Inlägg från: Lillis2012 |Visa alla inlägg
  • Lillis2012

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Grizzly skrev 2011-07-24 14:26:10 följande:
    Fick idag reda på att vi väntar barn och är tydligen redan i 7:e veckan. Är helt chockad! Och känner mig så förvirrad, detta var inte helt planerat...  Har en underbar sambo och ett underbart liv där en bebis tyvärr inte passar in., blir att ändra på det nu...Någon givmild som kan ge lite uppmuntrande kommentarer?
    Grattis!

    Vet precis hur du känner nu då jag har varit med om precis samma sak, dock inte denna gång! Kan bara säga att du/ni har en omtumlande tid framför er man att det brukar bli bra i slutändan =P Det blir vad man gör det till helt enkelt, tror jag i alla fall!
    Tänk positivt och försök fokusera på alla bra saker som kommer utav en graviditet och en bäbis så landar nog tanken snart =)

    Lycka till!
  • Lillis2012
    Grizzly skrev 2011-07-24 14:35:20 följande:
    Tack snälla! Min sambo blev faktiskt glad och har redan börjat härja om vårt nya sovrum o barnrum och allt. Vilket självklart gör mig glad! Tänker på andra gravida som befinner sig i en helt annan och tragisk sits... Vi har ju, trots att jag är ung(22) förutsättning för att ta hand om ett barn. När väntar du liten och hur många har  du sen tidigare? 
    Ja, ibland så kan ju livet spela en ett litet spratt men det blir ju som sagt ofta bra i slutändan! Jag var 18 när jag fick min överraskning och hon är idag 13 år och jag ångrar inte en sekund! Man brukar säga att man ågrar aldrig ett barn och det är ju verkligen så sant! Det är klart att när man är ung så har man kanske tänkt göra en massa andra saker innan man sakffar barn men man hinner göra allt ändå !! Jag lovar! =P Krävs bara lite mer planering och det bli alltid vad man gör det till! Jag tror att om man tänker hela tiden att det kommer blir skitjobbigt/svårt/besvärligt jag då blir nog det mesta det men om man i stället försöker hitta lösningar för att ta med bäbisen på resa, flytt mm mm ja då blir livet rätt skoj och betydligt enklare! Givetvis är det ju mycket jobb med barn men ni verkar ju vara två om saken och då underlättar ju det mest sig lite =P

    Vi har BF 19 mars och väntar vårt 4:e barn =)
  • Lillis2012
    Grizzly skrev 2011-07-24 14:47:49 följande:
    Vi får hoppas på det! Just nu stojar han med renoveringen här på gården men vi ska ta en promenad ikväll och prata om allt. Han fick sådan fart, haha! Och jag bara sitter här vid datorn och är förvirrad och vet inte vad jag sja ta mig för. Det jag oroar mig mest över är att jag är egen företagare och håller på med hästar på heltid, knappast ett drömyrke när man väntar barn vad jag förstått... Men visst är jag tacksam för att jag har min sambo!

    Inser ju här att jag är lite sen på att få reda på att vi väntar barn men vad gör man härnäst? Ska man skriva in sig någonstans? Så många frågor som bara snurrar i huvudet just nu, kan inte tänka klart... Bra om jag kan fråga dig ju, du verkar ju varit med förr Är det med samma man du har alla barnen? Ni verkar ju vara lyckliga ihop i så fall, trots den "lilla" incidenten när du var ung...!
     
    Nä dom två äldre är med en annan man men han jag är med nu har jag varit med länge och den andra "pappan" finns inte med i bilden lägre så vi räknar nog alla som våra =P

    Ja det är bara fråga på; och som svar på vad du ska göra nu så kan du ju kontakta din vårdcentral/barnmorska så du får en tid för inskrivning! Det kan variera lite när det är men allt från v. 7-12 beroende på vart man bor och vilket barn i ordningen du väntar! =P
  • Lillis2012
    Grizzly skrev 2011-07-24 14:59:30 följande:
    Tack även Stinis för dina peppande kommentarer! Känns kul att det  kan kännas så overkligt, även med andra barnet!

    Vänder man sig till vårdcentralen för inskrivning? Inte mödrarvårdcentralen? tänk att man är gravid och inte ens vet sånt här....gud hur ska det här gå...

