• BaPumba

    Vi som försökt ett tag utan plus

    72dagar skrev 2012-10-16 22:12:10 följande:
    Läst om ivf, brutit ihop och nu blivit lite lugnare. Ska ringa fert imorrn för att berätta att vi bestämt oss och sen måste jag berätta på jobbet. Känns sådär kul...



    Jag förstår om det känns jobbigt att berätta på jobbet, men när det väl är sagt kommer tiden efter kännas lättare tror jag. Jag har en kollega som berättade om sitt missfall på jobbet, för oss kollegor på samma avdelning. Det kändes bra att få veta vad hon varit med om för då fick vi så stor förståelse för varför hon varit borta en del o.s.v.
  • BaPumba
    Ciccie86 skrev 2012-10-17 07:45:51 följande:
    God morgon! :) Ny dag, nya möjligheter!

    BIM+5 (cykeldag 34).. Ingen mens dök upp under natten.. Jag hade hoppats på att den skulle göra det för att kunna gå vidare.. Jag och sambon brukar alltid ha sex när min period är sen, och det brukar kunna sätta igång den :p ursäkta infon.. Men det hjälpte inte heller denna gång :p

    Ska på stress rehab idag mellan 10-12, andra träffen :) känns spännande!

    Efter det ska jag ringa min gyn gällande en undersökning..

    Spännande med lite allt möjligt idag då! Håller tummarna för ett sent +.
  • BaPumba

    Precis innan jag skulle lägga mig igår startade mensen så smygande och nu är den i full gång. Känner mig trots allt mer lättad än ledsen. Det hade ju varit himla fint med ett plus, men nu blev det tydligen inte det och då är det lika bra att mensen drar igång. Imorn ska jag ringa fert.kliniken!

  • BaPumba

    Tack för pepp och tröst tjejer! Igår, när jag fortfarande svävade i relativ ovisshet med noll plus och noll mens, kändes det som världens deppdag. Idag har jag varit glad och haft massa energi. :D Så det blåste över fort..

  • BaPumba
    Pastell skrev 2012-10-17 17:39:48 följande:
    Men en fråga till er som vet med er att ni har äl och kanske när den skett, får ni en sån där torrperiod direkt när ägget släppt som man kan läsa om? Jag vet i sjutton om jag får det, men kan ju vara sperma också eller har äl inte skett ännu. Fast det kändes troligt igår.

    Jag har mest läst att det ska bli helt torrt, men även att flytningen helt kan ändra utseende. Jag har väldigt tydliga flytningar vid ägglossning, verkligen som äggvita, och sedan blir de plötsligt mer gryniga.
  • BaPumba

    Om det skulle hjälpa att slappna av skulle jag varit gravid för länge sen! Får ibland nästan dåligt samvete för att jag slappnar av för mycket... Men det är nog skönare för en själv om man lyckas slappna av däremot.

  • BaPumba

    Idag ringde jag till fert.kliniken för att kolla hur vi ligger till, och vi kommer tydligen bli kallade i november. Skönt! Jag pratade med en underbar barnmorska, samma som jag pratade med innan jag åkte till Ghana, och hon förklarade hur allt går till. Så vid första besöket blir det genomgång av de tidigare resultaten verkar det som, och sedan läggs det upp en plan. En PLAN, det gillar jag! Så vi vet vad som väntar.

  • BaPumba

    Selina:

    Hej och välkommen!

    Jag och min sambo gjorde en utredning hos gynekolog i våras, men den kändes inte så grundlig så i november ska vi på ett första besök hos en riktig fertilitetsklinik. De ska gå igenom de tester som redan har gjorts hos gynekologen och lägga upp en plan för hur vi ska gå vidare. Jag har tappat kollen på hur länge vi har försökt nu, men det är mer än två år, med ett missfall inkluderat för nästan 1,5 år sedan.

  • BaPumba
    Lillnosen skrev 2012-10-22 14:10:17 följande:
    Mamma0702 - Va frustrerande det måste kännas :/ Men förhoppningsvis kan det nu bara hjälpa er :)

    Shit, själv sitter jag med ett fånigt leende på läpparna. Ikväll skriver vi kontrakt på bostadsrättsradhuset vi lagt bud på :D Känns helt ofattbart! Håll tummarna för att inget oväntat händer innan vi skrivit kontraktet :) Känns som att det här var precis det vi behövde. Nu kan vi fokusera på annat än bebisverkstan!

    Grattis till köpet, så spännande! Jag kan tipsa er om att göra en besiktning när kontrakten är skrivna, så ni inte råkar ut för några överraskningar. När jag köpte bostadsrätt för ca 5 år sedan gjorde jag inte det, jag tänkte inte ens på att det kunde behövas, och efter efter ca 2 år visade det sig vara fuktskador i badrummen. Så en stor del av min lön hamnar på sparkontot för att ha råd att renovera sen.. Förhoppningsvis är allt okej för er del!
  • BaPumba

    Nellin: Jag förstår att det känns obehagligt att tänka på spolning, framförallt när du tycker att även vanliga gynundersökningar är obehagliga. OM du behöver göra en spolning kanske du kan fundera innan på vad som kan göra dig lugnare? T.ex. ta med dig någon, läsa på innan om hur det går till, be dem förklara vad dem gör osv, eller kanske helt andra saker som gör dig lugnare.

    När jag gjorde spolning var det en gynekolog och en sköterska, och de var verkligen försiktiga och förklarade allt som de skulle göra. Försök att se spolningen som en viktig del av utredningen, att de kollar upp allt som behövs för att hjälpa er på bästa sätt.

    Men inget av detta behöver du egentligen fundera på ännu, för förhoppningsvis är du gravid och då har du funderat på spolningen helt i onödan! :)

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus