så 14 rör blev det till Chicago.
    Så skönt att de är skickade nu, vi har oroat oss så för att det ska bli fel, men nu är det gjort.
    Måtte de komma fram i tid denna gång o bli godkända för analys! Inte ytterligare 1100 kr i onödan. (Dr D betalar inte den summan.)
    Nu kan vi i alla fall sova gott inatt...inget mer att fixa på ett tag. All denna stress...
    Men väntar fortfarande på besked från Dr D om jag ska ta IL dropp denna cykel fast vi ska vänta in en mens innan vi försöker igen. Så jag kommer inte att testa ÄL men kan ju ta ett dropp ändå ungefär 3 veckor efter missfallet.
  • che71
    TWH skrev 2013-04-29 13:28:44 följande:
    Tack Snart Lycklig och tack Holly🌺 ja, det känns ofattbart att vi är i v25 nu. Idag gjorde vi notch/flödesul och allt var bra. Det känns så skumt att allt är bra - vi bara tittar på varandra ovant och skrattar, de senaste årens läkarbesök har ju sett annorlunda ut med ovisshet, inga svar på frågor, hjärtan som slutat slå, konstiga diagnoser påhittade av läkare (att jag är för gammal, att jag har tränat under graviditeten etc som har orsakat alla missfall). Vi är så tacksamma att dr D finns och att denna tråden startades för drygt ett år sedan, för prick ett år sedan bokade vi första mötet med D. Ett barn kan överleva om det föds i v25 så nu känns det mkt positivt, den lille pojken (ja, det blir ytterligare en atenkille😃) rör sig runt i magen och tränar, han hann vända sig flera ggr bara under ul idag. Jag håller med Holly - ge inte upp!! Det krävs ju ett enormt tålamod och stålsättande men vi ska alla lyckas till slut! Kram på er alla💝
    Hjärta
  • che71
    FineS skrev 2013-04-30 20:14:09 följande:
    Finns det någon av er som har ansökt om ersättning för vårdkostnader utomlands? Försöker läsa lite på försäkringskassan hemsida, men fattar att det kan bli en tolkningsfråga. På hemsidan står det: 

    "För att få ersättning ska du vara folkbokförd i Sverige. Behandlingen du ska göra måste vara en behandling som du skulle kunna få i Sverige eller vara vetenskapligt bevisad och beprövad i andra länder."

    Min fråga är då: Är behandlingen vi får i Grekland vetenskaplig bevisad och beprövad? Visst finns det studier, men räcker det? 


    intressant fråga men har tyvärr ingen aning
    någon som vet?
  • che71

    Jag har felmärkt alla mina provrör!!Obestämd
    Vi upptäckte nu på Fedex tracking sida att vi är GMT+1 här i Sverige, men i förrgår när jag förberedde allt googlade jag o hittade att vi sommartid är GMT+2, men det är ju fel, så nu står det att blodet togs "4 pm GMT+2"
    Men det borde väl inte vara ett svårt fel, huvudsaken att blodet kommer fram o analyseras i tid?!

    Vet någon om labbet i Chicago är öppet dygnet runt, annars kanske det kommer fram inom de 48 timmarna Fedex garanterar, men om det är mitt i natten där (vilket det ju blir där om man som vi skickar det vid 17 tiden från Sverige) då kanske det bara ligger o väntar i en 7- 8 timmar i värsta fall??????

  • che71
    singhatjejen skrev 2013-05-01 21:48:28 följande:
    Oj vad det rör sig i tråden :) Har skummat igenom lite - får se hur mycket jag kommer ihåg..
    TWH: Fantastiskt härligt att höra hur långt du kommit och hur bra det går! GravidSolig
    Holly: Det är underbart att det faktiskt blir bebisar  - tänk att de är två månader redan!! {#emotions_dlg.flower}Solig
    Angla: Tänk att du överlevde!! FlörtTungan ute trist med blåmärkena, hade nog försökt stå ut om det går...
    Che: Skönt att det gick bra med proverna denna gång - hoppas du får goda besked!
    Södertjej: Lycka till hos dr D. Själv tycker jag det är skönt att bo på Olympic nära kliniken - när jag bara åker ned fram och tillbaka själv för att bara besöka kliniken. Det går ju att ta tunnelbanan därifrån också om du har mer tid och vill se dig om. Men annars är Halandri faktiskt ett mysigt område.
    Blingbling: För mig verkar immunproblemet ha blivit värre efter min första graviditet. Ren blåtur att min lilla grabb finns överhuvudtaget - och nu verkar det ju streta emot otroligt att bli gravid med syskonet.

