• che71

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    hcg idag var 10771
    v 6+2
    Drömmer
    Väntar på svar från Dr D angående mitt FBC idag, om jag beöver nytt dropp de närmsta dagarna
    för vi reser till Italien på söndag o blir borta 8 dagar.
    Har varit på apoteket o hämtat ut IL dropp så jag klarar mig ett tag nu. De från Aten har inte dykt upp.

  • che71

    Fick precis samtal från läkaren på VC att de inte kan hjälpa mig med IL droppsättning mer.Gråter
    ssk gick alltså till chefen o klagade o sen fick min läkare säkert bannor att det inte är vetenskapligt beprövat o allt sånt, så nu drar han sig ur,men fortsätter hjälpa med blodprovsremisser i alla fall.

  • che71
    Maxad skrev 2013-04-03 10:32:48 följande:
    Singha vad roligt! Grattis till ett extra embryo!

    Che - det låter ju inte klokt. Vad är det för fel på sjuksköterskan!? Du har ju fått ordination från en läkare utomlands. Vid en fertilitetsklinik som anser att detta dropp är viktigt. Det måste gå att hitta en annan vårdcentral som kan hjälpa dig!
    Verkar svårt, innan jag fick napp hos denna VC o listade mig där mailade jag o ringde till flera ställen, flera VC o en klinik som har MVC o gör IVF, men ingen ville/kunde hjälpa mig...blev så glad o lättad när denna VC sa OK.
  • che71

    Har nu fått Greek blood test results på mail från Dr D (inget om USA testerna!)
    Det enda som verkar utanför referensvärdena är något som heter Asto ?
    Det var 403 o ska vara <200.
    Någon som vet vad det är?

  • che71

    Ni som är gravida eller fått barn: Hur många dropp fick ni sammanlagt, första trimestern o sen under resten av graviditeten?
    Dessutom hur ofta lämnade ni FBC prover sen när droppen inte blev så ofta?

    Känner att Dr D inte svarar tillräckligt o inte på alla frågor, men vi ska väl ha en telefonkonsultation snart hoppas jag så jag kan fråga ALLT.

    Hur länge ska man ta prednisolon?
    Vad sa era barnmorskor när ni berättade om denna behandling?

    Jag känner att hittills har jag föreslagit dropp dagar o hur det ska fungera med semester o blodprover, Dr D bara håller med o så tar han 400 euro för det!!! Får man mer stöd längre fram?

  • che71
    HollyGolightly skrev 2013-04-03 13:31:59 följande:
    Jag fick totalt 11 dropp, varav tre innan FET, ett samma dag som jag plussade och sen ytterligare tre under första trimestern. FBC varierade lite, alltid 3-5 dagar efter IL och ibland ytterligare ett om värdena på förra FBC såg så pass bra ut att jag inte behövde boka nytt dropp direkt. Men 1-2 i månaden i alla fall. Jag skulle egentligen ta Prednisolon hela graviditeten, men trappade ner från 20 mg till 15 mg i ca vecka 14, och sen trappade jag ner 2,5 mg åt gången ytterst långsamt mellan vecka 25 och 33 om jag minns rätt. När jag tog mitt sista FBC i vecka 36 hade jag i alla fall fasat ut Pred helt. 

    Jag valde medvetet en barnmorska som jag vet att fler i den här tråden gått till, så hon höjde inte på ögonbrynen. Däremot fick jag förstås försvara mig inför spec-MVC (först på Huddinge där jag blev så illa bemött att jag valde att byta sjukhus, och sen på SÖS där jag visserligen möttes med viss skepsis men där de åtminstone lät bli att kritisera).

    Jag tycker att 400 euro för att ha direktkontakt via mail med en kunnig läkare under en hel graviditet faktiskt inte alls är särskilt dyrt. Visst, det enda man gör egentligen är att skicka sina FBC-resultat till honom och så justerar han doser eller ordinerar IL baserat på det, men med tanke på att jag inte har någon möjlighet att själv lista ut när immunförsvaret hotar fostren så kändes det tryggt att ha honom som stöd. 
    Tack snälla för svar!!
    Hur många FBC behövdes etfer första trimestern, jag menar då du inte behövde dropp så ofta?
  • che71
    FineS skrev 2013-04-05 11:55:29 följande:
    Hej tjejer!:) 

    Jag är så imponerad, vilka kämpar ni är!! 

    Jag har följt med denna tråd ett tag, men inte skrivit något. Men nu på måndag har jag tid hos Dr. D och hoppas att jag också snart blir gravid efter utredning i Aten. 
    Dr D tror att vårt problem är min äggkvalité. Jag tycker det är så himla härligt att någon äntligen vågar säga att det är där felet ligger, för själv har jag känt så länge. Orsaken till att äggen är av sämre kvalité tror han beror på att mitt immunförsvar attackerar äggstockarna, på samma sätt som det attackerar min hud och sköldkörtel t.ex. Jag har ju också känt på mig att immunförsvaret har ställd till det. 

    Undrar om någon har tips på ställe i sthlm som kan sätta IL dropp? Vet ju inte om jag behöver det än, men bra att börja leta i god tid. 

    Kram
     
    Välkommen hit !!
    Så bra att du ska till Aten också!
    Kram
  • che71

    USA proverna blev inget pga snöstormen!!!!!
    Nu vill Mina att jag ska själv fixa att ett labb tar blodprov och sen ska jag själv skicka det med Fedex till USA, men hur går man tillväga för att få det gjort i Sverige? Dessutom är jag gravid och blir inte proverna missvisande då? Vad händer med de 900 Euro som vi redan har betalt for bara USA tests ?
    Det tog 4 veckor att få svar på detta och nu är vi på semester i Italien. Vad ska jag göra nu??????

  • che71

    Singatjejen
    Men vart går man för att ta såna blodprover i Malmö som man sen skickar med Fedex ? Jag får ju inte ens hjälp med IL droppen o labbet ville inte ta Dr Ds remiss på FBC ?
    Fast jag tror ju också att det vore missvisande med både graviditet o 4 IL dropp i kroppen !

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!