• Snart lycklig

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    astmatiker skrev 2015-02-02 22:38:46 följande:

    SL - var det hos Marie du gjorde livmodersköljn med Neupogen el var det någon annanstans o hur mycket kostade det? Köpte du neupogenet på recept fr Dimitri el har du lyckats få någon att skriva recept här hemma. Skulle vilja prova Neupogensköljn då jag hoppas att det ska kunna hjälpa mig som aldrig fått något embryo att fästa.


    Jag har gjort Neupogensköljningar hos Dimitri och hos Marie. Kommer inte ihåg vad det kostade hos Marie, antingen 500:- eller lite till, men mindre än 1000:- i alla fall, om jag kommer ihåg rätt.

    Vid en Neupogensköljning används 1 flaska, så 2 flaskor går åt innan transfer. En kartong med 5 flaskor kostar runt 3700:-, utan översatt recept.

    Jag har köpt själv på Apoteket med recept från Dimitri, men sedan också haft sådan tur att jag fått lite hjälp med översatta recept.
  • Snart lycklig
    Katt12 skrev 2015-02-03 04:49:20 följande:

    Sl, är neupogen sköljningar oxå väldigt påverkande på immunförsvaret eller verkar de mer lokalt på miljön i livmodern?


    Vet inte exakt, men framför allt lokalt i livmodern, men det kommer ju in i kroppen, så det kan ju ge ytterligare fördelar.

    Annars tar man ju Neupogen som injektioner i magen.
  • Snart lycklig
    Zinfandel skrev 2015-02-03 08:54:38 följande:

    Ca 150 spänn/st.


    161,-/st exakt. Hämtade ut i förra veckan. :)
  • Snart lycklig
    Snart lycklig skrev 2015-02-03 12:30:08 följande:

    161,-/st exakt. Hämtade ut i förra veckan. :)


    Svenskt recept och 250 ml-påse.
  • Snart lycklig
    Zwillinge86 skrev 2015-02-03 09:07:19 följande:

    Låter jobbigt SL att behöva känna att graviditeten, trotts att du passerat de 12 magiska veckorna, kanske inte är självklar. Skönt att du lyckades ordna IL med kort varsel i alla fall. Nu vet jag att du, som du skriver själv, verkar ha ett riktigt besvärligt immunförsvar, men är det verkligen möjligt för immunförsvaret att "vinna" över ett foster som ändå växt till sig och är självförsörjande? Jag har ju helt baserat min nedtrappningsplan på tanken att det inte är rimligt att en immunattack kan göra så mycket skada efter v12, men det kanske är helt fel tänkt, allt kanske hänger på en skör tråd hela graviditeten!?

    Vad gäller svajjiga värden har jag ingen erfarenhet. Mina värden har sedan ET i stort sett varit oförändrade. Det är tre som ständigt ligger utanför ref.värde och de pendlar lite men i mina ögon "händer" det inte så mycket.

    Leukocyter 14-18

    Monocyter 0,4-1,3

    Neutrofila 9-13

    Och D har heller inte bemödat sig att ge feedback på de senaste resultaten så han verkar inte reagera på mina värden. Men känner jag honom rätt kommer han ändå helt plötsligt att ordinera IL asp utan att jag fattar nåt ;)


    Ja, det är just det jag också funderar på, vilken skada kan aggressivt immun göra nu och längre fram i graviditeten?

    Jag skulle inte våga trappa ner efter eget huvud. Tycker dessutom du ska påminna om det är så att du inte fått svar från D ännu.

    Har dina lymfocyter legat under 4.0 hela tiden?
  • Snart lycklig
    JZ79 skrev 2015-02-08 21:01:46 följande:

    nej, jag menade att Neupogen skulle hjälpa slemhinnan..inte att de andra medicinerna.


    Finns säkert fler saker, men några som jag kommer på just nu som är bra för slh är: B-50-komplex, E-vitamin, Agnus Castus (munkpeppar), samt Neupogen. Har man inte tagit AC tidigare, kanske man inte ska laborera och börja precis innan ivf/transfer. Känns som det är ngt mera, som jag inte kommer på just nu.

    Vid Neupogensköljningar veckan innan transfer hjälper det till att dämpa ev aggressivt immun även lokalt i livmodern. Vet inte om man måste göra sköljningar tidigare än sista vecka innan transfer om man vill bygga slh. Jag har vid de tre behandlingar som jag gjort med sköljningar endast gjort två st veckan innan transfer.
  • Snart lycklig

    Förresten, jag har även kört med Fructus Femina (babyklister), från veckan innan transfer tills nu. Har droppar kvar för några dagar, slutar sedan. Visade Dr D och den akupunktör jag anlitade i Grekland i samband med återföringen. Godkändes av båda. FF skickade jag efter från Danmark.

  • Snart lycklig

    Kom på.... Jag tog inför denna graviditet en tablett extra Progynon per dag mot vad D ordinerade. Den extra tabletten tog jag vaginalt till kvällen. Övriga tog jag oralt som vanligt. Hade 10 mm slh dag 8 i behandlingen. Bättre än vid de två FET jag gjorde förra sommaren.

  • Snart lycklig
    Zinfandel skrev 2015-02-11 08:16:42 följande:
    Köp en frozzypack men kolla så att inte är för kallt och boka hotell med minibar men ta helst med en termometer för de håller inte alltid max 8 grader men om det finns ett frysfack så kan du frysa Frozzyn och använda Glad Dry ice funkar också.

    Förutom Zins bra förslag ovan, kan jag berätta hur jag gjort.

    Jag har köpt en liten väska, egentligen för diabetesmedicin. Den har plats för två kylklampar, men jag köpte till två extra, alltså totalt fyra. Väskan med kylklampar håller kylskåpstemperatur i 24h. Om man inte får helt fungerande minibar/kylskåp på hotellrummet, kan man be personalen frysa in två klampar och sedan byter man efter 24h och ber dem frysa in de andra osv. Alltid ok temperatur.

    Att föredra är ju ett fungerande kylskåp, som jag faktiskt haft turen att få, de gånger jag haft med mig Neupogen till Aten (visserligen bokade jag samma hotell, de tre sista ggr, av just den anledningen, ett fungerande kylskåp).

    Allt för att inte bli stressad och för att få känna sig så fri som möjligt.

    Väskan med Neupogen och kylklampar har jag haft med mig i handbagaget, och det har fungerat utmärkt. Aldrig behövt visa mitt intyg från D, att jag måse ha vissa mediciner med mig. De två extra kylklamparna har jag lagt i det incheckade bagaget.

    Jag kommer inte ihåg var jag beställde, men kollar det ikväll när jag kommer hem. Det finns även en större och en mindre variant av väska.

    Jag använder även väskan nu med kylklampar och Neupogen, om jag ska bort just den tiden jag brukar ta sprutan. Jättepraktiskt.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!