Inlägg från: Lillis2012 |Visa alla inlägg
  • Lillis2012

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    LillaE2012 skrev 2011-08-10 08:55:09 följande:
    Suck, nu blöder jag IGEN. Denna gången är det färskt och var lite klumpar. Nu har det lugnat ner sig igen, bara lite rosa som kommer, men det moler i magen. Blödde efter en lugn natt då jag sovit gott så tror inte detta är sköra slemhinnor. Ringde KK för nu måste jag till med en koll o se om det är MF på g eller något annat. Stod att de hade telefontid mellan 8 och 12, men när jag knappat in telefonnummret sa de att de ringde upp först 13.30, hur lång tid som helst, jag som ville ha en koll idag. 13.30 är jag dessutom på kontroll med dottern så det passar inte att de ringer då. Får nog gå förbi dit istället innan döttras kontroll, försöka få barnvakt till grabbarna o se om de kan göra något på plats direkt ist. Hoppas verkligen inte det är MF, men känns ju tyvärr så
    Usch och fy!! Bekalagar men ska hålla tummarna för dig! Jag blödde min förra graviditet men hon är 6 månader nu så det behöver ju inte alls betyda MF men givetvis tror man ju det! Jag håller tummarna för dig!! kram
  • Lillis2012

    LillaE: ska också hålla tummarna! Hoppas dom kan titta på dig redan idag!

    Lycka till! Kram

  • Lillis2012
    EightySix skrev 2011-08-10 09:25:11 följande:
    LillaE- Jag hoppas innerligt att allt är ok!! Håller tummarna för dig o tänker på dig! Min kompis började blöda i v 9, men allt var ok! O nu har hon en liten 2 månaders hemma! Klart blev de rädda! Men den gången gick det bra! Jag har oxå tänkt tvillingar.... Men vågar inte tro det liksom... Min nage är så svullen jämt o jag tycker inte jag kan dölja magen under kläderna alls! Jag är liksom konstant svullen?! Finns det någon tvillingmamma här? Tänkte bara med mafe o allt det där, kan inte komma ihåg att jag var såhär svullen med första!
    Mina mage har också kommit i rekorfart men det kan ju lika gärna bero på att det är 4:e för mig och rätt nyligt jag var gravid sist! Yngsta är bara 6 månader men å andra sidan vet jag att jag hade gått ihop jättebra och hade inte ens kvar nån mellanrum mellan magmusklerna som man kan har jättelänge efteråt! Jag är ärligt talat livrädd för tvillingar!
  • Lillis2012
    EightySix skrev 2011-08-10 09:34:25 följande:
    Ja, det är jag med! Vågar inte ens skriva att jag är rädd för det! För mig räcker 2 barn o helt plötsligt ha 3.... Det förändrar ju hela ens tillvaro! Bil o hem o hela den biten! Ingen ide egentligen att gå o täbka på det, iom att jag kommer ändå inte få reda på nåt förrän v 16 eller 18 vid ul! På måndag sk jag ringa bm iaf för insk.samtal... Det kanske fortf e för tidigt då jag bara är i v 9!? Vilka veckor är ni andra?
    Ja, jag tror det är bra att erkänna både för sig självv och för andra att man är rädd för det för då tror jag det blir lite lättare att bearbeta om det skulle bli så! Bil och allt sånt måste vi ju redan hur som helst sakffa större men huset är väl min värsta grej, vi skulle vara tvugna att flytta eller komma på nån riktigt bra lösning på platsbristen med ytterligare ett barn! Nädu 4 räcker gott för mig men givetvis så skulle man ju lösa och fixa änev tvillingar =)

    Jag ska på inskrivning nästa vecka och är då i v10 så du kan nog visst ringa och boka det nu! =)
  • Lillis2012
    Plockepinn skrev 2011-08-10 12:40:57 följande:
    En till här som är livrädd för tvillingar... Hade inte bestämt oss för tre ens när det blev så här, så skulle det bli fyra ja då känns det som om livet ändras totalt med jobb och annat. Har inga föräldrar/svärföräldrar inom 30 mils avstånd så vi drar hela lasset själva utan support/barnvakt oavsett. Ser fram emot KUB om en vecka!!

    Min mage svällde ut massor direkt i vecka 5-7, men faktum är att den har varit ganska mycket likadan de senaste veckorna. Enorm kvällstid när man bara går hemma och slappar förstås, men det är ju standard. Jag har börjat droppa det för kollegor (de få som kommit tillbaka efter semestern). Är på 11+0 idag.

    Förra ggn var jag på inskrivning redan v 7, men annars är väl 9 en lagom vecka eftersom "värsta" MF-risken är passerad.
    Jag har KUB ett par veckor bort så jag får vackert vänta! Skulle önska att jag bodde på nån "bra" plats där man kunde boka in ett privat vul/ul så jag kunde få se att allt är ok och att det bara är en! =) Nu är det längt till närmsta privata klinik, tyvärr!!

    Lycka till å KUB!!
  • Lillis2012
    Jeanette28 skrev 2011-08-10 13:21:01 följande:

    Ar jatteorolig nu!!!


    Igar nar jag gick pa toa (forlat for ackliga detaljer) sa markte jag bruna flytningar pa pappret! Sen markte jag det 3 ggr till och en gang imorse.