    Jag känner mig ändå positiv och hoppas på att vi kan förena vårt liv med ett litet barn (främmande tanke!) Tror också att det blir som man gör det till!

    Frågade sambon idag om han skulle bli besviken om det blev ett missfall och fick ett tveklöst ja, så det kändes ju bra. Hade också blivit besviken... När brukar man anse att risken "gått över"? 
    Ja, precis, man kontaktar mödravårdcentralen men den brukar ligga i anslutning till den vanliga vårdcentralen men det kan ju i och för sig bara var här lite norr upp =P Hur som helst alldeles riktigt så är det dom du ska kontakta!! =) Man behöver ju inte veta allt innan man blir gravid, du kan fråga oss som gjort detta förr och det finns ju massor av information på nätet! =)

    Man burkar säga att  störtsa risken "gått över" när man gått 12 fulla veckor! =)
  • Lillis2012
    BebisVagga skrev 2011-07-24 15:14:28 följande:
    dessa veckor lägger jag inte tid på...  vem kunde tro att jag skulle få mitt barn i v 25..
    så för mej finns det ingen trygg vecka..

    mitt första mål e att komma förbi nyårsafton.. e då i v 28 iaf...
    Nä givetvis finns det ju undantag men risken för missfall minskar ju efter 12 fulla veckor, eller hur?!?! Det var nog det som var frågan tror jag!! Jag har en kompis som födde en död dotter i v 40+2 så självklart finns det ju ingen trygghet!
  • Lillis2012
    Morkulla skrev 2011-07-24 16:19:41 följande:
    Det är tyvärr inte bara nu helt plötsligt, utan det är nästan varje helg...
    Nu fasar jag för semestern!! Han ska vara hemma 2 v. När han jobbar dricker han inget. 
    Klarar inte av att se honom så på fyllan. Han blir en helt annan person, som jag inte har några känslor för. Min nyktra, omtänksamma sambo är den jag älskar..  
    Vet inte heller riktigt vad jag ska säga eftersom du säkert redan tänkt allt själv!! Har varit i ungefär samma sits som dig och det är inget man önskar sin värsta fiende! Hoppas det löser sig för dig fort så du slipper oroa dig hela tiden!!!

    Kram
  • Lillis2012

    Ang förlossningen så tänker jag; ta hål på hinnorna så fort som möjligt om det inte går av sig självt, ingen bedövning alls ( svarar jättedåligt på all bedövning ), ligga på sida under krystvärkarna!! jag har tänkt en del på förlossningen redan men då är ju detta min 4:e kommande förlossning

  • Lillis2012

    Sunshined: jag tror inte att pappan kommer följa på alla denna gång som han gjorde med första men nåt följer han säker på! Alla ultraljud följer han ju givetvis på

  • Lillis2012

    LillaE2012: lycka till i morgon!! Det finns nog inte så mycket jag kan säga annat än allt du sa själv! Allt kan ju vara helt normalt men det är klart att man oroar sig innan har blödningar och det spelar nog ingen roll att man vet att det likaväl kan gå bra! Eftersom att du har småblött ett tag tycker jag det känns bättre på nåt sätt! Det han ju inte blivit värre om du förstår vad jag menar!
    Ska hålla tummarna för dig och hoppas det känns bättre efter undersökningen i morgon!!

  • Lillis2012
    Imagine this skrev 2011-07-28 11:07:11 följande:
    Jag måste få fråga, hur högt står er livmoder nu? Min verkar växa 1 cm per dag! När jag mäter själv får jag det till 9'5 cm och jag är idag 7+5, kan detta verkligen stämma?verkar som man ska ha ca 15 cm i ca v16-17, men i den här takten har jag ju inte långt kvar till 15 cm!
    Alltså; hmmm nu blir jag ju lite osäker men livmodern brukar ju inte kännas förän tidigast  v.10-11 (ca) för mig kändes livmodern i vecka 12+3 vid min förra graviditet och då var det min 3:e och jag blir rätt stor tidigt!

    Låter ju som om det vore tvillingar som är en anledning till att livmodern växer fortare! =P
    När du säger 9,5 cm, är det SF-mått du menar då? Alltså från blygdbenet till toppen av livmodern? Kan du vara längre gången än du är??

    Det här var ju lite spännande =P
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)