Carisma95 skrev 2011-01-08 15:59:35 följande:
mg79 skrev 2011-01-08 15:54:08 följande:
Det gör vi... höstlovet exempelvis, då är eleverna lediga, vi har studiedagar. Och både innan och efter skolstart börjar/slutar vi lärare ca en vecka före/efter eleverna...
Låter ju bra. Kanske bara är "min" kommun som förlägger studiedagar hej vilt....
Det gör dom förmodligen inte. För summan av antalet skoldagar - eller egentligen antalet timmar - som eleverna har rätt till undervisning som ett minimum är lika för alla elever. Så det är bara en praktisk fråga om hur man fördelar dagarna.
Naimisen skrev 2011-01-08 16:00:04 följande:
Nu har min son inte än kommit upp i skolåldern, men det var inte så länge sedan jag själv slutade skolan.
Och loven är välbehövliga. Förmodligen i alla åldrar, och även för lärarna.
Både mina föräldrar är/ har varit lärare, och det är inget 8-5 jobb direkt. Man räknar med att dom har 45 timmars veckor. Dom kortare loven typ höstlov, sportlov etc brukar dom jobba de flesta dagarna och har då planeringsdagar.
(iaf på de skolorna dom jobbar)
Ja vet inte men jag hade inte varit så sugen på att komma in och jobba på min injobbade semester.
Nej man
räknar inte med att vi har 45 timmars arbetsvecka. Vi
har 45 timmars arbetsvecka. Den är reglerad till 45 timmar (om du inte har semestertjänst, men det är få som har det). Sen tillkommer alla de extra timmar väldigt många gör för att få arbetet att fungera.
Annars är jag själv trött på att alla tror att vi bara slöar. Vi har en väldigt hård arbetsbelastning och vi arbetar som många i tråden sagt redan bra mycket mer än det som syns. Det finns skollag, läro- och kursplan som reglerar vårt arbete och det är en ganska omfattande pedagogisk verksamhet vi har. Inte barnpassning som sagt.