    Ringde sjukskoterskan som sa att sa lange jag inte har kramper eller om det ar mycket blod sa kan det vara normalt.


    Ar det nan anna som haft detta??!! Jag ar i 8 veckan, har aldrig haft missfall eller vart gravid forut. Usch vad laskigt!


    Det låter rätt normalt! Det är många som får bruna eller röda flytningarblödningar i tidig graviditet och det är helt normalt och behöver inte alls betyda att nåt är galet! Bruna flytning betyder ofta att det är "gammalt" blod som kommer ut! Man har ju ganska sköra slemhinnor när man är gravid och har man tex haft sex, varit hård i magen mm är det inte alls ovanligt att man kan få en liten blödning från tex livmodertappen och alla gånger kommer den inte ut för än nån dag senare (den har "fastat" i nåt veck inne i slidan) vilket gör att när den väl kommer ut blir den brun! Jag hade ganske mycket blödningar till och från under mina första veckor i förra graviditeten och hon är i dag drygt 6 månader! Jag hade rött blod men inte ont, inget värre än molvärk i alla fall!
  • Lillis2012

    Ursäkta infon men; när man blir gravid så "vickas" livmodertappen bakåt något och på så sätt kommer den närmare ändtarmen och det är ju bara en tunn slemhinna som skiljer slida och ändtarm åt vilket gör att om man är hård i magen kan det ju "riva" på tappen som kan vara skör för att man är gravid (och givetvis kan den ju det annars också) och blir därmed mer lättblödande! Du behöver nog inte vara orolig som sagt! Cool

    Lycka till på ul:et!! Solig


  • Lillis2012

    Ponja: inte alls en dum fråga! Tycker tyvärr det verkar vara jättemånga som fått MF/MA och även jättemånga som haft blödningar! Tyvärr!!

  • Lillis2012

    86: kub-test är ett kombinerat blodprov/ultraljud för att få en riskbedömning om bäbis har nån av tre olika tresomi bl.a. Downs syndrom!
    MA är förkortning för missed abortion vilket betyder att bäbis dött men kroppen stöter inte ut det utan fortsätter som om den vore gravid!

    Ja, det blir ju snävt men å andra sida så ska du ju ändå baka till storebror jag gick över 6 dgr med första och födde andra 3 veckor för tidigt så ingen garanti att du går över

  • Lillis2012

    86: ja det finn nupp-test också och det är nästan samma men inget blodprov vilket göra att det bara är 70-80% säkerhet tillskillnad från kub som har en säkerhet på 90% !

    Det är väl olika varför man gör det men ålder är väl en faktor eller så vill man bara vara försiktig!

    Ja, man vet aldrig när de små liven vill komma ut! H*n kanske rent kommer på storebrors födelsedag jag är mest nervös att våran ska titta ut på skottdagen

  • Lillis2012

    Lokesmami; ja vi har massa förslag men av erfarenhet vet jag att listan ändras flera gånger innan mål! sist var namnet vi bestämde oss för inte med förrän dom två sista veckorna men då var det ett unisex namn så det var ju bra

  • Lillis2012

    Babybluey; låter som vaginos eller svamp men är lite osäker på om flytningarna brukar bli så annorluna vid svamp som vid vaginos! Ring en vanlig läkare om du inte kan hå till en BM!

    Vet du att du väntar en flicka?

  • Lillis2012

    Babybluey; Aha ja så är det väl kanske

    Faceprimer; jag har känt min! Dick min 4:e graviditet men efter v12 brukar man känna den då den kommer upp ur bäckenet! Den känns som en "hård" bula ovanför blygdbenet!

  • Lillis2012
    LillaAnna86 skrev 2011-08-11 11:10:25 följande:
    IMPONERANDE!! :) verkligen! :)

    Här är det som vanligt, med illamående och ömma bröstvårtor. Känns som jag inte skriver om annat eller ens uppdaterar mig särskilt ofta. (Kanske inte behövs eftersom saker och ting inte förändrats än så länge) :P
    Fast jag har nu börjat inse hur mysigt (och lite jobbigt med hehe ;P) det faktiskt kommer att bli om ca 7 månader :D
    Det som ni diskuterade om livmodern och det.. Jag ser gravid ut redan nu. Hade dock lite lite mage kvar sen sonen men det liksom buktar ut lite neråt till, som en liten kula redan. Är i v.10 nu och faktiskt livrädd att det ska vara tvillingar. Tvillingfödlsar är inget som är vanligt i våra släkter, förutom lite längre bort på sambons sida och mina kusiner som är "tillverkade" med provrör. Vet inte om det spelar någon roll men iaf..
    Kan inte rå för det, jag är bara helt enkelt livrädd att det ska vara två (eller ännu fler :S). Är det bara jag som är löjlig? :P
    Nej du är inte löjlig jag är också rädd för tvillingar men å andra sidan brukar jag trösta mig med att det inte är så stor sannolikhet för det =P Att din sambo har tvillingar på sin sida spelar inger roll för eran möjlighet att få det men han kan föra över möjligheten på sin dotter! Provrörs likså, det spelar ingen roll! Däremot verkar ålder vara en STOR fakttor och man får känslan att det spelar större roll än arv, men har ingen aning bara en känsla jag har fått!! =)
  • Lillis2012

    Lämnar också tråden! Tack för mig!

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)