• che71

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Angla skrev 2013-04-18 18:29:03 följande:
    Det kunde ge lungemboli. Övriga läkare på div vårdcentraler och IVF-kliniker.
    Läkaren på "min" VC skrev ut IL, det är ju bara en näringslösning, så inget konstigt sa han bara (men sen blev det ju ändå strul pga ssk där o nu vill de inte sätta droppet på mig!)
    Han sa bara att det helst skulle droppa in på upp mot 2 timmar (i Dr Ds "remiss" står 1-2 timmar o jag brukar låta det  ta ca 1 timme) annars fanns risk för fettembolier!!
    Konstigt då att ssk i Aten på hotellet lät det gå in så fort det bara gick, ca 30 min tog det om det nu är så farligt!

    Jag frågade i mitt första samtal (telefon) med "min" nya läkare (jag bytte ju till den VC för att de svarade på ett mail att "inga problem vi hjälper dig med droppet!" vilket ju inte var sant visade det sig)
    om han trodde att det skulle bli svårt med ett grekiskt recept på IL på svenskt apotek o då sa han bara att det nog var enklare om han skrev ut det bara o jag blev så glad!

    Annars kan man ju skicka efter IL påsar från Aten (men var ute i god tid, mina åkte tillbaka innan de nådde fram till min adress av okänd anledning!) - det blir lite dyrare.
  • che71
    TWH skrev 2013-04-18 22:54:06 följande:
    Från okt i år äe svenska läkare skyldiga att ge den eftervård som krävs för samtliga behandlingar inom Eu eller om det var Shengen? Det kan man ju påminna dem om... Då finns det inte längre ngn valfrihet😜
    Det sa jag också till min VC läkare då när ssk börjat strula, men det kunde han inte säga något om, för det visste han inget om, så jag får i alla fall inte dropp där.
    Trots behandlingsschema om IL från Dr D.
  • che71
    FineS skrev 2013-04-19 08:08:01 följande:
    Jag hade bara 208 på provet, men mest sannolik var det på tur uppåt eftersom jag först kände av halsen 6 dagar efter det var tagit. 
    Vet inte riktigt hur det fungerar.

    Hade den andra konsultationen i går, det gick bra. Proverna var inte så dårliga som han hade trott, bara 3 värden låg över intervallerna. Men å andra sidan mådde jag rätt bra den tiden jag var där nere, vet inte om det påverkat något?! Så fokusen ligger fortfarande på att bättra funktionen i äggstockarna och äggkvalité, samt få skick på immunförsvaret. Ingen IVF på den här tjejen, något som känns bra. Måste nu hitta ett ställe i Sthlm som kan sätta dropp den 30/4 eller 1/5, men det slår mig nu att dom kanske har stängt dom dagarna?! Får kolla runt lite, TWH du hade några kontakter eller hur var det? 

    Tråkigt att det blivit så mycket strul för dig Che!! Hoppas att det löser sig! Och att du får positiva besked på tisdag Hjärta 
    Så nu ska ni försöka på egen hand utan IVF!!! Heja heja FineS!!Glad

    Nja positiva besked är nog uteslutet, ofostrig i v 8+3 lär ju vara samma i v 9+3,
    det mest positiva hade varit att de gjorde skrapning direkt på tisd el onsdag men det går säkert inte, bara de inte ger mig sådana Cytotec, det verkar hemskt. Vill bara att det ska vara över.
    Bara det inte är väntetid för skrapning, då har jag ju redan väntat 1 vecka i onödan o alla veckor jag trodde jag var gravid o att det skulle gå bra.

    Vet ni om immunbehandlingen jag tagit kan ha orsakat att kroppen inte fattar att stöta ut detta ofostriga?
    I så fall är det ju hemskt o förlänger bara lidandet.
    Jag menar att behandlingen går ju ut på att förhindra att kroppen ev stöter ut ett friskt foster, men om det är fel på det vad händer då, blir allt förlängt o utdraget?
    Fast jag tror nog mer på att eftersom hcg stiger så fattar inte kroppen att den ska starta missfallet, så det är väl annorlunda med ofostriga än MA/MF på det sättet?

    Mår till o med lätt illa, mest när jag är hungrig. Det känns för hemskt just nu.
    Är hemma från jobbet fortfarande, sover dåligt, drömmer om blodprover o sånt,vaknar o kan inte somna om, oroar mig o väntan är så lång.
    Måste däremot ta mig till jobbet på tisdag eftersom jag gick hem en tisd em(efter VUL) o sen får jag sjukskriva mig igen innan VUL den em, eftersom jag inte träffar en läkare innan dess som kan sjukskriva mig.
    Det känns så jobbigt att behöva vara på jobbet o må så dåligt.
    Men en fm ska jag väl klara av.
    Måtte det gå snabbt sen med att få ut det så vi kan börja om på ny kula.

