• Snart lycklig

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Missne skrev 2015-01-09 17:19:59 följande:

    Puffar... Ingen som har erfarenhet av lågdosstimulering och längd på cykeln eller vad svettningar av kortisonbehandling beror på???


    Jag gjorde tidigare många lågdosstimuleringar, ofta bara 75ie (Menopur), och gjorde sedan ägguttag, befruktning och sedan nedfrysning i Aten för senare FET (i somras). Om jag kommer ihåg rätt, så blev cyklerna längre. Jag gjorde ägguttag alltifrån på dag 16-22, tror jag. I vanliga fall hade jag ÄL tidigare.

    Jag tar ju mkt mediciner även nu (relativt nygravid efter ÄD), bl a 30mg Prednisolon per dag. Det är ju inte bara kortison jag tar, men vissa nätter, eller vissa gånger när jag somnar om på morgonen, kan jag bara helt våt på kroppen, mellan brösten, i nacken, i armvecken etc. Jag oroar ju mig då alltid för en immunattack, men mitt immunförsvar har varit ganska lugnt (även om det spökat lite i veckan (vilket skapat mig ny oro), så kortison kanske också ger svettningar. Vet dock inte varför det blir så.

    Lycka till med dina försök.
  • Snart lycklig
    Cathy skrev 2015-01-13 15:53:26 följande:

    Snart lycklig; vart var det du köpte progesteron krämen i Sthlm (alltså i affär)?


    Inboxat dig.
  • Snart lycklig
    Zwillinge86 skrev 2015-01-13 19:58:45 följande:

    Hur långsamt ska man trappa ner kortisonet?


    Ska du du börja trappa ner kortisonet nu? Det har väl inte hänt ngt? Är allt bra?
  • Snart lycklig
    singhatjejen skrev 2015-01-11 17:47:44 följande:

    SL: tack för dina ord.

    Nej jag har tyvärr inga obefruktade ägg i Finland. Det var min sista blastocyst som rök nu.

    Håller tummarna för att det går hela vägen in i mål nu för dig.


    Tack rara du! Hur ser era planer ut nu? Tänker på dig.
  • Snart lycklig
    Missne skrev 2015-01-11 18:05:56 följande:

    Tack Snart lycklig och Redan 47 för era svar. Jag har inte vetat förut heller om morgonsvettningarna berott på immunförsvaret eller kortisonet. Men denna gång när jag äter kortisonet och ägglossningen uteblivit så borde svettningarna ju inte bero på immunförsvartet utan troligen på kortisonet. Vore dock intressant att veta varför det blir så bara.

    Nån annan än jag som går ner i vikt av kortisonet? När man googlar så hittar man bara information om att kortison ger viktökning... Frågan är varför min kropp beter sig tvärtom? Försöker lista ut vad det kan betyda att jag har brist på i min kropp...

    Inte har jag fått några svar av Dr D heller. Tycker det är jobbigt att han är så dålig på att svara på frågor... Men man måste väl vara tjatig.

    Snart lycklig: Så härligt att äntligen vara gravid. Gjorde du ÄD i greklanhos Dimitri? eller någon annanstans? Är mer och mer inne på att göra ÄD nu då min kropp verkar ha slutat vara förutsägbar och regelbunden. Är väl ett tecken på att jag är nära klimakteriet antar jag. JAgfunderar nog mest på Riga då jag är blond och väldigt ljus så känns det som det kan vara svårt att hitta en matchande donator i Grekland.


    Vid ngt tillfälle har jag faktiskt också gått ned i vikt av kortisonet. Dock inte nu. Jag har redan blivit kortisonsvullen i ansiktet/kinderna, tyvärr. Hungrig som bara den också. Tar visserligen hela 30 mg per dag och så gjort sedan i slutet av november. Vet ej vad som beror på kortisonet eller graviditeten. ;)

    Ja, jag gjorde ÄD hos Dimitri. Kan varmt rekommendera.
  • Snart lycklig
    singhatjejen skrev 2015-01-13 21:43:25 följande:

    SL: vi funderar på äd men kan inte bestämma oss för anonym eller öppen donator..? Hur har du tänkt?

    Zwillinge och ni andra som kör äd, hur har ni tänkt?

    PS har ännu inte fått svar av dr D känns lite konstigt att han inte ens beklagar.. Men men..


    Jag har, egoistiskt, endast tänkt; nu vill jag ha ett barn!! Orkade inte, och hade inte heller tid pga av ålder, byta klinik och då jag var så inne i rullarna hos D, så var valet lätt.

