• Snart lycklig

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Ni som vari gravida, hur gjorde ni med avslut/nedtrappning av bl a progesteron och östrogen?

    Fick idag per mail besked från D att jag ska fortsätta precis som tidigare tills jag gått 14 fulla veckor. Då ska jag sluta med progesteron och östrogen, men fortsätta med allt annat. Någon som vet ngt om Neupogen? Tyckte D tidigare sa att jag skulle börja trappa ner Neupogen efter 12 fulla veckor=idag.

    Ska man bara tvärt sluta med progesteron och östrogen, utan en nedtrappning, där man minskar efterhand?

    Känns inte riktigt bra att tvärsluta...... Tacksam för info.

  • Snart lycklig

    Tack för era svar ang nedtrappning av kortison och progesteron.

    Känner mig så himla osäker om när och hur jag ska göra. Har visserligen inte frågat D hur han verkligen menar. Vågar absolut inte tvärsluta. Jag tar ju 3 Utrogestan oralt dagligen och vid samma tidpunkter 3 Lutinus vaginalt dagligen. Det är ju 6 st tabletter/vaggisar som ska bort plus 4 Progynon oralt samt 1 vaginalt. Kan ju inte bara tvärt sluta med alla dessa samtidigt. Verkar ju inte logiskt och bra för kroppen och bebisen.

  • Snart lycklig
    Cathy skrev 2015-01-31 12:29:20 följande:

    Snart lycklig; D kommer nog att ge dig instruktioner om all nertrappning. Kortison får du säkert ta länge. Jag trappade ner kortisonet långt innan han ville det för jag kände att kroppen var lugnare. Annars om progesteron - jag tog 3st vaggisar tills jag slutade och för mig resulterade det i en cysta som nog sedan försvann men vill bara säga att 'för mycket' progesteron inte heller är bra....


    Tack för svar. Ja, D kommer väl ge mig mera info. Tog du tre vaggisar och sedan slutade tvärt från en dag till annan?
  • Snart lycklig

    Nu gissar jag bara, men det är nog en kostnad som tillkommer om man inte köpt till immunsupport fram till graviditet och under hela graviditeten. Jag har betalat en separat faktura på 450 euro för det. Liksom jag vet att andra även gjort.

    Gör du ivf/ÄD på plats hos D i Aten betalar man för immunsupporten när man blivit gravid (om han inte nyligen ändrat ngt). För distanspatienter tror jag man får betala redan från när man vill ha support, redan vid försöken.

    Utredningen för 2075 euro är ju endast för utredningen.

  • Snart lycklig

    De 2 ggr jag blivit gravid (som jag vet om), i somras med egna ägg men som tyvärr blev tidigt missfall och nu vid min första ÄD som fortfarande är en graviditet (12+2 idag), har jag använt Neupogen. Aldrig tidigare vid mina alla andra otaliga misslyckade IVF. Denna graviditet högre doser. Jag vet inte om det är Neupogenet, eller inte, men det är klart att jag tror på det. Längst in i mitt huvud, undrar jag hur det hade gått med mina egna ägg och den korta graviditeten om jag tagit högsta dos även i somras. Kommer aldrig få veta, så bäs att inte se bakåt, utan framåt...........

    Kanske ngt nytt med kostnad för samtal. Faktiskt tidigare tänkt på att det måste bli dyrt för D att ringa alla utomlands.

    Är det ngn som har adressen till han nya hemsida? Vet dock ej om den är klar. Tänkte att det kanske står prisuppgifter där.

  • Snart lycklig
    pink lily skrev 2015-01-31 22:16:47 följande:

    Försöker läsa ikapp, förstår att mkt gått bra! Så roligt att höra!!!!! Fortsatt lycka till!


    Taxk!
  • Snart lycklig
    Zwillinge86 skrev 2015-02-02 21:15:29 följande:

    Då de flesta här (alla) tagit kortison under sina försök är jag lite nyfiken på vid vilka doser och behandlingslängder som ni ev fått fysiska/utseendemässiga biverkningar?

    Jag märkte inget på de 10mg jag länge tog cykelvis vid hemmaförsöken, men nu efter lite över 3 månader på 25mg så är mina ansiktsdrag ett minne blott och jag ser ut som en badboll. Misstänker även att magen är mer svullen än vad jag kan beskylla graviditeten för.

    Ni som har erfarenheter, försvinner dessa biverkningar av sig själv när man väl trappat ner eller är detta något jag kommer få kämpa bort?


    Beskriver du mig, eller? ;) Jag tar till och med 30 mg Prednisolon och mitt ansikte är runt som en boll och magen större än den verkliga graviditetsmagen. Jag har tagit höga doser tidigare och de mindre roliga biverkningarna försvinner efter ett tag när man slutat ta tabletter. Tack och lov!
  • Snart lycklig

    Ang. Neupogen: först och främst, ha i beaktande att jag verkar vara en av Dimitris svåraste immunpatienter (trots hyfsade värden på Chicagotesterna).

    Nu är det inte säkert att Serum arbetar liksom D med Neupogen.

    Jag gjorde först två Neupogensköljningar i livmodern veckan innan transfer, för att dämpa immunbalansen lokalt inne i livmodern. Osäker på hur mkt det hjälper slh, när det är så nära transfer och man börjat ta progesteron.

    Någon vecka, kanske 10 dgr, innan transfer började jag denna gång med en golv flaska Neupogen per dag, men ökade snabbt upp till en hel flaska per dag för att få balans innan transfer. Sedan har jag fortsatt med en flaska per dag och är idag i 12+4.

    Enl undersökningar och erfarenheter slutar man med Neupogen efter 12 fulla veckor. Dock vill inte D göra det nu med mig, då jag idag hade ganska stor obalans i mina värden efter blodprovstagning imorse. Tog ett akut IL idag också. D vill att jag fortsätter med Neupogen i 3-4 veckor ytterligare tills min kropp och mitt immun är balanserat.

    Som ni förstår oroar jag nu ihjäl mig för att kroppen ska stöta ut den begynnande bebisen, även om jag nu är så långt gången som i slutet av vecka 13. Ni som varit gravida och tagit FBC regelbundet, har ni haft jättesvajiga värden, men att det ändå gått bra.

    När ska jag våga njuta?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!