• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Snart lycklig

    Någon som fått försenad mens efter start med Fertile XX? Tagit den i knappt tre veckor nu, är på cd 28, brukar nästan alltid få mens på cd 26 el 27, ej senare. Ingen mens och helt negativt på test idag (och i förrgår och i onsdags)Dt kan ju också vara min nedreglering med Synarela som kanske spökar. Men vad jag kan komma ihåg fr tidigare nedregleringar så har min mens kommit på ordinarie tid. Ngn m erfarenhet? Jag väntar oxå svar fr Dr D, skickade ett mejl i onsdags. Hoppas dt inte kommer att vara lika svårt att komma i kontakt med honom när jag startat min behandling på allvar......

  • singhatjejen

    Hej allihop! Vi funderar lite hur vi ska gå vidare här efter samtalet med Dr D.
    Han rekommenderade ju en ny IVF och att spara mina frysisar (och samtidigt få hans immunbehandling).
    Jag vet inte om jag ens får en ny IVF utan att utnyttja dem i frysen på "mitt gamla ställe"...
    Ska jag försöka övertala dem eller ska jag gå någon annanstans här i Sverige?
    Tar de ens emot en 42-åring?
    Eller ska jag göra IVF:n hos Dr D i Aten...? Och i så fall - vad innebär det?
    Jag har lite svårt att komma ifrån jobbet bara så där på kort notis (har inte berättat för dem) och det är ju svårt även om jag stannar i Sverige. Hur ska det då bli att åka utomlands?
    Hur skulle ni göra? Är det någon som har något gott råd att ge?

    Dr D rekommenderade mig också att kolla om mina äggledare är blockerade - trots att han samtidigt rekommenderar en ny IVF. (har endo och kollade äggledarna vid utredningen 2007 och då var de ok). Tänkte inte på att fråga honom varför, det var så himla mycket information att ta till sig - på engelska Skäms Är det någon som har någon idé om varför han tycker jag ska kolla äggledarna?

    Jag undrar också över Ludmila som nämns tidigt i tråden? Hon verkar vara en duktig gynekolog, stämmer det? Finns hon i Stockholm?
    Annars verkar det vara flera som går till Penny i Aten? Det är en annan klinik än Dr D:s, eller hur? Varför går ni till henne? Är hon specialist på andra saker än Dr D - och i så fall vilka?

    Flera här i tråden äter D-vitamin, verkar det som. Jag har köpt D-vitamin, men är osäker på dosen. Det står att en tablett innehåller 10 ug och att det är 200 procent av dagligt intag... Hur många tabletter brukar ni äta om dagen?

    Flera verkar också äta Inofolic, jag har beställt det också, men undrar hur den skiljer sig från Fertile XX (som jag också beställt) Jösses vilken pillerknaprare man håller på att bli Drömmer

    Som ni märker är det mycket som snurrar i huvudet just nu - förlåt alla frågor! Hoppas det är någon som har möjlighet att svara....

  • Zinfandel

    Singha: han hade samma förslag om mina äggledare. Jag bestämde mig då för att ta bort dem eftersom de är mer till nackdel än fördel om det är nåt med dem. Så jag gick till 3 olika gyn här hemma för att få remiss men alla sa att allt såg finfint ut. Till slut fick jag ett sjukhus att utföra operationen och då uppdagades att båda äggeldarna var blockerade, det fanns vätska och dessutom endometrios. Endometrios korkar gärna igen äggledarna. Det hade aldrig uppdagats på mig om det inte varit för att Dr D anade det. Så ja - kolla absolut upp det!! Det innebär att du bör göra långa metoden vid nästa IVF, vilket Dr D egentligen föredrar i alla lägen.

    Många tar allt - jag hade valt Inofolic eller Fertile xx. 

    Ludmila finns i Sundsvall och jag rekommenderar varmt ett besök. Tel 060-17 20 60

    Du ska även äta ca 2000 ie Omega 3/dag. D-vit kan du också köra på hyfsat friskt, vi har ofta låga värden här uppe i norr. Jag solar även solarium ca 15 min/vecka.

    Har du möjlighet att göra nästa IVF på CFC i Dk? Rekommenderas väldigt mycket Glad Där är din ålder inget problem! Det finns distansgyn lite runt om i Sverige.