    Har ju vilat denna månad men enligt dr D:s order ska jag ju ta IL och FBC var 10-20 dag och det kom sig att jag gjorde FBC på dag 19 och mina trombocyter var skyhöga - trots IL fem dagar tidigare. Eftersom jag "vilar" har jag ju inte tagit andra stödmediciner men jag började cykeln med en rejäl akupunkturomgång för att få kropp i bättre skick - och även öka chanser för fina ägg. Jag frågade dr D om det kunde vara så att min kropp attackerade ett möjligt embryo och han trodde absolut att det kunde vara så. Så nu har jag order om snabb FBC igen för att kolla upp hur kroppen beter sig.

    Har också bearbetat en vårdcentral hårt om hjälp och senaste "kravet" från dem är att jag ska lämna in skriftlig ordination från dr D om IL och FBC. Sedan ska de diskutera ärendet under ett gemensamt möte med medicinskt ansvarig.
    Enligt dem är det ansvarsfrågan det hänger på. Det är ju liksom en annan läkares ordination - som han vill att de ska genomföra, och går något fel blir det deras ansvar...
    Vet någon av er någon bra sida jag kan hitta något som kan hjälpa mig i argumentationen. För de vill ha in allt skriftligt... Vill bara öka chanserna och deras kunskaper så jag får hjälp.
    ok så i vila ska du ta IL dropp var 10-20 dag?
    För Dr D har inte svarat hur jag ska göra denna månad efter missfallet när vi inte försöker...så jag kanske ska ta ett dropp nästa vecka, som jag skulle gjort en månad med försök (ca 5-6 dagar efter ÄL).

    Lycka till med VC!
  • che71
    södertjej skrev 2013-05-01 20:50:40 följande:
    Che, Vad skönt att det funkat med proverna!

    Den 20:e maj har jag tid hos Dr D! Sambon kan inte följa med så jag åker själv, lite läskigt men det går nog bra.
    Jag får ingen hjälp hos min läkare på vc Rynkar på näsan, men igår fick jag svar från en privatklinik som jag mejlat. Läkaren som ringde berättade att hon förstod så väl vad jag/vi går igenom då hon själv försökt bli gravid i åtta år innan de till slut fick barn, både jag och hon grät i telefon. Men hon sa att de absolut skulle hjälpa mig, tyvärr får jag betala en del eftersom det är en privatklinik, men jag vet i alla fall att jag får hjälp!

    Jag har fått svar på några av proverna jag tagit, de flesta såg bra ut men jag har för högt värde av leukocyter 12.4 (ref 3.5-8.8), och för lågt T3 2.8 (ref 3.0-6.5) och B-EVF var nästan i överkant av ref-värdet 0.45 (ref 0.35-0.46). Leukocyter är väl vita blodkroppar, men vad innebär det att ha för lågt T3 och för högt B-EVF?

    Funderar lite över hotell i Aten och ser att Olympic ligger nära kliniken, men Mina rekommenderade hotell nära city, hotell Pan, Omiros och Hermes. Någon som bott på dem?
    Åh va skönt att du träffat på en läkare som förstår!
    Då får det gärna kosta bara man får hjälp.
    Vad kommer det att kosta med dropp o remisser?
  • che71

    Testresultaten från USA kom nu, så det gick snabbt!!
    Dr D skrev att vi ska prata i nästa vecka men att han är bortrest till tisdag.
    Så här står det överst.Obestämd
    Fwd: ABNORMAL **CONFIDENTIAL MEDICAL LABORATORY RESULTS**‏ 

    TNF-a  43,3  högt!
    IFN_g   19,3 (precis under övre gränsen)

    %CD19  12,5 (högt)
    %CD  84,6 (precis under övre gränsen)

    De andra värdena är inom gränserna.
    Vad innebär detta?

  • che71
    che71 skrev 2013-05-03 06:30:39 följande:
    Testresultaten från USA kom nu, så det gick snabbt!!
    Dr D skrev att vi ska prata i nästa vecka men att han är bortrest till tisdag.
    Så här står det överst.Obestämd
    Fwd: ABNORMAL **CONFIDENTIAL MEDICAL LABORATORY RESULTS**‏ 

    TNF-a  43,3  högt!
    IFN_g   19,3 (precis under övre gränsen)

    %CD19  12,5 (högt)
    %CD  84,6 (precis under övre gränsen)

    De andra värdena är inom gränserna.
    Vad innebär detta?
    Jag ska väl påpeka att när proverna togs i måndags hade jag ju haft misfall 1 vecka innan,
    samt tagit Prezolon tills 1 vecka innan, samt fått 4 IL dropp mellan 11/3 o 4/4, sista droppet alltså 3½ vecka innan proverna togs.
    Då är dessa värden ännu värre eller?
    Vad kommer behandlingen bli?

    Högt TNF är inte bra va?
    Hur har ni andra fått ner det?
    Vad betyder det för kroppen o äggen o missfallen?
  • che71

    Maxad - Hur fick du tag på Humira?
    Om jag skulle behöva alltså.
    Vad kostade det att ta nytt TNF prov?
    Vad kostade Humira sprutorna?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!