• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Ljusgläntan

    Zin - tack ja de ska jag göra! Jag har en läkarvän jag var nästan säker på att ställa upp men h*n ville inte för var rädd att få skulden om nåt gick fel :(

  • Zinfandel

    Ja, det är tyvärr det vanliga men det är konstigt eftersom det är en väl beprövad svensk produkt så egentligen fattar jag det inte. Får jag komma in på din sida..? Skäms

  • Hjärtefröjd

    Jag kommer att köpa 10 askar Clexane och så har jag recept på 25 sprutor hemma redan. Så det räcker ju ett litet tag i alla fall.

  • Ljusgläntan
    Zinfandel skrev 2012-06-10 09:50:09 följande:
    Ja, det är tyvärr det vanliga men det är konstigt eftersom det är en väl beprövad svensk produkt så egentligen fattar jag det inte. Får jag komma in på din sida..? 

    Skickar dig ett meddelande...
  • elab01

    Alltså förlåt men jag känner mig så trög... Zin adressen du skickade till mig för att maila dr G.. Måste jag ska skapa Googlemail eller kan jag skicka medd från hotmail. När jag går in på lifeclinic så hittar jag bara mailadress till info.lifeclinik. Om jag skickar dit kommer medd till dr g då? Kram tjejer

  • Cice

    Hej  på er.
     jag har fått en email fraån Dr. D i fredags. Han skickade från den adress;

    lifeclinic@googlemail.com
      
    Det  är  adress som jag fick av Zin, tror jag . Jag   pratade med Dr.  d i fredags oså, han sade att han har mkt jobb och massor email  oså, och han har inte hunnit  att läsa, och det kmr att dröja ett tag ( minst tre dagar ) för att han ska kunna svara på alla email.

      Jag tror att om man är redan i behandling o ngt onormal  inträffa, så  man alltid ringa till Dr. D.                           Jag har ringde  Dr.D 3 ggr  och han har alltid svarat . 

    Om man behöver ringa till Aten,  lite billigare, man kan alltid köpa en telefonekort, som kostar 120 kronor, och med det kan man pratar i ca 13 timmar .

    Jag önskar er en trevlig dag,
     Kram   

      
        

  • Ljusgläntan
    Cice skrev 2012-06-10 15:25:25 följande:
    Hej  på er.  jag har fått en email fraån Dr. D i fredags. Han skickade från den adress; lifeclinic@googlemail.com    Det  är  adress som jag fick av Zin, tror jag . Jag   pratade med Dr.  d i fredags oså, han sade att han har mkt jobb och massor email  oså, och han har inte hunnit  att läsa, och det kmr att dröja ett tag ( minst tre dagar ) för att han ska kunna svara på alla email.   Jag tror att om man är redan i behandling o ngt onormal  inträffa, så  man alltid ringa till Dr. D.                           Jag har ringde  Dr.D 3 ggr  och han har alltid svarat .  Om man behöver ringa till Aten,  lite billigare, man kan alltid köpa en telefonekort, som kostar 120 kronor, och med det kan man pratar i ca 13 timmar . Jag önskar er en trevlig dag,  Kram           

    Det låter som att han skulle behöva hitta en läkarkollega som kan börja jobba där med så de hinner med alla patienter... Tur han orkar Dr D!!
  • Cice
    Ljusgläntan skrev 2012-06-10 16:03:16 följande:

    Det låter som att han skulle behöva hitta en läkarkollega som kan börja jobba där med så de hinner med alla patienter... Tur han orkar Dr D!!

    Ljusgläntan,
     Det verkar som han är på gång med det oså, Nalle.

        Vill du hans telefonnr? om du vill jag kan inboxa det till dig.
    Jag tycker att det går mkt  snabbare  att ordna tid mm, när man prata direkt med honon.

    Kramiz

     
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!