• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    lill111 skrev 2013-10-03 18:36:42 följande:
    Tack för svar!! Har du gjort både skrapning och medicinsk behandling?

    Japp, flera skrapningar, några medicinska o några spontana
  • TWH
    lill111 skrev 2013-10-06 19:55:07 följande:
    Nu är jag här igen och frågar om rh-immunisering....fick du verkligen ingen spruta vid skrapningarna? För det argumentet använder de mot mig att om du inte gör ngn skrapning så behöver du ingen rh-profylax? Jag oroar ihjäl mig över detta....för till mig sade de att det om vår son hade varit positiv, så hade jag fått en spruta, annars hade jag och mannen aldrig kunnat få barn tillsammans igen....som sagt vet ju inte vilken blodgrupp mitt första MA var som skedde i v 12...känns så otroligt jobbigt detta...Kunde ju mkt väl varit positivt?? Och då borde jag fått rh-profylax eller hur? Vilken blodgrupp har er son? Hemskt ledsen om jag tjatar om detta, men kan verkligen inte släppa detta...hade kännts tryggt att få den där sprutan i torsdags då missfallet började, nu är det ju försent...pust och suck!!

    Lill, man kan genomgå en hel graviditet med antikroppar i blodet, då mäter man dem under graviditeten. Vid din nästa graviditet så ska du be om att få detta kollat. Har du då antikroppar så kommer du under specialbevakning men inget händer med fostret förrän senare i graviditeten. Jag har aldrig fått sprutor vid mina missfall som har varit spontana eller medicinska. Jag har fått spruta vid skrapning. Jag hade inga antikroppar men fick en spruta i ca v25 då jag blödde. Sonen är positiv och det testas i tidig graviditet (typ v12 om jag inte minns fel). Jag fick en till spruta efter förlossningen.
  • TWH

    Aylak, ett fbc, fullblodsstatus, ska innehålla fler prover än enbart lymfocyter och neutrofila. Har du fått en excelfil du kan fylla i med provsvaren?

  • TWH
    aylak skrev 2013-10-07 15:41:26 följande:
    TWH: Neutrofila/Lymfocyter var det prov jag inte riktigt förstod mig på, vad det är för enhet etc. Men jag tror jag har tagit "hela" fbc, med leukocyter, erytorcyter, Hb mm mm. Har inte fått någon excelfil för att fylla i provsvaren.

    Jag kollade min excelfil och referens för lymfocyter är 1-4 och neutrofila 1,6-7,5, vilken enhet vet jag inte😜
  • TWH

    Det räcker om du skriver värdet till D, samt referenserna, han vet ju enheten

  • TWH
    MijnC skrev 2013-10-07 20:30:28 följande:
    Alla prover som finns i xl -filen är inte med på mitt FBC. Det saknas Basofila, Esinofila, MCH och Monocyter. Har ni frågat efter dessa prover specifikt? Jag bad bara om att få ta full blodstatus. Mitt provsvar innehåller istället Hb, EVF och B-Mixed ska man skriva in dessa i xl-filen?

    Ja, alla har fått lite olika, skriv in de svar du har fått samt referenserna (D vill ha referensvärdena då vi mäter på olika sätt) så kommer han fråga dig om ngt saknas, men tror dina prover räcker.
  • TWH
    Jenso skrev 2013-10-08 11:54:20 följande:
     Hejsan  Jag skrev ett inlagg i en annan trad men fick tips om att komma hit istallet.  Jag bor i London och vi har gjort vart enda gratis forsok och har nu bytt klinik och ska forsoka igen.  Nar vi gjorde var forsta icsi sa satte vi tillbaka tva tre dags embryos med ok kvalite (grade tva har jag vet inte hur det jamfor med Sverige) och ungefar 6 dagar efter aterinforandet sa kandes det som jag holl pa att fa matforgiftning, lederna i kroppen kandes omma , jag hade huvudvark och var valdigt varm och det kandes bara i hela kroppen som om det var nat dar som inte skulle vara dar. Nar jag namde det ahr for den lakaren som vi hade da sa hon bara att det troligen var en reaktion till cyclogest som jag tog.  Manga av toppklinkerna har gor numera nk cell assay och jag har haft en kansla av att det ar nagonting med mitt immunforsvar som gor det svart for oss att bli gravida. Varan klinik specialiserar sig inte mot immunproblematik men de got iallafall chicago blodtesten som jag nu har gjort. Igar fick jag ett brev hem dar det star att min NKa 50:1 ar 35.7 (det inte ska vara hogre an 15%) och att en hogre koncentration av NK celles (CD19 och CD56). Jag ska behandlas med intralipid och steroider. Jag har bett att fa en kopia pa testerna men inte fatt det an. Just nu sa ar det bara sa manga tankar som flyger runt, kan man ha ett aggressivt immunförsvar utan anledning eller om det finns en orsak till det? Nån som vet om detta gör det istortsett omöjligt att lyckas naturligt? Var det jag kande i frosta forsoket en trolig immunforsvar reaktion pa embryoet? Aven om jag har bott i England lange sa blir ibland alla medicinska termer lite mycket sa det skulle vara intressant att fa lite rad eller tankar pa svenska.

    Jenso, jag har precis som du höga cd56 celler och har hagt nio missfall. Efter detta fick vi immunbehandling med intralipider, kortison och koagulationshämmars. Vi lyckades och jag har nu en två månaders son bredvid mig. Mina symptom var, precis som du, influensa o feber vid varje graviditet (runt implantation under ca två dagar). Jag har bara blivit naturligt gravid, vi har provat ivf en gång men det funkade inte. Jag vet inte varför jag har nk celler på denna nivå och har börjat tänka mkt på det. Kan man ha höga nk utan att ha någon annan "åkomma" i kroppen? Någon som vet?
  • TWH
    Katt12 skrev 2013-10-08 14:40:01 följande:
    Hej ni erfarna Aten-resenärer. Jag har tid på mån för mitt första besök inkl hysto. När vi bokade tiden sa de att vi innan jag kommer skulle ha en tel konsultation vilket jag ju oxå förstått att han brukar ha m nya pat. Kruxet är att de aldrig hör av sig, trots att jag mailat flera ggr o frågat när vi ska ha mötet och när jag ska komma på mån. Vad säger er erfarenhet, hör de av sig rätt vad det är trots allt el vad ska man tro? Jag har börjat tvivla på att det blir ngn resa när jag snart inte hört ngt på en vecka...

    Katt, vi hade aldrig någon konsultation innan😉
  • TWH
    Katt12 skrev 2013-10-09 10:34:59 följande:
    TWH, för min del kvittar det om vi pratar innan el där, det som gjorde mig lite stressad var att D sa att innan hysto på mån ska vi ha gått igenom allt på tel innan. När de då sen inte svarade på mina mail om bokning av teltid blev jag lite orolig, är säkert nervös för att åka iväg själv utomlands och göra detta ingrepp. Det är ju aldrig kul att gå till gyn och ännu mindre utomlands känner i alla fall jag. Men nu har han hört av sig och vi är på banan:)

    Jag förstår, känns det ok nu inför ingreppet? Lycka till på måndag🌺
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!