• Nellin

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Lillnosen skrev 2013-05-30 11:01:22 följande:
    Ja jag vågar inte tro att det är så men samtidigt har jag ALDRIG känt så här. Kan ha känt något liknande illamående innan BIM. Men jag har aldrig fått ökad salivering eller känt den där speciella illamåendekänslan i halsen. Så antingen jag jag fått nått magvirus eller så är det ett mirakel! Men det känns ändå som att det skulle vara för tidigt :/



    Jag vet hur det är, man bara törs inte hoppas. Men jag har i alla fall mått illa sedan ÄL+6 och gör än idag, från och till. Så jag håller tummarna!
  • Nellin
    kanske 4a skrev 2013-05-30 11:17:03 följande:
    Men ohhh vad spännande. När ska du testa?

    Har varit och tränat och nu har jag mensvärk. Tittade på testet nu när det torkat och det är lika svagt som de andra två. Det borde ju ha ökat nu om det är ett riktigt, så det är bara dumma testlagret spök. Jag fattar inte att jag gick på det igen hehe. Men samtidigt som jag blir lurad av de varje gång känns det på något sätt skönt att se en skugga. Som att chansen finns där och den här gången kanske det är på riktigt. Roligare än att se ett blankt test även om jag blir arg. Haha jag är nog lite knäpp :)



    Mina test såg också ut så, i flera dagar. Då jag skulle inte ge upp än om jag var du. Att få molvärk när man rört på sig är ju faktiskt också ett gravsymptom.
  • Nellin

    Jenso; Det är ju strålande nyheter! SJU BEFRUKTADE ÄGG!
    Woohoooooo! :)

    Nu jäklar är det dags! 

  • Nellin
    Lillnosen: Magvirus kräks man väl av? Om inte annat så brukar inte magvirus bli bättre efter att man ätit... :) Gravsymptom blir däremot ofta det. Drömmer
  • Nellin

    Mariana: Det tar i genomsnitt 7 månader att bli gravid, och ni är bara inne på er femte så jag skulle inte stressa upp mig om jag var du. Själv har jag och min sambo försökt i 2.5 år och plussade precis med hjälp av hormonbehandlingar. Många andra här inne har gått över 2-årsstrecket och vissa har hållit på mycket längre än så.

    Visst kan ägg ta slut, men det brukar de inte göra i första taget. Hur gammal är du?

    Fem månader kanske känns som en evighet men det är verkligen inget att oroa sig för. Många av oss här inne är grundligt utredda och i flera fall finns det inte ett enda fel på varesig mannen eller kvinnan - man behöver bara ha en jäkla massa tur. Och tålamod. Om ni dessutom inte ens försöker pricka in ÄL så är det kanske inte så konstigt heller, för faktum är att det ju handlar om några få timmar per månad som det kan ske.

    Ät folsyra, det är det viktigaste. Sen ska du också se till att få i dig alla nyttigheter som behövs, vitaminer och mineraler. Ät mycket fisk om du tycker om det. Prova med ÄL-test om du vill. Det funkar bra för många, för mig blev det bara ett stressmoment.

    När ni har försökt aktivt i ett år så kan ni kontakta fertilitetskliniken och be om hjälp.

    Lycka till! 

  • Nellin
    Lillnosen skrev 2013-05-30 16:30:52 följande:
    Mellan det har du rätt i... Har inte behövt gå på toaletten för vare sig magen eller kräkningar. Mår bara illa :/ Det liksom ligger där och lurar hela tiden och då och då kommer en extra släng illamående över mig och saliveringen ökar och det känns så där i halsen som innan man ska kräkas. Samtidigt känner jag mig hungrig och är som alltid sugen på choklad... Får inte ihop det! Jag inbillar mig i alla fall det inte! Men vågar absolut inte tro för mycket. Samtidigt som en del av mig bara hoppar och studsar av lycka och skriker att det bara måste vara gravidillamående! En del av mig har nog aldrig välkomnat ett illamående som det gör just nu! Men OM jag inte har åkt på virus och OM jag inte är gravid... Då kommer jag fan att hata min kropp ännu mer. Jävla sätt att luras så ordentligt!
    Åh vad jag önskar att dagarna bara gick att snabbspola fram så du slapp gå och undra och känna oro över att inte våga hoppas. Jag avskyr den känslan och jag önskar verkligen att du kunde få slippa den. När ska du testa sa du? Jag testade ju plus på ÄL+10.

    Jag ska också säga att jag fick mycket starkare på alla mina test kring lunch/eftermiddag, och mycket svagare på mornarna. Så det där med att testa med morgonurin stämmer inte alls på alla människor. Jag är en sådan som ska testa på eftermiddagen, helt klart. Tänkte om fler är sådana också, så man inte tappar hoppet på morgontesten alltså. 
  • Nellin
    Lillnosen skrev 2013-05-30 16:41:30 följande:
    Jadu. Iom att mensen kommer på måndag eller tisdag så testar jag tisdag. Iom min korta lutealfas så är tisdag ÄL+11/12. Så det är ju läääänge kvar! OM jag fortsätter att må så här och känna av nått annat så kanske jag testar på söndag. Just ja, måste åka och köpa ett test oxå... Har slut hemma.
    Bra att du påminner om det där med att testa på morgon eller eftermiddag :) För övrigt skulle det stå Nellin och inte Mellan :P
    Hur mår du nu förresten?
    Ja, men jag menar... om jag fått mycket starkare på alla mina eftermiddagstest och nästan negativt på mornarna så finns där säkert fler som kan få så. Därför kan man ju prova sig fram och slippa få panik av morgontestet. Så iväg och köp ett gäng vettja! :)

    Jag mår bra, tack! Symptomen kommer och går i olika grad. Ibland har jag molvärk, ont i brösten och illamående, ibland känner jag absolut ingenting. Andfådd är jag dock mest hela tiden, hahaha, känner mig som en valross. Försöker att inte tänka så mycket på det och bara låta dagarna gå, men många tankar snurrar i huvudet och det är svårt att låta bli.

