• Cathy

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Katt: ja, man får en faktura skickad på mejl.

    Blingbling: har Dr D börjat använda LIT eller hur tänker du på det provet..? Jag var ensam i Aten mannen var inte med men jag tog endast USA proven.

  • Cathy
    lill111 skrev 2013-10-15 12:49:00 följande:
    Hej!! Ber om er experthjälp nu!! Åker till Aten på söndag till tisdag - fragmin och kortison löser min läkare här hemma, men givetvis inte IL....men proverna får jag ju tidigast efter två veckor - ska jag köpa med IL ändå?? Eller hur har ni gjort...det kanske visar sig att jag inte behöver det??
    Hoppas ni orkar svra...tack, tack:)
    Jag skulle köpa med IL om jag vore du, om det visar sig att du inte behöver det så lovar jag att det finns dem här på FL som gärna köper dina påsar Glad Lycka till i Aten!
  • Cathy
    lill111 skrev 2013-10-15 15:19:42 följande:
    tack Cathy!! Och de kan jag hämta ut på vilka apotek som helst i Athen och lägga i vanligt bagage??
    Jag har inte själv köpt IL i Aten men hört att alla apotek inte har IL men det går att beställa. Var det RobSab (du kan kolla bakåt i tråden) som var i Aten och hittade ett bra apotek som kunde beställa det (och allt annat). Annars finns det ju apotek i nästan alla gatuhörn och många av dem kan säkert beställa det. Kanske bra att skriva upp lite info om IL som du kan ge till apoteket om det ska beställa det?
  • Cathy

    The new girl; jag fortsätter att förespråka att kolla prolaktinvärden om man har/får plötsligt kort cykel! Vissa har konstant kort cykel och blir ändå gravida men för många är problemet med kort cykel att även om äl skulle ske och ägget befruktas så hinner de inte fästa innan mensen är redan på g. Min cykel blev kortare och kortare, längre med prog vaggisar tills jag kom på att mäta prolaktinnivån som var INOM ref värden men ändå för högt. Högt prolaktin = lägre progesteron och östrogen (=högre FSH). Med hjälp av bromokriptin fick jag ner prolaktinvärdet och plussade.

    Angla; förmodligen har Dr D rätt att IL kunde sänka dina TPO antikroppar (autoimmunreaktion=immunproblem).
    Här är min favorit studie som rekommenderar att man tar prednisolon för att sänka diverse antikroppar man kan ha bl a TPO (se under punkt 3. tabellerna och i slutet av studien). http://www.hindawi.com/journals/cdi/2012/762541/  
    IL gör ju förstås samma sak eller IL+pred förmodligen bästa resultat.  

  • Cathy
    lill111 skrev 2013-10-16 12:51:36 följande:
    Behövde du aldig ta IL Cathy eller fick du det här i sverige??
    Om man får ett recept på IL Av Dr D så kan man väl hämta ut detta i sverige?
    När jag besökte Dr D så trodde han väl inte riktigt att jag hade immunproblem, därför fick jag ingen IL i Aten. Jag köpte dock en påse av honom att ta med. Men proven visade att jag hade höga nk celler och med IL+pred+fragmin+trombyl har jag kört nu hela graviditeten hittills. Nån här i tråden har väl hämtat ut IL på Dr D:s recept, jag har inte gjort det.
  • Cathy

    Solkattan; svenska läkare vill säkert gärna säga att det är bara dålig tur du haft men frågar du en fert läkare spec på immunologi så kommer du att få ett annat svar Skrattande. Klart du ska kräva mf-utredning och ta kromosomprover på er båda! Och se till att alla koagulationsprover tas med i mf-utredningen (alla gyn vet inte ens vad det ska kryssa i på remissen). Visar inte de något utmärkande så skulle jag gå på immunspåret. Min man var också skeptisk till en läkare i Grekland och jag valde faktiskt att åka ner utan honom. Efter några återföranden och några påsar IL senare blev vi plötsligt gravida på egen hand med IL och hela kittet. Nu är det ingen mer diskussion om Dr D Skrattande

  • Cathy

    Solkattan; ACA är kardiolipinantikroppar (autoimmun sjukdom). Läkare i sverige kan skriva ut prednisolon och förstås IL eftersom det är en svensk produkt från början men frågan är om de vill Glad. Om du gör ivf, ta inte fragmin&trombyl vid ÄP men gärna vid ET och framåt för båda kan öka blodtillförseln i livmodern så att embryot lättare kan fästa.

  • Cathy

    Solkattan; ingenting hindrar dig från att prova IL på eget bevåg Skrattande. Det jag dock läst är att om man INTE skulle råka ha immunproblem så kan det vara mindre bra att köra med immunmedicinering. Men du hade fått många mf så jag antar att du har nån typ av immunproblematik som gör att embryona inte vill stanna. Det finns dem i denna tråd som fått en svensk läkare att skriva ut IL, de flesta vill inte skriva för bara för att det är ämnat för annat ändmål, inte behandling av infertilitet. Det handlar precis om det som Blingbling skrev, skulle det hända nåt en patient så är det läkarens fel...Men med IL är det ju idiotiskt för att det är en näringslösning. Vill du prova IL själv finns de säkert någon här i tråden som har extra IL till dig.. 

  • Cathy

    Skogsbruden; grattis till besked om flicka! Var du hos Selbing? 

    Jag har hängt här i tråden (trådarna) sedan 2010 och ser hur mycket det har hänt  under den här tiden! Bara vi fortsätter att öppet prata om immunmedicinering så tar det inte många år till som man även i Sverige kan lättare få dessa mediciner utskrivna. Var det ngn som behövde hjälp med dropp i Sthlm - inboxa mig så kanske jag kan hjälpa (gäller dem som aktivt skriver här, inte ni som bara läser..).   
        

  • Cathy
    Virvla skrev 2013-10-21 20:32:11 följande:
    Hej! Jag har gått via IVF Falun i många år nu. För några år sedan var de skeptiska till Prednisolon, men skrev ut det efter lite övertalning. När jag frågade om IL var det tvärstopp. Nu har de svängt lite och sätter IL-dropp, de förskriver dock fortfarande inte. Men har man recept kan man få droppet där. Jag beundrar er alla som kämpar med detta. Jag tror verkligen att vi tillsammans kan göra skillnad, det går långsamt men det går iaf framåt!
    Å, det är ju helt suveränt att IVF Falun sätter IL dropp numera! Vänta bara, efter något år så vågar sig säkert fler ivf kliniker på samma sak! Jag tror också att vi tillsammans kan göra skillnad!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!