• Fru J

    Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!

    Vad skönt Mugglesfan att allt gått så bra!! Jag är i v.24 nu, 23+3, känns så otroligt skönt, ingen ny blödning heller på 2 månader så hoppet börjar återvända så smått

  • Fru J

    Hej!

    Har precis varit hos barnmorskan! Fick lyssna på hjärljuden för första gången, 159 och 167 Hon mätte inte magen för man får så galna mått utan det är därför man har tillväxtultraljud. Tyckte jag lät smart Så om tre veckor är det dags för ultraljud! Ska bli så roligt!

    Det här med sjuksrivning... hoppas verkligen alla får igenom sitt. Jag var ju heltidssjuksriven sep-dec- Nu ahr jag börjat jobba halvtid från och med januari, jobbar som förskollärare i en barnegrupp, och fick veta att jag får forsätta jobba halvtid så länge jag själv känner att jag kan och orkar, då ska jag ringa och så blir jag heltdissjuksriven! Underbart! Blir så lättad och mindre stressad bara av att veta det!

    Ha en underbar helg! Det ska jag ha med mina knoddar som sparkar som galnigar på kvällar och tidig natt, känns som man har ett litet disco i magen

    Varm kram till er alla!

  • Fru J
    Mamma till 3 M skrev 2011-01-21 13:17:58 följande:
    Är det tjejer i magen?:) tänkte för hjärtljuden låg ganska högt:)

    Vi har ju inte tagit reda på könen och tänkte inte göra det heller, får bli en överraskning men känslan jag har är att det är två tjejer och vårdguiden tyder ju på det (om man ska tro på skrock ). Min man har ända sedan början när vi fick reda på att det är tvillingar trott att det var tjsker, medans jag var mer osäker, nu känns det som tjejer. Spännande fortsättning följer
  • Fru J

    Skulle stå hjärtljuden, inte vårdguiden, skriver från mobilen och den stavar om och ändrar som den vill!

  • Fru J
    Mamma till 3 M skrev 2011-01-21 16:29:37 följande:
    Okej :) jo jag tror inte riktigt på de där då sonens hjärtljud låg runt 160 hela grav :P
    Men nu är de töser o de ligger mellan 155-162 :D
    nej jag tror inte heller riktigt på det där Men min känsla är att det är tjejer i magen
  • Fru J

    Hej alla!

    Ja ni, det här med förlossning....detta är ju min första graviditet så jag har ingen aning om vad som väntar Känner mig galet nervös för hur jag ska fatta att det är riktiga väkar jag har...har lite förvärkar och så, men går omkring med en sorts fantasi om att jag inte ska hinna in till BB i tid, dumt nog, det komemr jag säkerligen hinna Om det nu blir vaginal förlossning, det beror ju alldeles på hur de ligger, samt hur de bedömmer mina många tidigare blödningar. Ska på förlossningsförberedande kurs på Mödravården på onsdag, ska bli skönt att få veta lite
    Men men, jag försöker att inte stressa upp mig utan ta det som det kommer. Känns dock väldigt skönt att veta att dom håller ordentlig koll på en under förlossningen.

    Snurrigt inlägg kanske, men det är vad som rör sig i mitt lilla huvud

  • Fru J

    Tack mugglesfan! Alltid lite hjälp på vägen

    Igår fick vi dock ringa förlossningen....fick akut ont i vänster ryggsida som strålade ner i ljumsken...men det gav faktiskt med sig med alvedon och vila....så antingen var det förvärkar, foglossning eller muskelsträckningen, eller att de små busarna i magen fått in en fullträff när de lever runt

    Trevlig helg alla!

  • Fru J

    Hej!
    Nu mår vi bättre igen Det la sig det onda som jag hade...var hos BM idag och alla värden var så bra, Piff & Puffs pulsar var på 150 och 160, tänk att det är så rogivande att lyssna på hjärtslagen! Underbart! Tur att det bara är två veckor kvar till nästa gång!
    SKa på ultraljud den 17/2, längtar så! Känns som en evighet sen sist, och det är klart, det har ju gått tio veckor då sen RUL.

    Imorgon väntar andra delen av den förlossningsförberedande kursen som barnmorskorna på min MVC håller i. SKa bli roligt! Precis som du FrökenJo, det blir så verkligt när man deltar i kurser om barnen.