    Dr D har fortfarande inte svarat.Obestämd
  • che71
    Angla skrev 2013-04-19 09:03:52 följande:
    Jag har tagit Cytotec och var faktiskt lite harig innan men det gick hur bra som helst på två alvedon trotts att jag fick med mig starkare tabletter hem. Jag skulle alla gånger välja det framför att skrapas.
    Men det är ju inte smärtan i sig jag är rädd för, mest att det ska bli ett långdraget förlopp o att inte allt kommer ut o sen ta nya tabletter o sen kanske behöva skrapas i alla fall.
    Jag har inte tid att slösa mer tid liksom.
    Det är tillräckligt jobbigt att hela tiden börja om o få alla förväntningar grusade!
    Frågan är hur många gånger till man orkar med detta?!
    Efter första tänkte vi nästa gång, o sen gick inte det o så sörja o börja om o så om o om o om igen.
    6 graviditer o inga barn.

    Hur långt efter din Cytotecbehandling fick du tillbaka mensen?
  • che71
    siolina skrev 2013-04-19 09:30:36 följande:
    Jag har aldrig tagit cytotec utan blivit skrapad. Ena gången för att det satte igång av sig själv men blödde så väldigt mycket. Andra gången blev jag skrapad för att de ville undersöka om det var var druvbörd, men det var det inte. Jag hade aldrig velat ta cytotec på grund av att jag blödde så mycket första gången, det var superobehagligt. Det kanske inte är så bra att skrapas flera gånger men om det trots allt skulle bli aktuellt igen skulle jag ända vilja bli skrapad. Har heller aldrig upplevt att det skulle vara svårt att få till.

    Che, kan du inte säga att du inte känner dig trygg med en cytotecbehandling och att du vill skrapas? Det hade räckt för mig, det vet jag, fast sedan inser jag ju att det är olika på olika ställen. Ta hjälp av din sambo, låt honom kräva å dina vägnar, det kan vara lättare än att sätta hårt mot hårt när man själv är i ett utsatt läge.

    Efter mina olika erfarenheter av missfall och ma och överstimulering så vill jag vara ordentligt kontrollerad under alla underlivsrelaterade behandlingar, tänker inte ens föda vaginalt.
    Jo jag hoppas det, o så tänker jag att vid en skrapning kanske de kan titta o se hur livmodern ser ut också.
    så slår man 2 flugor i en smäll!

    Jag är också så...efter allt man gått igenom med alla missfall o med en stor förlossningsrädsla från början, tänk om man lyckas gå hela vägen med en graviditet o sen händer det något med barnet vid förlossningen. Den risken vill man ju inte ta. Men tyvärr har man ju inte mycket att säga till om.

    Känner mig så liten o svag, har så lätt att börja gråta (som igår när jag pratade med ssk i telefon)
  • che71
    Draken01 skrev 2013-04-19 09:35:16 följande:



    Har du varit i kontakt med CFC Köpenhamn? Har hört att de har någon form av enklare variant av behandling motsvarande den i Aten. Men vet inte mer än så.
    Nej det har jag inte men jag har ju varit i Aten hos Dr D
    bara det att mina USA prover blev försenade med snöstormen, så de måste göras om.
    Var det så du menade, att jag kunde fråga CFC om blodproverna kan tas där?
  • che71
    Snart lycklig skrev 2013-04-19 12:24:46 följande:

    Hej alla IL-droppare! Jag hoppas alla lever idag! Jag lever i alla fall med hull och hår. FlörtSoligTungan ute


    Du låter glad, har du några roliga nyheter?!Drömmer
  • che71

    Någon som fått mailsvar från Dr D eller Mina senaste dagarna?
    Eller har de kanske stängt?
    Jag känner mig väldigt ensam o bortglömd, inget svar fortfarande.
    Ska jag aldrig mer höra från Dr D?
    Men den follow up vi betalat för gäller väl vid nästa graviditet också för det är väl fram till levande fött barn?
    Så hur gör jag nu...väntar ut detta missfallet...avslutar prezolonet (trappar ner) o Fragmin på tisdag...
    sen vänta en mens o sen börja testa ÄL o sen IL dropp 6 dagar efter det o medicinerna.
    Vem vet om han svarar sen på mina FBC om någon månad eller två?

  • che71
    Snart lycklig skrev 2013-04-19 15:52:04 följande:

    Nej, tyvärr har jag inga speciella roliga nyheter. Jag har länge önskat att en sådan dag ska komma, men ännu har den inte kommit!

    Jag tycker det är lite smålustigt, men egentligen helt katastrofalt, det bemötande vi alla får gällande IL såväl när det gäller recept som att få hjälp med att sätta droppet. Att det nu också är "livsfarligt", en näringslösning livsfarlig!!!!! Man kan inte annat än att småle.

    Därför undrade jag om vi alla IL-droppare fortfarande lever.

    Kram och jag hoppas på ett litet mirakel för din skull nästa vecka. Sköt om dig! 
    Tack du!!
    Men det är tyvärr inga mirakel här, ofostrig i v 8+3 lär ju vara kört...bara väntar på att få sätta igång det så att vi kan börja om på nytt.

