Inlägg från: Wielkip |Visa alla inlägg
  • Wielkip

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Åh herreguuuud!!! Julmust, jag dööör vad gott!
    Får nöja mig med kardemummakaffe, lussebullar, förra årets pepparkakor och pepparkakedoftljus ikväll, men imorrn blir det bannemig julmust!

  • Wielkip
    Ponja skrev 2011-10-16 22:10:54 följande:
    Hörni tjejjor, jag måste färga håret då mina slingor har växt ut en hel del.. Men hur funkar det med ammoniak och allt?
    har hört att färgning är ok med typ 2-3 månaders mellanrum, men blekning ska man försöka undvika då det är mycket starkare än färgning.
    Väntar en flicka med BF: 8 mars 2012 Http://Minifohlinis.blogg.se
  • Wielkip
    Ponja skrev 2011-10-16 22:36:14 följande:
    Tack! Men vad är skillnaden på att färga det blont eller mörkt??
    färga och bleka, det finns blonda hårfärger som ändrar nyansen, blekning ljusar upp håret och ska undvikas!
    Väntar en flicka med BF: 8 mars 2012 Http://Minifohlinis.blogg.se
  • Wielkip
    Ponja skrev 2011-10-16 22:48:29 följande:
    Men färga är okej då? Med all ammoniak och så?
    man ska undvika det helst, men det finns inga direkta bevis att hårfärg 3-4 gånger under tiden är skadligt.
    Sen finns det ju toning som är snällare och även hårfärg utan ammoniak :)
    Väntar en flicka med BF: 8 mars 2012 Http://Minifohlinis.blogg.se
  • Wielkip

    Grattis! Hur många är vi som väntar tjej resp. Kille nu? :)

    Känner 1 av typ 20 de senaste två åren som fått en tjej, känns som att trenden borde vända snart, för att rädda mänskligheten? Hoho :)

  • Wielkip

    Föresten så är det väll tre streck som tyder på flicka? Vi såg tre iaf och fick höra att det var utsidan utav blygdläpparna och så i mitten.

  • Wielkip

    Påtal om inget; Finns det någon mer än jag som i allmänhet inte gillar barn?
    Jag gillar inte att leka med andras barn eller hålla i bebisar, mest för att jag alltid är nojjig över att ha sönder andras grejer,
    typ tappa någons bebis, haha! Har inte hållit i en bebis sen min yngsta lillebror föddes för 10 år sen.


    Väntar en flicka med BF: 8 mars 2012 Http://Minifohlinis.blogg.se
  • Wielkip

    Jag har alltid varit nojig över att förstöra andras grejer, vad det än är, så jag antar att det är just det som sätter stopp när jag ska hålla på med andras barn, haha.
    Allt från det hemskaste att tappa barnet, råka skada det, råka ha sönder barnets leksak om vi leker, eller på något sätt gå ifrån föräldrarnas sätt att prata/uppfostra/whatever...ah, obekväm med andras saker helt enkelt!
    Håller mig till mina egna (framtida :>)