    Såg att ni pratade om vagn. Jag och min man har redan köpt vagn, Emmaljunga Twin city cross. Den utgick nu i höstas, men uppfyllde alla våra krav, vi vill ha 4 fasta hjul, vändbar sitt/liggdel (nu är det ju liftar i så vändbar sittdel) och det hade den, så jag ringde runt till massa barnvagnsaffärer och fick tag i en ny i kartong! Så lycklig! Var nämligen och klämde på ett demoex, men den var verkligen sönderprovad så den ville vi inte ha.

    Lycka till ni andra med vagnsköpet! Ett av mina favoritintressen!

  • Fru J
    mugglesfan skrev 2011-02-03 14:27:58 följande:
    Jäntan: köp stödstrumpor på Apoteket så inte fötterna sväller upp om du ska sitta så länge. Det kan vara jobbigt att sitta länge i bil när du har så stor mage men det är ju svårt att säga...

    Love: härligt med sjukskrivningen. Ja absolut - vila hjälper så se till att prioritera det! (Kan vara svårt när du har barn sedan tidigare men...) Vi har gått på kontroll/ul varje vecka sedan op men nu igår såg allt fortfarande fint ut. Båda två har urinblåsor, lagom med fostervatten och växer som de ska (420g + 525g i slutet av v23), så nu är vi tillbaka till varannanveckas kontroller som är normalt för enäggs (iaf här i Göteborg). Känns så skönt!!!
    Imorgon går jag in i v24, tickar av vecka för vecka här, hoppas jag klarar v30 iaf...

    jenpuh: 10v sedan RUL?! Och inga kontroller??? Vilket landsting är det?

    Jag mår annars oförskämt bra, ingen halsbränna alls. Hade jag iofs inte med min dotter heller så kanske inget som drabbar mig som gravid? Har lite ont i fogar speciellt när jag går upp på natten för att kissa, och lite mer andfått nu än annars men annars så... Njuter av varje vecka som går och jag får må så bra som jag gör!
    Jag ahr varit på kontroller hos min barnmorska. Det är just ultraljuden som jag inte varit på. Våra tvillingar är dizygota (tror jag det stavas), dvs dom ligger i varsin hinnsäck, har varsin moderkaka och en tjock skiljevägg. Då har Stockholms län tillväxtultraljud i v.28, 32, 36 och 40. Så visst har det kännts långt att vänta 10 veckor, men jag har två livliga godingar i magen och den växer (äntligen efter al viktnedgång) så jag känner mig trygg med det, även om jag önskade att jag snart var på ultraljud igen. Men vi gjorde så många ultaljud i  början av graviditeten så det känns bra att inte behöva göra för många.
    Allt detta tyder ju på att det är tvåäggstvillingar, men helt säker kan man inte vara. Har ägget delat sig inom två dygn efter befruktningen så får fostren också två hinnsäckar, tydlig skiljevägg och så. Så vi får se vid förlossningen, kommer det ut en av varje kön då vet vi med 100% att det är tvåäggs, annars blir det DNA-test för vår del. Kul att veta, både för oss och barnen och för alla andra som också är nyfikna

    Roligt att vi är så många som väntar tvillingar i maj! OCh jag håller alla tummar för att alla ska få ha sina små liv i magen så länge som det bara går!!

    Trevlig helg!
  • Fru J

    Jäntan: vad härligt att snart få gå på TUL, jag får vänta en vecka till, torsdagen den 17/2 är det dags

    FrökenJo: jag går på Hässelby barnmorskemottagning. Tog den som var närmast hemmet och jobbet. Är hittills nöjd med det. Har en toppenbra barnmorska och det är ju det viktigaste...annars hade jag nog bytt.

    Love: underbar magbild!
    Tycker det är så svårt ibland, alla säger att jag har så liten mage, emd tanke på att det är två säger dom....själv tycker jag den är stor. Det är ju första graviditeten också för mig, plus att jag är 182 cm lång så den har ju liksom brett ut sig på höjden också....Jobbigt när man f´år höra att den är liten, blir så orolig att barnen inte växer som dom ska....Trots att man går upp i vikt och får höra fina hjärtslag hos barnmorskan. Men snart är det ju TUL så jag försöker att inte oroa mig!

    Må så gott alla mammor!!
    Varm kram från mig!

Svar på tråden Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!