• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Kattflickan skrev 2014-07-14 14:20:54 följande:

    Kort fråga: Finns det nackdelar att dricka koffeinfritt kaffe där extraktionen skett med vatten? Ibland blir jag så kaffesugen och jag googlade fram att mitt koffeinfria kaffe använt vattenmetoden. Önskar att jag ibland kunde ta en kopp.


    Köp detta
    www.isilia.se/te-kaffe/snabb-kaffe-koffeinfritt-100g-eko-clipper
  • Zinfandel
    RobSab skrev 2014-07-14 17:49:37 följande:

    Är det någonting som kanske är en biverkning av medicinerna eller nåt, är det nån annan som har haft det likadant och kan svara vad det beror på? 


    Är det någonting jag bör ta upp med Dr D?


    Jag brukar bli så av progesteron Rynkar på näsan
  • Zinfandel
    pink lily skrev 2014-07-15 13:03:55 följande:

    Lycka till i Aten!!! Själv har jag stött på patrull, min gyn hemma ifrågasätter behandlingen från Aten, innan den eg ens har börjat. Det kommer inte att bli någon hjälp med recept od kan jag säga. Vill inte gå in på detaljer här, öppet. Är det någon vänlig själ som kan tipsa om en gyn i Lund-Malmö som är välvälligt inställd till behandlingarna i Aten, eller ialla fall inte ifrågasätter dem, och som kan översätta recept. Stort tack, ni kan inboxa.


    Inboxa mig.
  • Zinfandel

    Olivia: grattis till plus eller bebis! Tack för ditt inlägg, roligt att höra att tråden har hjälpt dig, att du lyckades med immunterapi och att du delade med dig, det inger alltid hopp för många {#emotions_dlg.flower}

    Den behandling du har fått är ungefär den som de flesta här inne får till en början. Naturligtvis vill alla läkare (och oftast patienter) först diagnosticera för att kunna behandla rätt, dvs kunna sätta in en individanpassad behandling utifrån de åkommor man har. Ett "överaktivt immunförsvar"  räcker inte, vi måste veta den bakomliggande orsaken för att kunna sätta in rätt behandling. Om anledningen är endo, koagulationsproblem, HQ match, TNF, infektioner eller allergier så måste problemet angripas från olika håll. Först därefter kan man göra en adekvat uppföljning för att kunna optimera behandlingen. Givetvis kan man chansa och självmedicinera utan att "bekosta dyra undersökningar och resor" men då vet man kanske heller inte vad man behandlar. Dessutom känner man förhoppningsvis en trygghet i att ha en läkare i ryggen och som hjälper en med ordinationer. 

    Jag är däremot övertygad om att man inom några år sätter i betydligt fler läkemedel på ett tidigare stadium men betänk även att det är en oerhört lukrativ bransch ur alla ekonomiska synvinklar och därför kommer aldrig vissa "gåtor" att lösas.

    Jag respekterar också att ingen seriös läkare sätter in tunga ett antal läkemedel som standard utan diagnos genom att höfta, även om jag såklart önskar att den svenska trångsyntheten lättades och att fler fick möjligheten till de mediciner som bevisligen skapar liv. Förhoppningsvis går denna hjälp att få öppet i Sverige framöver och inte i det dolda såsom sker idag. Solig

  • Zinfandel

    Olivia: de flesta har inga symtom alls - bortsett från detaljen att inte bli gravID och det är sympton nog. De flesta som har endo har heller inget som tyder på det, som jag själv. Vi är sk oförklarligt barnlösa, det fanns inga fel på oss men idag vet jag bättre.

  • Zinfandel

    Robsab: om du mår likadant idag så är det mycket viktigt att du åker in direkt. Överstimulering måste behandlas.

    Leah: mitt i värsta högsäsongen kostar biljetterna runt 4000 annars några hundralappar.

    SL; lycka till idag <3

  • Zinfandel
    leah2012 skrev 2014-07-18 20:38:18 följande:

    Tack för tipsen om hysto! Jag ska höra med sabbatsberg. Men är de bra där? Jag behöver de bästa. Jovisst zwillinge vi håller varandra uppdaterade.

    Grattis sl till fin blasto! :)


    Om du ska ha det bästa så är det nog tyvärr inte i sverige. I så fall ska du istället ordna laporskopi.
  • Zinfandel

    Robsab: av alla jag hittills hört som blivit så överstimulerade har samtliga varit gravida

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!