    Väntar en flicka med BF: 8 mars 2012 Http://Minifohlinis.blogg.se
  • Wielkip
    Daysis skrev 2011-10-18 14:29:06 följande:
    Kan man säga så, att man i allmänhet inte gillar barn? Det är väl så med barn som med vuxna, vissa tycker man mer om än andra helt enkelt... Sen att man känner sig osäker runt barn är ju en annan sak, men det går över när man blir mer barnvan.
    Jag hade inte heller så mycket erfarenhet av barn innan jag fick egna, men man blir rutinerad väldigt fort
    Det finns ju folk som tycker att alla barn är söta och gulliga och älskar att leka och prata med dom....känner man raka motsatsen så tycker jag man kan säga att man i allmänhet inte gillar barn :>
    Väntar en flicka med BF: 8 mars 2012 Http://Minifohlinis.blogg.se
  • Wielkip
    Mrs Marlin skrev 2011-10-18 17:17:00 följande:
    Hej
    Måste skriva av mig, mitt RUL blev inte som jag tänkt mig. Barnet har missbildade fötter =(
    Igår åkte jag inte till gyn på grund av en mindre blödning samt ömmande sammandragningar. Det visade sig att jag har en liten "flärp/skinflisa" som lossnat från livmodertappen, denna var lite lätt blödande. De tog cellprov och jag måste vänta 3 veckor på svar =( I övrigt såg allt bra ut, tappen var sluten och blödningen kom inte från livmodern.
    Eftersom jag hade inbokat RUL senare under dagen sa läkaren på gyn att jag kunde gå och kolla om jag kunde få komma tidigare så att jag inte behövde åka tillbaka igen. Tid fanns.
    Kvinna gick igenom bebisen, allt såg bra ut. Mot slutet säger hon att hon tycker att bebisens fötter har en konstig vinkel, vilket jag också ser på skärmen. Båda fötterna starkt vinklade inåt! Panik, ska vi få ett handikappat barn!
    Kvinnan hämtar en läkare som konstaterar det samma. Läkaren börjar nu prata om kromosomfel och undrar om vi gjort något test tidigare, vilket vi inte har. Han säger att det finns en högre risk för kromosomfel hos barn som har missbildade fötter (klumpfot). Han frågor om vi vill göra ett fostervattensprov. Jag har full panik, gråter hysteriskt och skakar massor. Jag ville göra det på en gång! Läkaren sticker mig två gånger då han misslyckas en gång. Vi åker ifrån sjukhuset helt i chock och i tron att vi kommer att få ett barn med någon kromosomavvikelse.
    Vi måste nu vänta en hel vecka på besked om det finns något kromosfel. Om felet bara finns i fötterna kommer vi bli kallad till specialist i Uppsala (bor i Sundvall) inom två veckor.
    Om bebisen bara har fel på fötterna har jag läst mig till att prognosen är god, att alla lär sig gå. Det kommer dock bli en lång och jobbig process med massor av skenor, gips, operationer och rehabilitering. Min oro är dock om det finns någon ytterligare missbildning som man inte har sett.
    Om det finns kromosomfel kommer vi stå inför beslutat att behålla eller ta bort fostret.
    Finns det någon av er som har barn eller känner till barn som genomgått detta, dvs klumpfot? Hur har det gått?
    Jag försöker tänka positivt, att det bara är fötterna. Men väldigt ofta skenar tankarna iväg till det värsta. Ofta vill jag bara få bort bebisen och önskar att jag aldrig blivit gravid. Jag har min två friska söner som betyder allt för mig. Vill inte att dom ska behöva lida för att de får ett syskon som inte är friskt. Hela ens liv kan komma att förändras, vilket kan påverka både sönerna och äktenskapet negativt. Funderingar kring om jag kan älska ett missbildat barn kommer också. Sedan igår känner jag inte samma känslor för bebisen, vill knappt känna den sparka. Tänker på de missbildade fötterna när jag känner bebisen sparka. Hämska tankar!
    Ja, som ni märker tankarn är många och far och flyger mellan olika ämnen.
    Jag hoppas verkligen att ni inte behöver genomgå en liknade process.
    Men gud vad hemskt! Att behöva vänta så länge på svar till på köpet :( usch.
    Håller verkligen tummarna för att det bara är klumpfot, har inte läst så jättemycket om det men det jag väl läst är att prognoserna ofta är goda? Att det går att operera och rätta till, att barnet kanske inte blir elitidrottare men iallafall kan lära sig gå.

    Och om gud förbjude det allra hemskaste inträffar och ni måste ta ett beslut så är jag övertygad om att det valet ni gör är det absolut bästa för alla inblandade och att ni inte ska känna någon skuld vad utgången än blir!

    Styrkekramar!!
    Väntar en flicka med BF: 8 mars 2012 Http://Minifohlinis.blogg.se
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)