• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • criss00

    Snart Lycklig: Åh, vad jag känner för dig. Vi vill alla så att du ska få lyckas. Känn inte efter för mkt och ge inte upp. Det finns ännu hopp för dig!
    Jag har också en tvillingsyster o är ju ungefär lika gammal som du. Min tvillingsyster fick sina bägge barn på första försöket. Jag kämpade länge men fick tillslut ett barn. Men jag har inte berättat om min önskan att få ett barn till till henne. Det orkar jag inte.
    Håll ut och jag hoppas du kan hitta lite hopp och glädje ännu. Stor kram

  • HollyGolightly

    Ääääntligen fick jag svar från Dr D, det känns nästan fånigt att få det dagen före gravtestet för jag hade ju ändå mailat honom i morgon om det. Men skönt med ett livstecken, även om jag nu måste rodda ihop ett IL och ett blodprov på kort varsel i semestertider igen ... Tungan ute

  • Hjärtefröjd
    HollyGolightly skrev 2012-07-12 11:02:06 följande:
    För övrigt – OM jag plussar i morgon så kommer jag aldrig mer att tycka att fredagen den 13:e betyder otur ...
    Hihi, förstår det.. som jag håller tummarna!
  • HollyGolightly
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-12 11:06:55 följande:
    Hihi, förstår det.. som jag håller tummarna!
    Tack! Har du bestämt hur du ska göra med Dr D under din graviditet? Ska du betala för fortsatt support eller kör du på egen hand?
  • Hjärtefröjd
    HollyGolightly skrev 2012-07-12 11:30:28 följande:
    Tack! Har du bestämt hur du ska göra med Dr D under din graviditet? Ska du betala för fortsatt support eller kör du på egen hand?
    Vi har nog bestämt oss för att inte betala mer eftersom vi inte känner oss särskilt nöjda med hans bemötande (vi har t.ex. fortfarande inte fått svar på våra frågor kring FBC och dosering av Trombyl/babyaspirin).

    Istället kommer vi - om graviditeten håller i sig - köra på IL var 3-4 vecka framöver och hålla tummarna att det "räcker".
  • Snart lycklig

    Tack Criss00, dina ord värmer! Bor du i Sthlm och tidigare gått hos Dr Nie fär akupunktur? I så fall, har hon berättat om dig för mig. Anonymt självklart, inga namn. (Självklart kan det också vara något annat tvillingpar som hon menar).

    Jag vill inte ge upp, men borde jag? Jag har ju ändå bra värden och bra resultat under behandlingarna trots minus.

    Kram.

  • linköping68

    Hej alla
    Undrar om det går bra att hoppa in här och vara med?
    Har visserligen inte varit i Aten på utredning, men har mailat Dr D och väntar svar, som jag förstår kan dröja länge. Har tänkt att jag ska läsa igenom tråden och notera alla era bra kommentarer ang utredning  hos Dr D
    Det lär ta tid att läsa allt så det är bäst att jag börjar.......  Solig

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!