• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Hjärtefröjd

    När man läser de senaste dagarna inlägg verkar det som att flera fått biverkningar av IL i Aten, men i princip ingen har fått det här hemma. Kan det bero på att droppet ges under mycket längre tid här hemma tror ni?

    Min svenska läkare tyckte nämligen det var vansinne att trycka i nästan en hel påse IL på under en halvtimme, som jag fick det i Aten.

  • Snart lycklig

    Tyvärr har nog denna IVF oxå gått åt skogen. Alla symptom borta. Det exakt vanliga menskänslan och svaga färgningar på toapappret. Jag är så ledsen, ända inifrån själen. Att leva med denna djupa sorg, barnlöshet, är näst till terror. Man lägger ner då mkt energi, hopp, hela sin själ, pengar, ja allt för att lyckas. Att om och om igen misslyckas. Ni kanske tycker att jag hoppas på f mkt, m tanke på min ålder, men jag har bra värden f min ålder. Med risk f att låta bitter; samtidigt vet jag att min tvillingsyster sitter med en mage runt 20 veckor, hon väntar sitt 4:e barn, ett enda "misstag" o hon är ju bara en kvart äldre än mig. Varför kan inte vi lyckas?! Hon sitter precis i den sits jag så gärna vill vara i, flr 4:e gången. För övrigt har jag ingen kontakt m henne el hennes familj nu, jag klarar inte det. Dt är en lång historia..... Jag kan berätta att jag träffar andra gravida. Dt kanske säger en del. Jag hoppas f er andra. Kramar.

  • Zinfandel

    Hjärte: ja, det tror jag absolut. Vi testade det här hemma och jag märker en klar skillnad när jag får det under iaf en timme (vilket jag även fick i Aten). Min dss råkade sätta den för snabbt en gång här hemma och då kände jag av det efteråt. Dr Braverman säger dessutom att bästa effekt uppnås om man får det under 2-3 tim men det har nog inte många här möjlighet till eftersom en ssk måste övervaka.

    Lycklig: det är inte ovanligt att symtomen avtar efter implantationen och hur många här får inte en blödning runt RD 10-12?! Drömmer  Sitt lugnt i båten nån dag till. Det tar inte slut här, du får kanske ge IL en chans till? Jag tror det är bra om du kan fokusera på vad du har istället för vad andra har, hur svårt det än är, det är naturligtvis lättare sagt än gjort. Jag tror det är bra att lägga mer krut på sig själv, vara totalt ego i denna situation och bli lycklig i sitt eget liv. Kram Hjärta  

  • singhatjejen

    Snart Lycklig: Blir så ledsen för din skull. Jag vet hur det känns, man känner sin kropp och vet när det inte funkat... Hoppas du har fel ändå.
    Men Zin har rätt också. Och kanske behövs dosen bara justeras?
    Dr D tycker ju att jag ska spara mina blastos och vad jag förstått är som förbehåll att ha yngre ägg ifall en IVF misslyckas för att dosen behöner justeras...
    Stor kram till dig!

  • HollyGolightly

    Snart lycklig: Håller alla tummar jag har för att du har fel! När är TD? Och ge inte upp även om det inte funkade den här gången, en justerad dos (och rätt embryo) kanske är allt som behövs! Det känns ju trots allt som att vi verkligen är något på spåren med det här, statistiken talar ju sitt tydliga språk på vår lista och det var det som fick mig att ändå inte ge upp hoppet efter att vårt första FET efter Grekland inte funkade.

  • Zinfandel

    Förresten, hur stora påsar IL tar ni? Hur mycket och under hur lång tid man ska ta det ska stå i relation till kroppsvikten, det kan vara viktigt att anpassa om man reagerar.

  • Snart lycklig

    Tack kära Zinfandel och Singhatjejen! Ni har så rätt i era kommentarer, men ibland är det så svårt.

    Imorgon ska jag ju ta HCG-prov, (levnadsdag 13, RD 10 3-dgrs), så då får jag ju bevis.

    Min man har också tyckt att det vid denna IVF varit helt annorlunda, resultat, hur framförallt jag mått, symptom etc.

    Är det någon i detta forum som vet något om eller på nära håll känner till någon som gjort embryoadoption, alltså ett överblivet embryo från några andra personer som donerat. 

    Hur tänker och känner ni för det?

    KramarHjärta

  • IorÅsna

    Läste på sidan nyss och den verkar väldigt givande och dom verkar duktiga!
    Men vad är IL-dropp egentligen? Vad får man det för?

  • Cathy

    Cice; jättetråkigt att höra om din IL upplevelse Rynkar på näsan Hoppas du mår bättre nu {#emotions_dlg.flower}

    Hjärte; tror absolut att det spelar roll under hur lång tid droppet ges. Och som Zin säger, mängden ska vara i relation till kroppsvikten.    

    Snart lycklig; jag håller tummarna för dig ännu! Det är inte kört än!
    Förstår hur tungt det måste vara med en gravid tvillingsyster när man själv inte lyckas. Men ge inte upp nu!

    kram    
         

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!