Inlägg från: Wielkip |Visa alla inlägg
  • Wielkip

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Jag beskrev allt, att jag misstänkte fostervatten sen två veckor eftersom flytningarna är sp rikliga och rinniga, att jag för två dar sen fick ut något som såg ut som en rejäl snorliska och igår fick samandragningar och la ihop 1+2 och var orolig....men nä, det var normalt tydligen!

    Hon försökte vara snäll o sa att det var ok att va orolig osv, men sen frågade hon fleeeera gånger 'alltså, VEM sa att ni skulle åka in?' barnmorskan...'vilken mvc?'
    Alltså hon lät så hånfull typ, var nära på att börja grina :(

  • Wielkip

    Har inte känt några fler samandragningar förövrigt, och mår ju som vanligt i övrigt, men skulle ändå velat fått tappen kollad så jag kan va lugn.

    Sa att jag känt att tappen va mjuk, men jag kunde tydligen inte känna/nå den själv, att den var sååå långt in.
    Konstigt, med tanke på att jag plockade ut kopparspiralen själv när jag hade en sån och vet exakt vart tappen sitter o hur den känns.

  • Wielkip
    Stinis83 skrev 2011-12-08 12:20:46 följande:
    Usch vad tråkigt, förstår att du blev ledsen... Sånt borde inte negligeras, det kan ju faktiskt vara som du säger! Det är nackdelen när man är förstföderska upplever jag, man tas inte på lika stort allvar som när man är omföderska. Jag märker iaf en skillnad.

    Ursäkta äckliga detaljer, men man kan få rätt rejäla och fasta flytningar som kan påminna om slemproppen när man är gravid. Iaf har jag så. Men när min slempropp gick när jag väntade dottern så var det igen tvekan om att det var slemproppen. Det kommer du märka när den går :) Men hon hade åtminstone kunnat undersökt tappen och följt upp på att du trodde att du läckte vatten för två veckor sen.

    Det är synd när man råkar stöta på en sån människa i ett sånt här läge. En graviditet är nog bland det känsligaste man kan gå igenom.
    Menar det, en snabb koll så livmodertappen är opåverkad kan ju inte ta många minuter liksom.
    Om hon bytt ut tiden hon satt o förklarade hur fel det var att komma in och ta upp andras akuta tider mot att slänga upp mig i stolen och kika så hade det tagit exakt lika mycket tid från "stackarna" i väntrummet...
    Väntar en flicka med BF: 8 mars 2012 Http://Minifohlinis.blogg.se
  • Wielkip
    Stinis83 skrev 2011-12-08 12:55:24 följande:
    Exakt! Med enda skillnaden att du hade känt dig lugnare.
    precis!

    Nåja, bebin sparkar på, hjärtljuden är som de ska och har inte känt några fler sammandragningar, så för tillfället är det nog lugnt iallafall.
    Ska bli så sjukt skönt när bebin är ute (i mars tack, INTE tidigare) så man slipper oroa sig för saker man inte kan se, bli barnet sjukt när det är ute går det ju iallafall att undersöka  och påverka lättare.
    Väntar en flicka med BF: 8 mars 2012 Http://Minifohlinis.blogg.se
  • Wielkip

    Haha juste, hon lyssnade på hjärtat iallafall, och bebisen sparkade på dopplern så den stängdes av, TVÅ gånger Cool

    första gången vi lyssnade på hjärtat hemma i v.16 var det 135 bpm, hos barnmorskan den 28 nov 145 och idag nästan 155, så enligt hjärtljuden (skrönan att tjejer har högre och killar lägre) har bebin utvecklats från kille till tjej, magic baby!


    Väntar en flicka med BF: 8 mars 2012 Http://Minifohlinis.blogg.se
  • Wielkip
    Ellieott skrev 2011-12-08 13:13:01 följande:
    Haha, kul att du skrev sådär om i mars tack inte tidigare! Som om bebisen kanske råkar komma för tidigt bara för att man längtar tills den kommer och uttrycker det, hehe. Varje gång jag tänker något sådant så måste jag "rätta" mig och säga "MEN DU FÅR STANNA ETT TAG TILL"

    Sambon uttryckte det gulligt när han pratade med magen; "jag längtar efter dig, men du får vänta tills du får knubbiga kinder som man kan pussa på!"
    haha jag med! samma när sambon säger att han längtar och vill att den ska komma nu "Nej, inte än! Allra tidigast i mitten av februari!"
    Känns som att man jinxar (vad heter det på svenska? dont jinx it..) det annars.
    Väntar en flicka med BF: 8 mars 2012 Http://Minifohlinis.blogg.se
  • Wielkip

    Nä dom är inte smärtsamma, det är bara det att allt på en gång (vattniga flytningar, slemmiga flytningar och sammandragningar) fick mig lite orolig.

  • Wielkip

    Har legat på rygg, helt blickstilla i 2 h o kollar på tv, fått 4 sammansragningar på 25 minuter, kommer det en till får jag nog ringa förlossningen o kolla vad dom säger.

    Fyyyy vad barnmorskan som skickade hem mig ska få höra på fan om något händer nu!

  • Wielkip

    Kan inte sjukskriva mig, jobbar timmar sen slutet av september och har ingen Sgi :( måste jobba fram till bf, så det kan mycket väl vara stressrelaterat.
    Vet liksom att jag MÅSTE upp imorgon klockan 05 och stå upp i 8,5h med foglossning, och att det kommer vara såhär i tre månader till eftersom att jag inte har något val.

  • Wielkip

    Har kollat upp det där med hp och man måste ha Sgi för att beviljas, vilket jag ju inte har.
    Och jobbar denna veckan 16h, nästa två veckor 24h och sen är schemat slut, man skriver upp sig på de pass man kan liksom.

    Är inskriven på af men skulle bara fått nån tusenlapp om jag gick med i deras jobbgaranti-program, som man måste vara aktiv arbetssökande i.
    Har inte jobbat tidigare, och utan sex månader inkomst kan man varken få hp eller högre fp än lägsta belopp.
    Det enda man kan få är socbidrag, men min sambo tjänar för mycket för att jag ska kunna få det såååå jag är körd, måste jobba eller säga upp mig och gå hemma med noll kr i inkomst.

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)