• Skrutt 83

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    Hej tjejer!

    Här är en tråd för alla oss som behöver hjälp att analysera svaga och tvivelaktiga graviditetstest samt för oss som tycker om att analysera andras! En tråd som kan hjälpa till med ett par extra ögon när man behöver det som mest, för barnlängtan och ett antal försök i bagaget kan ju göra att man ser streck som inte ens finns för att man så gärna vill att det ska vara där!

    Så släng in bilder på era test så hjälps vi åt att analysera och hoppas!


    ÄNTLIGEN är älskade lilla Melvin här!
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-01-26 10:03
    Här är en länk till BIM-listan:
    www.familjeliv.se/Forum-1-5/m63199969.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-05-08 09:21
    Länk till "plustråden":

    www.familjeliv.se/Forum-2-14/m64471095.html
  • Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester
  • Marie-anne

    o ja, jag har lindrig autism, men den påverkar inte mitt liv, inte så jag märker det iaf och jag har alltid haft regelbunden mens sedan jag fick den, och det vet jag då jag alltid skriver upp när var hur den kommer, men som sagt, lägger ner ett tag nu, ville bara få lite råd o hjälp men blev stjälpt=/

  • Radioactiive
    Humlemamma skrev 2011-10-30 22:27:21 följande:
    Radioactive: så har jag haft i början på alla mina graviditeter, har även ibland fortfarande (är i v 12) nu med min 4:e..
    Massa vitt ser ut som typ förtunnad filmjölk :p
    Haha bra beskrivning på det. Precis så är de ungefär. Hoppas de är ett gott tecken då imorgon är de bim dagen.
  • Humlemamma

    Marie-anne: det är ingen som stjälper dig men du måste förstå hur osannolikt det är att du är gravid o du måste även förstå hur svårt det är för oss att hänga med i svängarna då du säger ena saken efter den andra hela tiden.
    Jovisst du har säkert haft 25 dagars cykel sen du fick din mens, men enligt DIG SJÄLV så har den strulat flera månader o du har ingen koll på när var hur.
    Dessutom har du fått råd många ggr att söka typ gynläkare o bm osv för att få kollas upp så allt står rätt till, men då avfärdar du det hela tiden för att i nästa inlägg säga hur orolig du är o ska kolla med nytt gravtest o sen ringa läkare, men det har gått flera veckor nu o du har inte sökt läkare än, o de är juh lite konstigt det med.
    Inte konstigt att jag o flera med mig ifrågasätter saker o ting då.
    O din autism hade inget med saken att göra för de va inget vi visste om o har nämnt nåt om.
    Men ingen trycker iallafall ner dig, trist om du tar det så.
    Ta till dig det folk säger till dig o ring för tusan nån läkare o se till o komma in på koll.
    Men jag står helt fast vid att jag är 110% säker på att du inte är gravid.

  • slemtorsk i din bralla

    Godmorgon...Mari-Anne det är ingen som trycker ner dig men jag förstår att om du har en lätt autism så kanske det inte alltid är lätt att förstå vad vi menar när vi säger "ifrån" till dig, social avkodning kan ju vara ett problem och när du nu har nämnt det så förstår jag bättre.

    SOM Humlemamman säger, vi hänger inte med, det är osannolikt att du är gravid men du har vägrat att ta in våra råd eller tips och du kommer med den ena eller den andra ursäkten och förklaringen hela tiden. Jag förstår inte att man som vuxen och så pass gammal som du ändå är inte söker läkare på ett betydligt tidigare stadie, ditt resonemang håller inte. Du skrev vid nåt tillfälle att du inte söker läkare för du bryr dig inte om dig själv så mycket, det ordnar sig.. det är inte okej om du ska bli gravid för din kropp ska vara bostaden åt ett foster och tar du inte hand om dig själv så funkar ju inte det heller. Jag förstår inte hur man kan bortse från det faktat om man nu så gärna vill bli mamma... Jag blir lätt förbaskad på dina turer fram och tillbaka.

    Jag kan också säga att jag till 110% tror att du inte är gravid, och det säger jag inte för att vara elak, det måste du väl ändå förstå?? Utan för att jag finner det osannolikt med de fakta du har framlagt för oss här att du skulle vara gravid, det finns inget som tyder på det och då vill jag inte ge dig falska förhoppningar.

    Så klart ska du fortsätta skriva här om du känner att du får stöttning och tips här, men då måste du ju ta till dig tipsen också, det blir lite frustrerande att se dig skriva samma saker i flera andra trådar och överallt får du tips och glada tillrop men du lyssnar inte utan du har din egen agenda och det är så det ska vara.
    Om nu läkaren säger till dig att du inte är gravid, kommer du att lyssna på det då? Kommer du att tro på det? Jag får en känsla av att det inte spelar någon roll vad någon säger just nu för du är så inställd på att bli gravid och det är en så stark önskan och längtan att du inte är mottaglig för fakta, du måste sätta dig ner och fundera över vad det är du behöver göra för att nå din dröm istället för att hålla fast vid halmstrån.

  • slemtorsk i din bralla

    BIM -9 (eller 10)

    Dagens test i två versioner, jag kunde svurit på att jag såg en skugga IRL, men på fotot syns inget och det är ju fortfarande vääääääldigt tidigt, men det är ju en "testtråd" och ska man tolka tester så ska man.

    Har mörkat det ena för att få skarpare kontraster...



  • Soffiie

    Spännande med dina tester slemtorsk,, dessvärre ser jag inget hurmcyket jag än vill se. men det är säkert för tidigt.. vad är det för test?

  • slemtorsk i din bralla
    Soffiie skrev 2011-10-31 07:59:37 följande:
    Spännande med dina tester slemtorsk,, dessvärre ser jag inget hurmcyket jag än vill se. men det är säkert för tidigt.. vad är det för test?
    Det är de där extra känsliga som känner av 10 mlU eller vad det nu heter.....men det ÄR ju väldigt tidigt ännu så även om vi har lyckats så visar det sig nog inte än på 4-5 dagar MINST.
  • BebisVagga


    ja så negativt det bara kan bli med rfsu testerna,

    känns som om jag ska ringa dem o klaga på dem som sålde 10mlu testerna till mej för jag fattar itnte hur man kan få 2 streck på 6 test av 10...
  • slemtorsk i din bralla
    BebisVagga skrev 2011-10-31 08:05:56 följande:
    ja så negativt det bara kan bli med rfsu testerna,

    känns som om jag ska ringa dem o klaga på dem som sålde 10mlu testerna till mej för jag fattar itnte hur man kan få 2 streck på 6 test av 10...
    måste fråga dig .. var det inom tiden på de extra känsliga? För jag har hört många som får streck efter det att tide har gått ut.
    Sen är det så att man KAN ha ända upp till 9.5 mlU i kroppen UTAN att vara gravid, vilket ju kan ställa till det med de där extra känsliga eftersom de ger utslag från 10 och någon halva hit och dit kan ju visa skugga...

    SEN vet jag att RFSU har fått många klagomål (av mig också bland annat) de "vanliga" SKA ha en känslighet på 50 men jag vet flera som har testat positivt med digitalt (som ju är känsligare) men fått negativt med RFSU....

    Det är en djungel det där med tester, men var är du i cykeln, har du passerat BIM ännu? För om inte kan det ju vara så att du har haft en kemisk grav också...
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester