• Fru J

    Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!

    Hej tjejer!

    Spännande att följa er! Låter som att det kanske kommer något mer tvillingpar ganska snart!
    Med oss bara flyger tiden fram! imorgon blir töserna 2 veckor! Helt galet!
    Sömnbristen börjar visa sig nu....matning var tredje timme dygnet runt...börjar bli lite jobbigt då barnen gärna har en liten "knölperiod" någon gång mellan 3-5 mitt i natten...men men man får sova en stund på dan så orkar man! Fantastiskt med dessa hormoner i kroppen som gör att man orkar!
     Och förmodligen får vi åka hem med hemsjukvård imorgon eller på onsdag!! Jag gissar på imorgon då barnen inte har någon hjälp nu förutom sonden, samt ett andningslarm som de måste ha bara ´för att de har en sond.Känns lite läskigt att åka hem men hemsjukvården är i princip som här på sjukhjuset, bara att här på sjukhuset så ringer vi på klockan och så kommer personalen, hemma får vi ringa ett telefonsamtal så kommer personalen. Hemsjukvården och sjukvårdspersonalen här har precis samma kompetenser så det känns superbra!
    Längtar efter att få ta en barnvagnspromenad...kanske om vädret blir fint att det bli till helgen! Underbart!

    Igår vägde Emma 1950 och Sara 1860 så jag hoppas på att de spräcker 2-kilpsgränsen båda två imorgon!
    Här kommer så en liten bild på de små underverken! Emma ligger till vänster och Sara till höger!

    Må så gott alla och ha en underbar vecka!
    Kram till er!

    Ps. jag läser och följer er men hinner inte alltid skriva...D.S.

  • Fru J

    hmm... bilden får jag inte in. Får fixa till det när jag kommer hem, har inte rätt program på den här datorn som jag behöver för att ändra storlek på bilden....men den som väntar på något gott

  • Fru J


    Här kommer nu äntligen en bild på våra älsklingar! E till vänster, S till höger! Detta är när de är ca en vecka!
    Så skönt att få vara hemma nu, även om jag hunnit få mjölkstockning med feber och varit däckad ett dygn, sen ballade min mage ur så jag får sprnga på toaletten ganska ofta, men det börjar bli bättre! Och inget slår ju att få ha kommit hem med sina barn! Tack för hemsjukvården säger jag bara!
    Här hemma går allting i tre timmars cykler. De ska äta var tredje timme dygnet runt. Håller på och över på amningen också, men iom att de är födda för tidigt så orkar de inte riktigt suga mer än 5-10 minuter, så resten av maten blir via sond, men förhoppningsvis har vi snart jobbat bort dom!
    Slås ofta av tanken att vad gjorde jag innan jag fick barn?? Nu känns mitt liv så helt och det känns som att barnen alltid funnits med mig, trots att de är 2,5 veckor bara

    Så roligt att följa er! Och så fina magbilder! Hann aldrig bli så jättestor kändes det som...fast det var jag nog, har dock ingen bra bild.
    Det där med vatten och värkar, för mig började vattnet sippra, var inne på förlossningen på lördagen men de trodde att det var vattniga flytningar, sen kl.6 på söndagmorgonen vaknade jag med genomblöt binda och trosor, då hade vattnet gått. Så jag var inlagd eftersom vattnet gått. Skulle få bli kvar tills barnen kom, det kunde dröja allt från en minut till några veckor...upplyftande att ligga i ett fölossningsrum utan tv i flera veckor...men det hann bara bli till måndag kväll kl.23 då värkarna slog till med 3-4 minuters melanrum från start och som bara ökade i smärta. Vid halv två var jag öppen 4-5 cm (då läkaren äntligen kom) och det beslutades om kejsarsnitt (eftersom E som låg först låg i säte). Så kl.03.02 var E ute och kl.03.0 var S ute Det var ju ett akut kejsarsnitt och det gick hyfsat fort, men vilken fantastisk personal! Så proffsiga!

    Nu ska jag mysa med mina barn en stund innan det är dags för 23 målet och sedan sängen för oss alla!

    Må så gott allihop och vad spännande att det ev dyker upp några tvillingpar till nästa vecka!!

    Kramar från oss till er!
  • Fru J

    Stort Lycka till imorgon Love!! Hoppas du får träffa dina godingar morgon!! Kram till dig!

  • Fru J

    Stort grattis till pojkarna Love! Då fantastiskt fina! Visst är det underbart att äntligen ha dem här! Och vad spännande med sitsen som väntar nästa vecka! Lycka till!! Mina tjejer gör stora framsteg! Emma väger ni 2415 g och Sara 2175 g och vi har fått göra mer och mer matavdrag på sondmatningen för att de ammar så bra, känns helt fantastiskt! Sen får vi äntligen gå på barnvagnspromenader! Egentligen ila de helst våga över 2500 g innan man börjat gå ut men våra tjejer mår så bra att vi idag ska ta vår 3:e promenad! Underbart! Ha en underbar helg!! Kram till et från oss!

  • Fru J

    Ursäkta stavfelen...skriver från mobilen! Lycka till med snitten nästa vecka!

  • Fru J

    Stort GRATTIS FrökenJo och Jäntan! Vad roligt att nu får mysa med era barn äntligen! Jag mådde inte heller bra efter snittet, min livmoder drog inte ihop sig som den skulle så de fick sätta in dropp som gav galna eftervätkar plus att de masserade min mage för att livmodern skulle dra ihop sig, det gjorde tokont! Men efter en månad med mina underverk har man glömt bort det Vi har faktiskt tagit bort sonderna på båda barnen och de ammar bara och det funkar!! Båda ökar i vikt då vi hoppas att dy håller i sig! Glad påsk alla önskar vi!

  • Fru J

    Stort GRATTIS FrökenJo och Jäntan! Vad roligt att nu får mysa med era barn äntligen! Jag mådde inte heller bra efter snittet, min livmoder drog inte ihop sig som den skulle så de fick sätta in dropp som gav galna eftervätkar plus att de masserade min mage för att livmodern skulle dra ihop sig, det gjorde tokont! Men efter en månad med mina underverk har man glömt bort det Vi har faktiskt tagit bort sonderna på båda barnen och de ammar bara och det funkar!! Båda ökar i vikt då vi hoppas att dy håller i sig! Glad påsk alla önskar vi!

  • Fru J

    YasminH: Jo nu känns det helt okej i snittet. Det kan dra lite i det när jag är ute och går, men annars inga problem! MEn de första tre dygnen var tuffa, tur man kan få bra smärtlindring när man ber om det iaf!

    Ja jag båda ammar dom en och en och dubbelammar. På nätterna sitter jag så dåligt i sängen att det inte går att dubbelamma, och jag orkar inte gå ner till soffan med barnen så då får de amma en och en. PÅ dagtid ammar jag de samtidigt när de är vakna samtidigt Igår var de helt osynkade men det berodde på att tjejerna började med järndroppar och Emmas mage ballade ur totalt och hon bara skrek och var missnöjd hela natten...så det blev ingen sömn för oss. Det tog hon sedan igen på dagen och då hade jag inte hjärta att väcka henne när Sara var vaken. Men under natten blev de hyfsat synkade igen så nu går det bra. Jag har dessutom köpt magdroppar till dom som ska lugna magknipet de får av järnet. De måste äta järn i tre månader då de kom för tidigt och inte hann få allt järn som de skulle i min mage. Men vi håller tummarna att Sempers magdroppar är det bästa

    Må så gott alla! Ska ut och ta en promenad i det härliga vädret!
    Kram till er!

  • Fru J

    Grattis Parzzon till dina fina tvillingpojkar!
    Spännnade med alla bebisar som pluppar ut KLart vi måsste hänga kvar i tråden och följa varandra hur det går med barnen och så. Satt och tittade igenom listan för när vi var/är beräknade och insåg att ni alla har barn sedan tidigare, bara jag som fått mina första nu. Hur går det för er som fått tvillingarna med de äldre syskonet/syskonen?
    Ha en trevlig valborg! BLir ingen eld för oss, för kallt på kvällarna men vi ska hem till mormor och morfar (min mamma och pappa) och bli bortskämda med mat och säkerligen gos med barnen

    Kram till er

Svar på tråden Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!