    Ska du till Aten snart igen för IVF?
  • che71
    Vilaa skrev 2013-04-19 20:45:03 följande:
    Che: jag har skrapats flera gånger trots ärr-risken som vissa säger föreligger, medans vissa läkare säg att det inte alls är nån fara. Jag gillar inte cytotec, det är inte en missfallsmedicin riktigt, utan en medicin mot magsår och så är biverkningen att man kan få missfall, men vissa får ju inte den "biverkningen". Jag har som sagt valt skrapning alla gånger förutom en gång då jag testade cytotec fullt ut (ofta får man ju cytotec även inför en skrapning) men den gången jag använde det ensamt var en jobbig process, det började blöda lite men sen hände inget, efter några dagar fick jag en ny omgång och då blödde det lite mer men inte särskilt heller, på återbesöket sen för att se om vi skulle testa skrapning ändå, enligt mitt sjukhus testar man bara två omgångar cytotec och sen skrapar man, så hade visst delar fastnat så att säga, inte kul!!! Gyn tog en tång, längre än vad man vill veta och liksom gröpte ur... Förbannat otrevlig upplevelse, efter det bara lite kvar som skulle komma ut snarast sa dom eftersom stoppet var löst... Blödde lite igen, sem avstannade det. Då trodde jag det var över och väntade på mens, efter typ 3,4 veckor började jag störtblöda så in på gynkliniken, första doktorn sa att jag fått tillbaks mensen och att den kan bara kraftigare efter ett missfall men andra doktorn sa att det var ytterligare rester som kom ut!!! så långdragen process... Förra gången sa jag att skrapning enbart är aktuellt för mitt psykes skull. Trots ärr riskens vara eller inte vara.
    Fy vad hemskt o långdraget!
    Kram
    TWH skrev 2013-04-19 20:59:31 följande:
    Jag kan bara instämma i Vilaas resonemang. Det beror på hur mkt man orkar med, jag har haft segdragna missfall som hållt på i åtta v med Cytotec. Jag har skrapats flera ggr och det är enkelt och skönt för psyket, det är liksom över på direkten jämfört m segdragna missfall. Man blöder mycket mindre dessutom. Äl kommer ofta igång snabbare, eftersom det är rent, instrumenten som används är trubbiga så infektioner är vad som kan ge ärrbildning och det är ovanligt - men dock en risk. Risken för infektion finns ju även vid "vanligt" missfall.
    8 veckor från det du tog Cytotec!!
    Nej fy så jobbigt!
    Det vill jag verkligen inte vara med om.
    Skogsbruden skrev 2013-04-19 16:42:53 följande:
    Che71: Jag läste vad de sett på UL och jag blev så ledsen. Hoppas som de andra på mirakel. Annars vet jag inte vad jag ska ge för råd angående Cytotec/skrapning. Jag fick Cytotec efter MA i v 11 och jag trodde jag skulle både förblöda och dö av smärta (men problem åt det hållet har jag haft även i vanliga fall i samband med mens så du behöver ju ínte drabbas av det), och fick ändå skrapning efteråt. Men som de andra har sagt, skrapning ökar ju riskerna för ärr. Man kan ju alltid be om att få tabletterna på sjukhuset så man inte tar dem hemma ensam. Jag är glad att jag var på sjukhuset när jag fick dem. Hoppas jag inte skrämde dig. För många funkar det ju bra. Lycka till hur det än går.   
    Precis det är ju det man läst att det ändå inte funkar ibland o ändå blir skrapning.
    Men fy att det blev så illa för dig!
    april12 skrev 2013-04-19 18:51:17 följande:
    Che71- jag har gjort cytotec behandling på 3 av mina 4 missfall. Tycker det funkar helt okej och vill helst vara hemma i min egen säng och nära min egen toalett så man slipper dela med ngn annan person. Visst är det lite obehagligt med allt blod men i alla mina fall så kommer det mesta blodet i toaletten. Rekommenderar att ta så mkt smärtlindrande som man få och brukar använda vetekudde. Men det beror på hur man känner vissa känner ju en trygghet av att vara på sjukhus. Eftersom jag jobbar inom sjukvården vill jag helst inte se folk som påminner om jobb. Min mens har brukat komma tillbaka som förväntad mens förutom en gång då den var försenad 2 veckor efter cytotec beh.
    Håll ut tills du gjort ditt nya vul, tänker på dig! Kram
    2 extra veckor är lång tid i min värld...onödig väntan...

    Jag håller ut men bara väntar på att det ska vara över.
    Känns så onödigt denna långa väntan, utdraget lidande, speciellt som jag mår lite illa nu om dagarna o svag molvärk  ibland också, så kroppen fattar fortfarande inte, hcg kanske stiger ännu mer o hinnsäcken växer?!

    Snart Lycklig
    Håller tummarna för att de fnns kvar på måndag!!

    Kram på er alla fina tjejerHjärta



Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!