• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Jag väljer inte ekologiskt bara för att det står ekologiskt på förpackningen, det kan ju vem som helst trycka på och kontrollorganen hinner inte med längre Skrikandes. Jag har själv KRAV-certifierat mitt eget företag nyligen, det är lite meckigt och dyrbart. Å andra sidan finns det många som arbetar ekologiskt utan att nödvändigtvis marknadsföra sig så, t ex små handlare. Så försök gärna kolla märkningen och spåra dem om möjligt men köp helst direkt av producent om möjligt. Hudvård är jag själv inte jätteinsatt i men har rekommenderats Rosenserien.

    Lill: det är tyvärr ganska vanligt att man har sköldkörtelproblematik tros bra värden, kunskaperna här är tyvärr ganska kassa Skrikandes likväl som många tar Levaxin och har jättefina värden men fortfarande har alla symptom, andra behöver enbart tillskott av T3 och ändå sätter man in Levaxin som vore det Alvedon. Krångligt. Denna sida är bra, och vill få läkare att titta på annat än bara blodprover:
    hypotyreos.info

    Håller tummarna Ingrid {#emotions_dlg.flower}

  • Zinfandel

    Pink: ja, det är helt rätt. Ibland dyker det upp högskolestudenter här som behöver underlag till x-jobb, intervjuoffer osv och jag med flera har ställt upp några gånger. För något år sedan läste jag även ett par uppsatser i ämnet. Men vad händer sedan..? Inte mycket verkar det som Skrikandes Men idén är god och jag tror att det kan vara ett sätt att angripa problemet. 

    Jag fick svar från Vetenskap & hälsa häromdagen att det är en "diskussion" de inte vill involveras i utan den får jag ta med RMC… Jag påpekade att det inte rör sig om en diskussion utan att vi är intresserade av att få veta om det överhuvudtaget bedrivs någon forskning och vilken i så fall. Det har jag inte fått svar på………………….

  • Zinfandel

    Vilaa: därför är det idé att alltid begära ut sina journaler, det står ofta mer i dem än vad man tror…...
    Robsab: åhhh I like!!! Grattis! Såklart är det bästa datumet, kan bara bli bra PlusKyssHjärta

    Jag personligen försöker få så mycket sol som möjligt (förutom om jag är i solstarka länder) eftersom våra kroppar här i norr aldrig får tillräckligt med D-vit någon gång om året så att det räcker för hela året och jag tror att risken för D-vitaminbristrelaterade (t ex infertilitet…) sjukdomar är betydligt större än risken för hudcancer Solig

  • Zinfandel
    Snart lycklig skrev 2014-05-20 15:29:19 följande:
    När jag läser vad ni alla skriver och jag vet ju vad jag själv gör och kämpar, slås jag av hur otroligt mycket vi fixar och tar reda på, tigger och ber, vi skriver och ringer, vi kämpar, gråter (och skrattar ibland), vi reser land och rike (och utomlands) för att få hjälp, vi betalar och betalar och återigen betalar för hjälp, gyn, recept, mediciner, kosttillskott. Ja, och mkt mera därtill!!! Vi borde alla få en varsin OS-medalj i GULD, men det räcker naturligtvis med en guldklimp eller två! smile5.gif
    KyssHjärtaSolig
  • Zinfandel
    Blingbling skrev 2014-05-25 20:10:13 följande:
    Ja, eller en kombo av båda...ok då vet jag... Tack för infon mum och Zin!
    Ja tyvärr… det har nog aldrig varit klara besked direkt och vi har diskuterat det en hel del. Andra säger att svettningarna bara är en biverkning av progesteron & kortison.
  • Zinfandel
    Solen76 skrev 2014-05-26 12:49:15 följande:
    Här är en som är helt knäckt och behöver hjälp. Vi har nu gjort allt som Dr D säger och jag har gjort 5 äggdonationsförsök sedan tidigare och ej haft några problem med slemmhinnan innan. Nu vårt först äggdonationsförsök men hjälp av Dr D så är slemmhinnan bara 6 mm och för att göra en insättning måste den vara 7 mm minst helst mer. Jag har fått östrogenplåster dubbla doser men inget hjälper. Är det någon som har haft problem med slemmhinnan med alla mediciner vi äter? Återförandet görs i Sverige och är vårt sista försök. Insättningen blir på onsdag, torsdag eller lördag (dag 2,3 och 5). Vad kan det vara att min slemmhinna blir så här denna gången? De frågade idag när jag mätte om jag ätit någon antibiotika och man vågar ju inte säga att man har varit i Grekland. Jag är helt förtvivlad och livet känns fruktansvärt just nu. Tyvärr lutar det åt en sjukskrivning. Jag har mailet med Dr D och hoppas på ett samtal i morgon. Men det vore intressant om ni varit med om samma sak. Kramar
    Skumt, tar du både progynon och plåster? Är det färskt ÄD eller fryst? Tycker i vart fall att du ska lyssna helt på Dr D, oavsett vad de svenska läkarna säger. Jag brukar också ha ganska tunn slemhinna men inte mer eller mindre pga immunmedicinering. IL, Pred & Frag påverkar inte.
  • Zinfandel

    Linneasvea: välkommen hit och javisst kan du åka själv! 

    April: kul att se dig igen Hjärta men jäklar vilken historia och vilken chock FörvånadGråter Det finns liksom ingen ände på vad man ska utsättas för och gå igenom Förvånad Om jag ändå ska försöka säga nåt vettigt i den situation du befinner dig så JA, kör ÄD istället, ÄD med surrogat eller ED. Med alla dess MF så kan det såklart även vara spermierna det är fel på även om de ser toppfina ut. Som du ser så finns det alltså fortfarande flera alternativ, det är nog bara er energi och plånbok som sätter gränsen… Men ge inte upp vännen, ert barn finns därute!! Inboxa om du vill Solig.

    Solen: I så fall är det kanske bättre att frysa dem och börja om på nytt så att förutsättningarna är optimala? Lösningen brukar vara att boka ett par olika IL-tider, bättre en för mycket är en för lite och alltid passar någon av dem Flört

  • Zinfandel
    lovelinnie skrev 2014-05-28 22:33:35 följande:
    Har som sagt följt tråden länge... Har en fundering; borde inte ett tillräckligt "bra" embryo vinna över ett överaktivt immunförsvar? Sista landstingsförsöket sattes 2 stycken 10-poängsembryon in och jag behandlades med IL, Fragmin, Prednisolon, Trombyl etc. Tidigt svagt plus, till slut blödning och slutligen negativt test. Borde inte embryot klarat av mitt immunförsvar? Ska man istället börja tänka att embryot kanske inte är så bra som det ser ut?
    Det är en teori som vi ofta ses bevisas i ÄD-trådar Glad och då är embryot dessutom helt främmande! Men inte för alla såklart, en del behöver lugna immunförsvaret ändå, för att bära graviditeten ända fram. Så "borde" är omöjligt att svara på eftersom det kan ha berott på en massa andra saker, t ex som att "10-poäng" egentligen är något annat.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!