• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Och det låter i mina öron som att det finns en god chans enligt dr D? Kram igen

  • TWH
    Zinfandel skrev 2012-09-13 21:08:59 följande:
    Nä men 4 månader men även det är ju totallöjligt. 

    Fast jag förstår det som att man ska minska dosen 2.5 mg per månad i doser över 10 mg. När man går under 10 mg ska man minska 1.25 mg varannan månad? Det betyder ju 16 mån för 10 mg dos. Holly fick inte med hela tabellen utan titta i länken. Dock undrar jag hur lång tid man ska ha stått på pred för detta?
  • TWH
    Snart lycklig skrev 2012-09-14 23:31:54 följande:
    TWH, han sa i dag på telefon att han är säker på att jag kan bli gravid. Med egna ägg behöver jag lite tur, men helt säker är han på att immunsystemet eller livmoderslemhinnan inte förhindrar en graviditet, då jag stabiliserat mitt immunsystem och inget fel på slemhinnan, tjock o treskiktad som den brukar vara. Ej heller ngt fel på livmodern enligt honom. Kan tyvärr inte säga var jag står i frågan om donation, för jag vet helt enkelt inte. Ibland tänker jag att vi kan försöka leva ett lugnt i mysigt liv, vi två. Andra gånger går jag sönder i bitar bara jag tänker tanken på att aldrig få uppleva en graviditet och få ett levande barn, som är en del av både min man och mig. Får ont i hjärtat när jag t ex tänker på en liten pojke med min mans svarta hår o gröna ögon...... Dr D är nu efter resultat hittills säker på att jag ska göra långa protokollet o maxdos 150iu Menopur. Denna gång började vi med 150 o sedan 225 nästa dag o sedan åter 150 o 225 igen, sedan bara 150 o igår o idag endast 75. Jag som i Sverige o Danmark alltid haft maxdos 450 iu.

    Ok, då ska det för sjutton komma rätt ägg nu, tummarna är knutna✊
  • TWH
    Snart lycklig skrev 2012-09-15 19:45:29 följande:
    Tack söta rara TWH, Curly och Poussin!  Ja, att dt ska vara såååå svårt att bli gravid?! Poussin, intressant med TPO-ak, mitt gick ner under min förra IVF, som jag o Dr D tror var mkt nära en graviditet. Fantastiskt med en läkare i Sverige som visar intresse. Det är dags! För övrigt har jag idag haft en riktigt mysig dag. Åkte till Athen-kusten med Metro och sedan Tram. Solbadet under molnen, men såååååå varmt i dt salta vågiga vattnet. Läst en riktig tjejbok, en "feel-good-book". Om allt går bra på måndag och sedan dagarna därefter blir ET antagligen på torsdag. Jag åker nog inte hem förrän lördag/söndag. Många dagar kvar att roa mig på . Dt småregnar o åskar, äter just nu sallad o dricker ett glas vin (på "order" av Dr D) i hotellets restaurang. Kram tjejer.

    Vad härligt det låter ändå. Bara för att du ska ha lite "ovetenskapligt och skvallrigt" att läsa där nere på lördagskvällen skickar jag över denna länk. Hoppas du får en avkopplande kväll, kram www.mothersover40.com/celebrities.html
  • TWH

    Holly och Hjärte: ni har säkert argument o tankar för varför ni väljer att trappa ned på prednisolonet trots dr Ds rekommendation - och jag förstår er! Dock vill jag bara slänga in en brasklapp - jag som lätt bli gravid men som får missfall - jag kommer inte gå emot dr Ds ordination nästa gång jag blir gravid. Missfallsrisken är ju (har rejäl erfarenhet) extremt hög vid imunologiproblem. Bara för att jag bryr mig om er och vill att det går vägen❤❤❤

  • TWH
    HollyGolightly skrev 2012-09-15 23:10:46 följande:
    TWH: tack för omtanken! Jag har ingen missfallsproblematik alls i bakgrunden (även om jag så klart inte är "immun" mot missfall för det), och eftersom Dr D gått med på att jag sänkte dosen ett snäpp redan så tror jag att det kan funka igen om mina värden håller sig på bra nivåer. Jag tänker som sagt vänta till nästa FBC (som bör visa om första sänkningen gjorde nån skada) och se om Dr D fortfarande är nöjd med siffrorna. Även om jag sänker dosen ytterligare ett snäpp så kommer jag fortfarande ligga på 10 mg/dag, och jag känner mig mer orolig för att ligga på hög dos hela graviditeten än att sänka den lite och vara beredd att höja igen om det skulle behövas. Och som sagt - säger Dr D att värdena försämrats och att jag bör höja dosen igen så lyder jag förstås! Tack för att du bryr dig!

    Jätteöverens:) det jag var ute efter var att ni ändrar ordinering utan att påtala det för dr D - är inte säker att han läser alla kolumner.
  • TWH
    Ninninn skrev 2012-09-16 09:18:04 följande:
    Nu har ja fått mailet med bifogad faktura, mened står inte exakt vad man betalat för brukar de inte göra de?? Jag klistrar in de dom skrivit "Detta är fakturan om samrådsprocessen, blodprover, mediciner och behandlingsplan. Detta fakturauppgifter den totala mängden närvarande utestående. Uppföljningen av eventuella graviditet är 400" Förstår ni? Ska jag betala 400 euro till eller? Är dom 400 euro efter man fått barn eller hur menas de? Min faktura va på 2010 euro!

    De 400 är för framtida coaching vid din nästa graviditet där han hjälper dig till en bebis, står det på svenska på fakturan? Vi hade blivit fakturerade dubbelt för något, tror det var il injektionen som vi även hade betalat på plats så kolla alla poster. Dr D ändrade såklart omedelbart fakturan.
  • TWH
    Ninninn skrev 2012-09-16 10:14:19 följande:
    IMMUNE SUPPORT medical fees: 600 intralipid infusion x1: 230 euro Chicago blood: 850 euro Fedex: 50 euro Consultation:100 euro Greek immune blood test:180 euro Detta är fakturan men de kan väl inte stämma med 230 euro för ett dropp?? jag fick ett på plats men fick inte med några hem!         

    Den stämmer nog, det är sjuksyrran som kostar vid il. Detta är den totala kostnaden du får, all support framöver ingår i pengarna💐
  • TWH

    Snart lycklig: ha det så skönt och hoppas du har med dig massor av böcker! Cice: är det sant! Grattis🌺🌺 Hemilga damen: tyvärr inte, vet inte vad det är.

  • TWH
    Ninninn skrev 2012-09-16 10:14:19 följande:
    IMMUNE SUPPORT medical fees: 600 intralipid infusion x1: 230 euro Chicago blood: 850 euro Fedex: 50 euro Consultation:100 euro Greek immune blood test:180 euro Detta är fakturan men de kan väl inte stämma med 230 euro för ett dropp?? jag fick ett på plats men fick inte med några hem!         

    Ninnin, eftersom ni blir naturligt gravida precis som vi (ta i trä) så borde ni inte behöva betala för immune support up to pregnancy, något ivf-arna får hjälp med (eller hur ni som gör ivf?). Däremot är ju de 400 i framtida support den som är aktuell för er, det är ju då vi behöver stödet. Skriv och fråga vad som är inkluderat i immune support up to pregnancy (han kanske inte tänker på att ni blir gravida själva).
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!