    Jag hejar som en galning på alla här inne. Jag vill så gärna att alla ska lyckas nu!  
  • Nellin
    Mariana 580 skrev 2013-05-30 16:54:02 följande:
    Tack för snabbt svar. Och grattis till ert +!

    Jag är "bara" 28 år. Ja ja, 29 om några veckor :P

    Vi har sagt att vi inte skall börja med att "jag har ägglossning, kom nu!" Så det är mer så jag menar.. men jag vet ju inte riktigt när jag har ÄL heller så det är svårt.
    Det hade varit kul om man vetat när man får ÄL. jag vet att känningarna jag hade förut, som oftast är efter själva ÄL, låg nära inpå själva mensen. lite mindre än en vecka före. Så jag kan bara spekulera kring när jag har det.

    Jag jämför inte mina problem med andra - och jag har stor empati för er som får kämpa.
    Om jag inte riktigt hör hemma i denna tråden - så avlägsnar jag mig utan några problem.

    Jag vet bara inte var jag ska vända mig om råd - då nära och kära tjatar om att vi ska skaffa barn - och tjatet kommer inte bli bättre om jag ber om råd från någon av dem.

    Ska till apoteket å köpa vitaminer :)

    Finns det något som kan boosta min karl oxå? Tyvärr så går han ju och blir väldigt varm... erm... där.. Och det går inte att undvikas under arbetstid.

    Samma med hans oro (han är strax 33) Han har i flera förhållanden genom tiden haft oskyddad sex med föregåeende flickvänner (detaljer om antal vet jag ej, men det har nämnts när han uttryckts sin oro), men det har aldrig varit någon "olycka".
    Samma i vår relation,  oförsiktiga och slarviga - fast fullt vuxna och medvetna och med öppna hjärtan- om den lilla (o)lyckan som kan resultera i vår oförsiktighet.

    (ja jag vet att olycka är fel uttryck... illa dold önskan kanske passar bättre :P )


    Det behöver inte vara några som helst fel på din man. Min har inte heller lyckats göra någon gravid förut, och här tog det som sagt 2.5 år. Men hans simmare mår tipptopp och det finns hur många som helst av dem, så han är frisk som en nötkärna. :)

    Be din man äta zink. Det är bra för riddarna där inne. :)

    Alla kvinnor har ju lite olika cykler, och de kan variera från månad till månad. Vad som emellertid alltid är mer eller mindre konstant är tiden från ägglossning fram till mens. Det vanligaste är 14 dagar, men vissa har kortare eller längre. Tiden från mens fram till ägglossning kan variera lite hur som helst, men från ägglossning fram till mens är nästan alltid helt samma varje månad. Har du regelbunden mens? Du kan ju kolla med ÄL-test några månader för att lära dig hur din kropp fungerar och hur lång denna period (kallas lutealfas) är på dig. När du har lite mer koll så kan ni köra på utan ÄL-test, för då har du lärt dig din kropp och dess signaler.

     
  • Nellin
    Mariana 580 skrev 2013-05-30 17:04:56 följande:
    Ahhh, nu har jag lärt mig nå nytt, tack!
    Jag skall köpa några tester för å kolla av fasen :) Jag har hyffsad regelbunden mens, en gång drog den över 5 dagar... men vi vågade aldrig hoppas för mycket, och som sagt, den va bara sen.. *suck*

    Zink skrivs upp på inhandlingslistan :) Tack så hemskt mycket!

    När du testar med ÄL-test är det en del tips jag vill ge dig:

    1. Testa inte för tidigt på dagen. Bäst är efter lunch och framåt eftermiddagen.
    2. Testa inte bara med ett test om dagen, för då kan du missa stegringen. Testa med minst två, ett på eftermiddagen och ett på kvällen.
    3. Köp stickor på exempelvis billiga-tester.se eller testlagret.se eller liknande. Då får man många fler för pengarna och har råd att testa i typ en hel vecka. Jag var tvungen att testa typ 3 test om dagen i en veckas tid för att hitta min stegring i början. Vid det här laget kan jag min kropp utantill, men i början fick jag leta som en tok. :)
    4. ANTECKNA! Det är alltid bra att skriva ner allt så att man kan jämföra mellan månaderna och till slut ser man ett mönster.

    5. LYCKA TILL! :) 
  • Nellin

    När mensen är sen kan det ofta bero på att ägglossningen inträffat senare än vanligt. Som sagt: tiden från mens till ägglossning kan variera lite. Därefter är tiden konstant.

    Och någon gång per år är det inte ovanligt att många kvinnor hoppar över ägglossning helt, och då kanske inte mensen kommer alls. Det är inget farligt eller konstigt, bara jävligt irriterande. 

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus