Inlägg från: Stinis83 |Visa alla inlägg
  • Stinis83

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Sov jag bra igår så är den här natten raka motsatsen. Jag vet inte hur många gånger jag har vaknat, och när jag väl sover drömmer jag en massa. Sen vet jag inte om slemproppen är på gång, men jag ska spara de härliga detaljerna ;) 5 dagar kvar till snitt, och 2 dagar kvar till inskrivning och information! Det kanske är därför man inte kan sova? :) Så nervös!

  • Stinis83

    Hej Elisabeth, välkommen och grattis till graviditeten :) Oj vad spännande, då kan det ju börja hända grejer när som helst! Är det ditt första barn? Var i USA bor du? :)

  • Stinis83

    Camamill, de beräknade min dotter till att väga runt 4,5-5 kg när hon skulle födas, och förvisso föddes hon i 38+2 men då vägde hon 3670. Hoppas de har fel med din bebis också så den inte alls är så stor :) Men kan du inte få igångsättning tidigare än bf om du är orolig?

    Stronza, ja det är så svårt att veta hur man ska göra, och hemskt när man redan sover dåligt som det är... Man kan bara hoppas att det hinner gå över innan bebisen kommer :)

    Qatteriin, ja men det är ju det värsta, att det finns ju säkert folk som sväljer det hon säger med hull och hår. Jag kan förvisso hålla med om att det finns klara nackdelar med internet där man kan diagnosticera sig själv med det ena och det andra, och det finns ju riktiga original härinne också. Men man behöver ju inte utgå från att alla är idioter som saknar självinsikt och som inte kan sålla information... :)

    Nej man blir ju orolig så fort Twilighttendenserna minskar... Jag hinner oftast bara tänka tanken så får jag mig en riktig karatespark mot revbenen ;) Men nu känns det tydliga skillnader mellan dagarna då han är aktiv och de dagar då han är trött och vilar :)

    Elisabeth, åh det låter som en dröm, Silicon Valley :) Hur länge har ni bott där? Vi har förresten bf samma dag, vi är några som har 8 mars :) En har redan fått, jag ska snittas på måndag, en till ska snittas men med hemligt datum, och så är det två kvar med bf 8 mars förutom du :) Jag bor i Täby, ligger norr om Sthlm :)

    Fyyyyyy vilken natt jag har haft...! Jag tror på allvar att jag inte sovit mer än nån timme eller två. Det har varit spring på toa, vaken bebis, ledsen tvååring, snarkande sambo, täppt näsa, sdr, you name it. Sen är det nog dags att börja på allvar med knipövningarna, såvida det inte är fostervatten jag läcker... Inatt var jag tvungen att byta trosor. Illamåendet är kvar också, trots Losec.

    Jag sitter och funderar på hur livet kommer se ut om drygt en vecka när vi kommer hem från bb... :) Då har man plötsligt två barn att ta hand om - och sig själv :) Det blir spännande att se hur det ska gå!

  • Stinis83

    Camamill, åh det är så hemskt, rena tortyren att inte få sova. Speciellt när tvååringen vaknar 05:40...

    Hoppas hinnsvepningen hjälper igång allt så du slipper gå och tänka på att bebisen är stor :) Det var inte så roligt att ha i bakhuvudet, och jag är rätt liten. Jag bad min bm uppskatta storleken på bebisen när hon undersökte, och hon tyckte att det kändes som att han ligger några hekto över genomsnittet :) Skönt med marginal ;)

  • Stinis83

    Daysis, stackars förstföderskor! Men å andra sidan tar det väl längre tid för dem, men tänk vad nervösa och oroliga de kan vara! Det minns jag själv, jag såg till att vara säker på att få stanna när vi väl åkte in ;) Och då var jag öppen 5 cm, men jag hade fått stanna ändå.

