• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Ljusgläntan
    Angla skrev 2012-07-11 16:18:29 följande:
    Läs här på Fass alt ring apoteket på et ttsälle står det att fettet elimineras efter 5-6 timmar; "INTRALIPID kan störa vissa analyser (bilirubin, laktatdehydrogenas, syremättnad, Hb etc.) om blodprovet tagits innan det tillförda fettet eliminerats från blodet. Hos de flesta patienter elimineras fettet från blodet 5-6 timmar efter avslutad infusion." www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt....
    Angla - mamma till slut

    Men vad betyder det tro? Kommer de avsomnade händerna aldrig bli som förut igen ?!
  • Angla

    Vet ej, kan betyda något helt annat att de timmarna inte alls har med biverkningar att göra.


    Angla - mamma till slut
  • Ljusgläntan
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-11 16:31:36 följande:
    Mina händer domnade också bort av IL-droppet, men det släppte efter några timmar...

    Jag hoppas på att de skulle vara borta när jag vaknade... Men det var det inte.. Vaknade på natten av de till och med.. Börjar bli så orolig att sticknarna ska fortsätta för alltid....
  • Lully Hill
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-11 13:56:55 följande:
    Lully, finns det nån anledning till att man inte trappar ner pred innan förlossningen, t.ex. i veckan 36 när barnet ändå kan anses "färdigutvecklat" och bara ska växa till sig?

    Tar du även Fragmin nu efter förlossningen?

     
    Jag vet inte. Enl Dr D behövde jag Pred hela graviditeten och 6 v därefter. Så har ordinationen varit hela vägen. Vet egentligen inte varför och som ni vet, det är svårt att få svar på motfrågorna.

    Fragminet ordinerades av läkarna på BB, inte Dr d och beror på att jag är så JÄTTE gammal först föderska. 5 sprutor fick jag.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • IorÅsna

    Hej alla!

    Hoppas det är ok jag hoppar in, har läst denna tråd i snart 1,5år men aldrig riktigt trott jag behöver kolla upp detta väl.
    Är det bara en tråd för misslyckande via IVF eller ej kunnat få pluss på egen hand som gäller här?
    Eller är det även oförklarliga MF ofta?

    Jag och min man har försökt i 1,5år om inte mer och fertil är jag, 5 MF på denna tiden så pluss får jag. 
    Men 4/5 slutar i tidiga MF mellan v.6 - 8 oftast om inte tidigare och blöds ut av mig själv och ett senare MA i v.12 omkring, fostret dog veckan innan.
    Jag har läst mycket om Athen och utvecklingen där nere men tänkte kolla här hemma först med er, om det är ok?
    Är ganska ledsen och uppgiven just nu då jag precis haft mitt 5:e MF och hemma i Sverige hittar dom inget och säger vi har ren otur. Gjort alla tester hittills och fått trombyl samt progge när jag plussar att ta.
    Har tid nästa onsdag igen. Mannens prover kom ut OK också.

    Innan jag fortsätter vill jag kolla om det är ok med er här inne? 

  • Lully Hill
    Snart lycklig skrev 2012-07-11 13:14:26 följande:
    Lully, Erik, vad gulligt!

    När du nu redan trappat ner, skulle jag nog fortsaätta med 5 mg regelbundet varje dag. Känns allt bra både med dig och honom då, skulle jag fortsätta så. Om du inte känner att allt är okej, skulle jag trappa upp lite och se om det räcker, men till sist endast trappa upp till max 10 mg som Dr D anser.

    Jag tror du måste lyssna och känna efter hur din kropp reagerar.

    Är det inte så att sockervärden kan bli lite si och så om man inte trappar ner på rätt sätt, eller.? Om det är så, kankse du kan gå och kolla lite status på dina värden.

    Kram och ha det så mysigt med lilla familjen!
    Tack! 
    Ja jag gör nog som du säger. Känns konstigt att gå upp i dos igen. Svårt att veta vad som är hormoner och om något är abstinens från kortison. 

    Ja, det är blodsockret som är boven. Särskilt hos bebisen. Att bebisens binjurar inte produserar tillräckligt själv, utan har klarat sig på kortisonet. Så förklarades det på BB. Så man var extra noga med hans blodsocker. 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Ljusgläntan

    Jag hittade de här om sideffekter på IL-drops: Call your doctor right away if you notice any of these side effects: Confusion and weakness with muscle twitching. Confusion and weakness with uneven heartbeat and shortness of breath. Numbness or tingling in your hands, feet, or lips. Pale, hot, dry skin with fruit-like breath odor, fainting, and shortness of breath. Rapid weight gain. Swelling in your hands, ankles, or feet. Yellow skin or eyes. If you notice these less serious side effects, talk with your doctor: Blurred vision, drowsiness, dry mouth, increased thirst. Dry mouth, increased thirst, muscle cramps, nausea or vomiting. Increase in how much or how often you urinate. Pain, redness, swelling, or cold feeling where the needle is placed. www.healthdigest.org/topics/category/4341-intralipid-drug-and-prescription-information-side-effects-use-and-dosage Jag har flera av dessa symptom nu efteråt men Dr D verkar inte veta vad man kan göra åt de... Får se vad han säger härnäst..

  • Zinfandel

    elab: grattis!

    IorÅsna: välkommen!  Jag tycker snarare det är smart att ta tag i detta innan man ger sig på en massa IVFer som vi andra gjort, bättre att behandla först och slippa hela denna process och ett bra sätt att spara tid Glad Ditt problem avhjälps dessutom inte med IVF så Aten-spåret är betydligt vettigare och antagligen ditt bästa alternativ. Bra att du tänker i rätt banor! Vänta inte!!

    Lully: jag blir osäker nu när Dr D så bestämt hävdar 10 mg. Kanske lika bra? Jag personligen tycker att 5 mg borde räcka och just för att slippa öka igen men han vet ju liksom bättre Förvånad 

    Ljusgläntan: var inte orolig, det går säkert snart över. Om du är orolig, ring tillverkaren Fresenius Kabi.   

        

  • Ljusgläntan
    Cice skrev 2012-07-05 12:07:05 följande:
    Hej på er !!! Jag hade problem när jag fick den första Ildropp. Mina byster sväller mycket och jag  hade  väldigt hög  feber .    Dr. D har ringt mig varannan dag. På lördagen  ringde han två gånger. Dr.d kommer att  ringa  mig idag ca kl.15.00, om någon hade en enkel fråga, skriva att jag kan fråga honom ..       Dr.d har gjort en skriftlig behandlingsplan för mig .. Enligt den dr.D Fragmin 5000ie  är samma  effekt som clexane 4000.. Men jag kan fråga honom igen om ni vill.    Jag ser ut som Pamela Andersson, oh ja, hahaha .. Jag är glad att tänka att i morgon jag kanske kan åka hem ... Min vän i Grekland, kommer att skicka en del saker för mig på måndag, och jag vill veta om någon är i behov av något, som ILDropp, clexane, Pred. skicka  ett meddelande till mig. kramar från en kvinna lycklig, eftersom mina byster tillbaka till normal storlek, oh yesssss

    Cice - hur har de gått fördig... Har din svullnad gått ner??
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!