    Synd att han inte svarat ngt........
  • Snart lycklig
    Zwillinge86 skrev 2015-01-14 08:07:35 följande:

    SL: det har inte hänt något och jag ska inte trappa ner nu. Försöker bara beräkna hur långt mitt förråd räcker och om jag efter det tar slut ska hämta ut mer eller inte. Är också sjukt svullen i ansiktet, vilket jag tycker är ett problem då folk börjar undra en massa.... Planen just nu är att försöka fasa ut behandlingen efter v15-16, men det beror förstås på hur allt går och känns då.

    Ang ÄD så har det inte varit en jobbig process för oss, när jag väl kom över sorgen över att inte få bli genetisk förälder. Jag tänker dock att jag har många år på mig att lyckas bli gravid spontant också, så det tåget behöver inte ha gått än. Jag vill ju gärna ha min syster som donator, just utifrån perspektivet att det är så nära man kan komma. I övrigt har jag inga tankar om öppen eller anonym donation, mig personligen spelar det verkligen ingen roll. Kanske att jag utifrån barnets perspektiv skulle välja öppen så att de har möjlighet att välja att söka sitt ursprung, men precis som SL skriver så är jag nog i första hand egoistisk. Vill ha barn och har då valt den väg som varit snabbast/smidigast/billigast, vilket just nu råkade bli äd inom landstinget så vi har ju inte behövt göra några direkta val än. Kan tillägga att det inte kännts ett dugg annorlunda att vara gravid med donerat ägg än med mina egna. Tanken om att det skulle vara någon skillnad har inte slagit mig en ända gång. Så ni som funderar på ÄD kan verkligen må bättre av att se detta som ett fullgott alternativ till alla misslyckanden som trasat sönder en....


    Vad skönt, blev lite orolig. Jag tar 30 mg Prednisolon per dag och har gjort så sedan i slutet av november och jag är också så sjukt svullen i ansiktet, hamster-/ekorrkinder. Inte kul alls.
  • Snart lycklig
    Zwillinge86 skrev 2015-01-14 16:58:16 följande:

    Ego: vid UL idag konstaterades att fostret är 20,9mm (v8+5) och har normal hjärtaktivitet. Efter lyckönskningar från samtliga sköterskor blev vi efter tre år utskrivna från RMC och istället hänvisade till MVC. Trots att läkaren framhöll att det inte är troligt att något går fel nu, så känns fortfarande veckorna nu när moderkakan ska ta över kritiska. Hoppas kunna ta till mig graviditeten mer efter att denna fas är över.


    Grattis! Nu ska det gå bra. Min pluttis var 20,7mm (v8+4). Har du haft mera blödningar?
  • Snart lycklig

    Tack för pepp Solkattan och Redan47!

    Nu var ju 8+4 den 5/1 för mig, så det har ju gått en tid. Mycket kan ju ta hänt. Hoppas naturligtvis bara på positiva saker. :)

    Galet nog har jag idag passerat 25% av graviditeten............ Konstigt! Jag går in i vecka 11 (10+0) imorgon. Nästa ultraljud på onsdag i nästa vecka.

    Redan, hur går det för dig? Har du gjort första koll av slh?

  • Snart lycklig

    Tack alla ni för grattis, hejarop mm. Ni är så omtänksamma. Nu var det ju ett tag sedan vi fick några bevis (5/1), så det är ju ändå lite nervöst tills nästa veckas koll.

    Till er som tvekar och undrar vad andra tycker. Skit fullständigt i vad andra förståsigpåare tycker! När ni lyssnat på dem som avråder eller till och med tycker att ni är "sjuka" som vill ha ytterligare barn trots ålder etc. Fråga er själva, kommer dessa "vänner" finnas för er och trösta er, när ni sedan ångrar er att ni inte följde era hjärtan? Svaret är antagligen NEJ. Följ er egen vilja och ert eget hjärta. Att ni sedan också lyckas kommer ju att vara fantastiskt, men lyckas det inte, har ni försökt och "gjort allt" som ni och ert hjärta ville. Det är lättare att,Eva med. Om ni kan och vill, gör det!!!!!! Vem ångrar ett älskat barn?

    Sedan all respekt för när varje enskild individ vet och säger sitt eget stopp. Det ska ingen annan göra.

    Hälsningar från en blivande förstagångsmamma som hinner fylla 49 om allt går bra och pluttisen kommer på utsatt tid. ;)

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!