    Peny (en hel annan klinik). Hennes specialområde tycks vara Hidden C & hysteroskopi som dock utförs på ett annat sjukhus om jag har förstått det rätt.
    www.serum-ivf.com/

     

  • singhatjejen
    Ja det låter som om många har bra erfarenhet av CFC - för min del var det där med resor och ledigt från jobbet "titt som tätt" en period ett problem... Har alla här redogjort för jobbet om era IVF:er?

    Peny är jag onekligen nyfiken på... Just det där med Hidden C låter intressant. Undrar hur mycket det spelar in i fertiliteten egentligen?

    Tusen tack igen, Zin!
  • singhatjejen
    Ja det låter som om många har bra erfarenhet av CFC - för min del var det där med resor och ledigt från jobbet "titt som tätt" en period ett problem...
    Har alla här redogjort för jobbet om era IVF:er?

    Peny är jag onekligen nyfiken på...
    Just det där med Hidden C låter intressant.
     Undrar hur mycket det spelar in i fertiliteten egentligen?

    Tusen tack igen, Zin!
  • Zinfandel

    Ditt svar ät lite svårt att läsa men jag tyder vad jag kan!

    Om det är vätska i eller kring äggledarna så kan det dels skölja bort allt var spermier & embryon heter, det blir som en tvättmaskin inne i livmodern, dels så är vätska ofta infekterad. Blockeringar beror nästan alltid på infektioner av olika slag, det blir en klart ogynnsam miljö för embryon därför behövs det tas bort. Endo är ju immunologiskt och är äggledarna blockerade pga av det så är det högst lämpligt att ha dem kvar, endo utanför kan lindras avsevärt med IL om det inte är stora härdar. Det är alltså av stor betydelse även vid IVF. 

    Varför de tyckte det såg finfint ut? Dels för att de helt enkelt inte riktigt vet vad de ska titta efter, att de inte är tillräckligt noggranna och för att man inte gör operativa fertilitetsåtgärder på kvinnor över 39 om man inte har några besvär - enklaste vägen alltså. Dr D misstänkte det på ett vanligt VUL men sen vet han också vad han ska titta efter.

    Du kan såklart börja med en HSG-röntgen för att kolla om de är blockerade. Då ser man rätt mycket och eftersom man spolar samtidigt så märker man om ledarna är blockerade men nej, allt finner man tyvärr inte förrän man öppnar och kikar efter Skrikandes.

  • singhatjejen

    Nämen! Är det bara hos mig mitt svar ser helknepigt ut? Försöker igen - och gör det kortare...

    Zinfandel: Åh tusen tack för svar! Glad
    Så du tog bort dina äggledare?
    Varför är de en nackdel om det skulle vara något med dem?
    De spelar väl ingen roll när man gör IVF?
    Och hur kunde det vara stopp i dem och de ändå säger att det ser finfint ut?
    Märks de inte att det är stopp när de gör kontrastultraljud?.
    Om det inte märks på riktigt förrän de går in och opererar, då bör jag också insistera på en operation?

  • singhatjejen

    Oj, tack igen, Zinfandel! Vilka kunskaper du besitter! Glad
    Fast det är ju bekämmande att läsa också...  Som en tvättmaskin alltså... Och läkarna... suck igen!
    Usch vad ledsen jag blir - samtidigt som det är så otroligt intressant att veta.
    Ska till gyn imorgon, får se vad som händer - om jag ens lyckas övertala mig till en kontraströntgen.

    Tack för infon!

  • Zinfandel

    Vassego Skrattande Du ska KRÄVA spolning MED röntgen!! Lycka till, hör av dig efter!
     
    Och denna mening ska naturligtvis vara O-lämpligt...
    Endo är ju immunologiskt och är äggledarna blockerade pga av det så är det högst olämpligt att ha dem kvar.

  • Ljusgläntan
    Cice skrev 2012-06-10 16:21:26 följande:
    Ljusgläntan,  Det verkar som han är på gång med det oså, .     Vill du hans telefonnr? om du vill jag kan inboxa det till dig. Jag tycker att det går mkt  snabbare  att ordna tid mm, när man prata direkt med honon. Kramiz  

    Tack men jag har fått det av honom... Gulligt du frågade.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!