    Ja det måste väl nästan bli nån sjuktransport tillbaka sen också? :S Jag har bara hört att man i värsta fall kan bli skickad dit, men har som sagt aldrig hört någon som blivit det :) Ja det känns lite konstigt att veta att bebisen kommer på måndag :) Dels är jag nervös och förväntansfull över att få träffa honom, men jag är rätt ordentligt nervös för snittet också... Men jag tänker att så fort han är ute så är han nog det enda jag kommer fokusera på :)

  • Stinis83

    Ja, men tack och lov ska jag lägga mig och sova när jag lämnat henne på dagis, det är ett måste. Nu har iaf illamåendet gått över, tror det är Losec som börjat verka. Bara en sån sak! :)

    Du har också bebisen hos dig snart :) Det har gått så fort, känns som det var igår man var överlycklig över att man kommit till vecka 13 och nu är det bara dagar kvar tills bebisen är här :)

    Jag vet faktiskt inte riktigt hur hon kommer reagera... men hon säger att det är hennes bebis så jag tror att hon kommer vara väldigt beskyddande till viss del, men även ha svårt att acceptera att han ska bo här hela tiden :) Men det är bara vilda gissningar :) Säger jag att jag har bebis i magen så säger hon "Nej JUJJA bebis i magen!" och drar upp tröjan och pekar på sin mage ;)

    Förlåt min gravidhjärna, men visst har du barn sen tidigare? :S

    Jag har inte skaffat syskonvagn, jag tänker att det får funka med ståplatta... men jag undrar hur naivt det är att tro det :)

    Jag tror förresten att jag gör mig av med vätska rätt ordentligt, har varit på toa 6 gånger sen inatt och det kommer mycket varje gång! Jag kan dessutom vara uppe utan att ha stödstrumpor, det var helt otänkbart häromdagen :) Najs! Och det var en mening jag aldrig trodde att jag skulle säga... ;)

  • Stinis83

    Camamill, det var till dig jag skrev :) Jag bor i Täby :) Visst bor du i närheten av Jempalainen? :)

    Daysis, ja men precis :) Min svägerska jobbade som obstetriker i Södertälje innan hon flyttade till Malawi nu i januari :) Vi har kompisar som bor i Norrtälje och har ca 6 mil till Danderyd, men det var fullt överallt så ett tag stod det mellan Gävle (!) och Huddinge för dem. Till slut blev det Huddinge, men fatta paniken när de plötsligt fick väldigt mycket längre till förlossningen :)

  • Stinis83

    Camamill, hur tror du hon kommer reagera på sitt småsyskon? Har ni gjort nåt speciellt för att förbereda henne?

    Precis, funkar det inte med ståbrädan så får man väl köpa nåt begagnat :)

  • Stinis83

    Cookie, vad konstigt att det är fler som ätit det utan problem tidigare, men som har problem nu :S Jag har både lågt hb och låg järndepå, så nu sa bm att jag måste börja äta nåt järntillskott inför förlossningen för att bunkra. Jag är lite för snål så jag äter Niferex nu eftersom jag ändå hade köpt det, det känns så dumt att köpa nåt nytt när det är så kort tid kvar. Tog första tabletten igår :)

    Camamill, det är typ som vi har gjort. De fattar ju mycket, men hur mycket de fattar vet jag inte :) Men vi frågar om lillebror får låna hennes badbalja när han kommer, om hon vill hjälpa till att byta blöja och bada honom och så. Och det vill hon :) Hon har fått en docka som hon går runt med i famnen och säger "Min lilla bääääbis, äskar min bääääbis!" :)

    Åh, jag har ätit frukost, lämnat dottern på dagis och nu har jag bäddat ner mig i sängen och ska läsa lite innan jag somnar. Helt klart det bästa jag gjort idag, att få och bädda ner mig igen! :)

  • Stinis83

    Camamill, vi har sagt samma sak, att dottern får vara med och ta emot vid dörren som hon brukar (om hon vill...) och så får hon visa bebisen. Det är ju hennes bebis... ;) Vi tänkte göra som Carla gjorde och köpa en present från bebisen till dottern, tror det kan vara smart :)

    Telefonen ringer här också (varför alltid bara när jag sover middag?!) men idag stängde jag faktiskt av allt för att få sova. Det var så skönt! Svårt att stänga av en hund dock ;)

    Jempa, åh men vännen! Kunde inte sambon skyndat sig på toan? Det är skönt att du tar det med ett skratt iaf :)

    Jag bajsade när dottern föddes, men min sambo hade aldrig märkt det om jag inte hade talat om det :) Första gången satt jag på förlossningspall i hans knä typ, och det hände trots att jag hade fått lavemang. Sen fortsatte det, och för varje gång bad jag alla om ursäkt :) Bm var jätteproffsig kring det och tog bara bort det direkt. Men det är ju en lite märklig känsla... :)

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)