• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Ja precis, jag är nöjd med hennes hysteroskopi. Ja, över dagen.

    Linnea: det är svårt att svara på bara sådär när man inte har hela bilden, allt är ju inte lika för alla och våra kroppar är högst olika! Men föreligger inget att konstigt så kör du på Glad 

  • Zinfandel

    Thenewgirl: stort grattis till din graviditet! Skrattande Tack för ditt inlägg, det är alltid bra med solskenshistorier och pepp Solig. Men det är en standardbehandling du har fått (dock kul att höra om LEI!) som de flesta andra här inne också kör och kört länge så det kan kännas pressande och sorgligt för en del att känna att man gör och har gjort allt det där länge men ändå lyckas det inte Gråter och då börjar alla hjärnspöken Rynkar på näsan. Det är så komplext och handlar om så oändligt mycket men bra för många att påminnas!
    Lycka till med fortsättningen {#emotions_dlg.flower}

  • Zinfandel
    astmatiker skrev 2014-08-26 21:52:06 följande:

    Jag har en fråga ang omega-3. På fertilitetsguiden står det att man skall hålla upp med omega-3 över ÄP. Är det någon som vet om det gäller bara själva dagen för äggplock el också några dagar före o efter ÄP också?


    Av anledningen att omega 3 är blodförtunnande och det kan öka blödningsrisken därför säger tex Dr B att man ska hålla uppe dagen före, ÄP-dagen samt dagen efter (gäller även Trombyl & Fragmin) men det är inte alla läkare som tycker det är nödvändigt.
    leah2012 skrev 2014-08-26 22:02:43 följande:

    Jo jag är ju också inne på hysto i riga, ev athen. Har också varit i kontakt med båda i riga och det verkar vara den nya (?) som kan erbjuda mig hjälp och som känns bäst för mig efter kontakten. Alltså hos Dr Fodina. Jag har varit i kontakt med Nadja där. Jag kommer nog också göra den i oktober månad för att sen satsa på en FET. Undrar hur långt innan man måste boka? Det har jag inte riktigt fått klartecken om. Vill ju att den ska stämma bra in på cykeln. Ska du också göra någon återföring sen solkattan?


    Du kan få en tid inom ett par veckor men jag märker att de börjar bli rejält bokade där så var ute i god tid för säkerhets skull om du önskar en speciell dag!
    Solkattan skrev 2014-08-26 19:18:48 följande:

    Bara jag som skriver idag ..?

    Kom o tänka på en sak. Nu har jag bokat ett datum med fiodina i oktober. Det blir operativ hysto om så krävs.

    Det min fundering är vad händer om det händer något fel under behandlingen ? ( kanske väldigt låg sannolikhet) men gäller ens försäkring då när man gör ingreppet planerat utomlands ? Nån med koll ?


    Härligt, bra beslut! Ingen aning?..
  • Zinfandel
    RobSab skrev 2014-08-27 19:12:07 följande:

    Hej tjejer!
    Två snabba egofrågor:
    1. Är det nån som har neupogen att sälja/köpa hem från ex Grekland?
    2. Vilka doser har ni tagit av neupogen?


    1. Nej men be Dimitri om recept eftersom det är en känslig kylvara.
    2. 0,21 units/dag till en hel flaska/dag
  • Zinfandel
    RobSab skrev 2014-08-31 11:59:08 följande:

    Nä såklart han måste tänka så.
    Det är bara det att det är han som har sagt att jag ska ta neupogen den här gången men stt han inte kan skriva ut, det är det som rör till det liksom


    Då får han ju också ta och skriva ut det? Dra det en runda till!!
  • Zinfandel
    LinneaSvea skrev 2014-09-01 10:39:31 följande:

    Zinfandel: får jag fråga, ska man sluta med q10 och rosenrot efter äl? och vad ska man sluta ta mer?? Och vet någon om man smörjer sig med progesteronkräm kan det förstöra blodprovet man tar för att se om man ägglossat så det blir missvisande??

    Tack igen!


    I vanlig cykel, dvs inte IVF-behandling, så behöver du inte göra uppehåll, tvärtom så behövs regelbundet intag för effekt. 
  • Zinfandel
    Zwillinge86 skrev 2014-09-01 12:08:23 följande:

    Mitt prolaktin har skjutit i höjden igen. Slutade med pravidel i början av denna cykel då ingen läkare ville skriva ut nytt recept. Men nu är det alltså högre än någonsin och gynekologen som tog proverna har skickat en ny remiss till kk för vidare utredning och behandling. Förra vändan tog det ett och ett halvt år innan jag fick behandling då kk och endokrin bollade ansvaret mellan sig. Och ingen av läkarna ville se hela bilden; att mitt höga prolaktin hänger ihop med mina blödningsproblem och infertilitet. Vill ju att allt ska bli rätt den här gången, men förhoppningarna att nåt ska bli annorlunda är väldigt liten :(


    Hur högt?? Hur mycket Pravidel har du tagit?
  • Zinfandel

    Solkattan så jädra bra jobbat ändå!! Toppenbra att våga lyfta frågan och försöka få svar GladSolig

  • Zinfandel
    Zwillinge86 skrev 2014-09-01 15:17:47 följande:
    För några månader sedan låg jag stadigt på under 100 mU/L vid intag på 5mg/dag, men nu med några veckor utan behandling hade jag vid tre mättillfällen mellan 1100-1500mU/L. Under det året jag utreddes på kk och endokrin pendlade jag bara mellan 400-800mU/L.... Vad ska jag göra, någon som vet någon vettig läkare som har både fertilitets- och endokrin-perspektiv?
    Inboxar dig ;)
  • Zinfandel
    Solkattan skrev 2014-09-03 13:17:48 följande:

    Snabbt fråga till... ( eftersom ni andra är inne på ämnet).
    Kan man köpa IL eller pred i Riga utan recept...? (eller kanske man kan be om recept på kliniken ..?). Nån med erfarenhet..?


    Nix men du kan få recept på Pred.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!