• Nellin

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Återigen, tusen tack för alla gratulationer! Jagblir varm inuti! Nu är jag ju bara i vecka 5 idag så det är ju alltför tidigt för att veta att det ska gå hela vägen. Men tjohoo för att vi äntligen lyckats göra ett plus i alla fall!

    Nu ska jag ägna min tid här i tråden åt att stötta och peppa er tjejer! Så mycket jag bara kan!

  • Nellin

    Thotis, vad tråkigt att er relation ser ut sådär. Det låter ju som om ni verkligen har en hel del att tala om och reda ut innan ni går vidare med att skaffa barn tillsammans. Han måste ju få ur sig vad det är som är fel i relationen och vad som kan göras för att han ska vilja vara med dig.

    Hoppas ni hittar ett sätt att kommunicera med varandra och att era bekymmer löser sig! 

  • Nellin

    Förresten hörrni, idag är det Ofrivilligt Barnlösas dag.

    En alldeles egen dag, för alla mammor och pappor som inte får sitt efterlängtade barn. En alldeles egen dag där vi kan känna oss lite mindre ensamma - för det finns så många brustna hjärtan där ute. En alldeles egen dag, för att det betyder allt.

  • Nellin

    Otålig: Jag har ingen aning om vad du går igenom just nu, men jag förstår att du måste vara vettskrämd och jätteorolig. Än så länge tycker jag vi håller hoppet uppe, för det kan minsann gå bra det här.

    All kärlek och styrka till dig, din partner och särskilt till era små där inne!

  • Nellin
    Solrosen 83 skrev 2013-05-27 06:11:53 följande:
    Nellin: Kom och tänka på en sak. Du skrev ju att du ska få göra VUL om ett par veckor. Vet du om de alltid gör det inne på kliniken i Örebro när man ätit pergo och tagit ägglossningsspruta eller om det bara är för att de såg att du hade två ägg på gång samtidigt?

    Jag åt ju också pergo och vid VUL så hade jag ett par ägg som var på gång men de var inte lika stora visserligen så troligen skulle bara ett släppa men man vet ju aldrig hur de växer till då det för mig alltid gick 5-7 dagar från VUL till äl. När jag plussade så hänvisade de mig bara från kvinnokliniken (inte den inne i Örebro utan en annan inom samma landsting) till barnmorskan och önskade mig lycka till. Frågade visserligen aldrig om VUL men det känns ju lite märkligt att man inte följer upp mer när man genomgått en sådan behandling. 
    De gör alltid VUL oavsett vilken behandling man fått. Min läkare sa, "och så vet ni att när man tillhör fertilitetsenheten och bli gravid så har man alltid rätt att göra ultraljud i ungefär vecka åtta, så det är bara att ringa". Jag ska ringa nu klockan tio - och hoppas att det går att göra trots deras sommarstängning. Först när VUL är gjort ska jag ringa vanlig BM på min vårdcentral och skriva in mig.
  • Nellin
    otålig skrev 2013-05-27 09:22:21 följande:
    Tack tjejer! V23+0 idag så nu sätter de iaf in alla resurser de har vid behov.. Chansen är ändå mkt mkt liten. Men den finns!!! Dock verkar tiden rinna ifrån oss. Onda sammandragningar hela natten.. Får se vart det tar vägen.. Det här med att få barn ska tydligen inte va det minsta lätt.. Nånstans..
    Jag begriper inte var all jäkla otur kommer från?! Din stackare verkligen, och din partner också. Vad är prognosen med den andra tvillingen då? Den vars vatten inte har gått.
  • Nellin
    BaPumba skrev 2013-05-27 13:35:53 följande:
    Det pågår en omorganisation där jag jobbar vilket innebär att min lilla avdelning med 5 personer ska slås ihop med några andra avdelningar, så att vi totalt blir ca 15 pers. Det är fortfarande oklart hur och var vi ska jobba, men jag har ändå sett på omorganisationen med spänning. Fast idag fick vi veta vem vår nya chef blir och nu känns det inte så jävla spännande längre... Jag försöker tänka att jag ska bilda mig en egen uppfattning men det är svårt för jag har hört så mycket negativt om denna personen. Fan, detta känns inte så bra, luften gick ur mig lite grann nu på jobbet..
    Försök att inte ta ut någonting i förväg. I mitt fall brukar det exempelvis vara så att jag fungerar jättebra just med de personer som har lite sämre rykte. Det beror ju på hur man är som person, och jag gillar människor som är framåt, öppna och ger mig raka rör - de som säger som det är utan krångel. Andra människor kan ha svårt för den typen och därför talar de illa om vederbörande. Det handlar ju om personkemi helt enkelt så försök att rensa bladet och börja från början med den här chefen. Det kan bli hur bra som helst.

    Jag håller tummarna för att ni klickar! :) 
  • Nellin
    Solrosen 83 skrev 2013-05-27 11:26:48 följande:
    Det låter ju vettigt att de vill att man ska kolla att allt ser bra ut innan de "skriver ut" en patient som genomgått behandling hos dem. Kan ju vara att man får göra det även där jag gick men man måste kanske själv be om att få göra det. Jag fick vänta fram till Kub innan jag fick se att det faktiskt var någonting som levde inne i magen och hur många som fanns där. Nu spelade det inte så stor roll för min del för jag har på något konstigt sätt hela tiden från att jag fick plus varit inställd på att det här kommer gå vägen. Hade jag varit mer orolig hade jag säkert legat på mer om att få göra ett VUL.
    Åh, jag önskar att jag kände ett sådant lugn. Visst, jag går inte och oroar mig hela min vakna tid, men ibland slår det mig. Ibland tänker jag, "jamen, var inte för lycklig nu, för du vet att du kan få missfall när som helst". Det är ju trots allt så himla vanligt i början. När man äntligen lyckats vill man ju att det ska gå hela vägen. Men med tiden kommer jag såklart kunna slappna av mer. Jag längtar tills jag passerat vecka 12. :)

    Hur som helst så ska vi få kika på bebisen/bebisarna om exakt tre veckor, den 17 juni. Spännande!!! 
  • Nellin

    Lillnosen, jag beklagar än en gång den hemska tragedin. Vi har ju talat lite kort om det med jag vill att du ska veta att jag tänker på er! Och stackars hunden mitt i allt. Nu behöver du verkligen styrka och jag hoppas ni kan hitta den hos varandra, mitt i all sorg.

    KRAM! 

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus