• BaPumba

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Goddag flickor!

    I tisdags var vi ju på vårt första riktiga besök på fert.kliniken, och det gick jättebra! Vi gjorde en utredning hos gyn i våras och fick remiss till IVF, men vi kände oss osäkra på utredningen och hur resultaten egentligen sett ut, så vi bokade om IVF-remissen till ett vanligt besök. När vi gick igenom resultaten i tisdags fick vi veta att allt såg jättebra ut med god marginal, och att gynekologen t.o.m. testat fler grejer än man brukar göra. Vi diskuterade alternativ till behandling innan vi ev. går vidare till IVF, och kom fram till att jag ska testa Pergotime. Jag sa att jag har problem med spottings och läkaren sa att det KAN ha betydelse, att spottingens kan bero på att gulkroppshormonet inte orkar dra runt cykeln ordentligt och att det kan göra att det inte funkar riktigt för ägget då. Jag har inte helt regelbunden mens heller, den kan hoppa mellan 26-35 dagar. Förhoppningsvis blir allt bättre med pergo.

    Jag känner mig riktigt hoppfull nu! Läste massor om pergo igår och det verkar vara många som lyckats när de käkat det. Egentligen hade jag ju "bestämt" att jag skulle vara gravid denna månaden men mensen verkar vara på ingång redan. Skit samma känner jag, nu jäklar blir det pergo iallafall! :)

  • BaPumba

    Försöker: Jag har aldrig tagit något blodprov för att konstatera ÄL, de har bara gått på det som jag beskrivit och förutsatt att jag har ÄL. Jag får väldigt tydliga ÄL-flytningar och dessutom ont i äggstockarna, så de tycker väl att det har räckt som "bevis". De tecken som eventuellt skulle kunna tyda på att ÄL ändå inte är riktigt som den ska är mina spottings och oregelbundna cykler.

    Jag frågade om man inte kan prova med gulkroppshormon (om det nu egentligen är det som kan vara orsaken), men läkaren sa att forskning inte har kunnat visa att det hjälper för att uppnå graviditet.

    Anledningen till att vi testar pergo nu är egentligen för att testa något istället för att göra ingenting, för det är en relativt enkel sak att testa. Annars är den enda behandlingen för oss insemination och IVF, och det känner vi oss inte redo för ännu.

  • BaPumba

    Pastell: Härligt att höra om andra som lyckats med pergo, jag hoppas att det är rena mirakelmedicinen! :) Det borde inte vara något problem för dig att få det utskrivet med tanke på att du har/har haft problem med ÄL.

    Men det var fler här inne som hade börjat/skulle börja med pergo va?

    Stegen, minns jag rätt att du precis tagit din första kur inför insemination? (Eller var det någon annan...så svårt med alla namnen!)

  • BaPumba

    Pastell: Jag vet inget som saliv och spermier, men jag läste om glidmedel och preeseed efter JZ:s inlägg. Vanliga glidmedel har annat ph och annan saltsammansättning än spermierna och detta är de tydligen väldigt känsliga för. Jag tänker att det kan vara samma med saliv?

  • BaPumba

    Ja det är mycket som är på gång i tråden nu!

    Jag minns ett inlägg som jag skrev för säkert minst ett halvår sedan, att jag väntade på att tråden skulle kunna byta namn. Från "Vi som försökt ett tag utan plus", till "Vi som startat utredning och behandling", till "Vi som kämpat länge och äntligen fått plus", till "Vi som kämpat länge, nu är våra bebisar äntligen här". Nåt i den stilen. Och det verkar onekligen som att de flesta här inne kommit till trådnamn 2, så snart borde det även bli dags för det tredje trådnamnet, som innebär att vi alla plusar! Nånstans borta i horisonten kan jag skymta det sista trådnamnet oxå, det är det vi kämpar för, bebisar till oss alla!

  • BaPumba

    Jävla mens! Jävla menskopp som krånglar! Jävla PMS! Jävla allting! Jag ska gömma mig i något avlägset konferensrum resten av dagen och sen gå hem o sova tills jag känner mig normal igen. //Nyss fått mens

  • BaPumba
    kanske 4a skrev 2012-11-13 16:05:40 följande:
    Nej usch och fy!! Jag köpte menskopp förra månaden, han bara prova två dagar på slutet men fick den inte att sitta bra. Tror den är förstor. Störande då jag köpte på erbjudande från groupon och fick två fast jag bara beställde en. Så två förstora som jag inte kan använda, hm ger det ett till försök när det är dags nästa gång.



    Jag har använt den i säkert ett halvår minst men jag tycker fortfarande inte att den sitter bra. Den funkar skapligt men läcker alltid lite. Har joxat massa för att få den rätt så jag tror jag ska köpa en ny och se om det funkar bättre. Igår hade jag stor lust att kasta den i väggen med blod o allt för den inte vecklade ut sig riktigt! Men jag höll mig till att svära och sen sura en stund.

    Du kanske kan ge bort den ena i julklapp till någon om den verkar för stor? Men ge det en chans några cykler först innan du ger upp helt och hållet. Jag vill verkligen få det att funka med menskopp för mina slemhinnor e så känsliga så det känns bättre med nåt som inte torkar ut. Och bättre för miljön!
  • BaPumba
    Malin1988 skrev 2012-11-13 19:20:08 följande:
    Jag tycker att menskoppen funkar superbra! Har använt i 5 år :)



    Åh va skönt! Vilket märke har du?
  • BaPumba
    kanske 4a skrev 2012-11-14 08:51:23 följande:
    precis, min vecklar inte heller ut sig hur jag än försöker dra och snurra. Sitter fast så den knappt går att få ut och den ska ju sitta lägre ner vad jag har förstått. Men då skaver den.

       



    Min e tvärtom, att den kan glida upp och ner. Även när jag tillslut får den att veckla ut sig så blir det inte tillräckligt med vakum så den sugs fast. Jag har Meluna, för jag ville ha en färgglad.... Men jag ska prova att beställa från menskoppen.se istället, en klassisk genomskinlig, den kanske är bättre kvalitet. Är trött på detta joxande!

    Jz: Jag har oxå planerat att inte ha mens på en sisådär 9 månader. Menskopp är min stående plan B! :D
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus