Inlägg från: villsågärna38 |Visa alla inlägg
  • villsågärna38

    AVA klinik i Riga

    februari72 skrev 2011-04-02 10:50:00 följande:
    STORT grattis IgorGlad!!!
    Jag måste bara få ställa en fråga till alla er där ute. Tar ni kortison vid ÄD? Jag gjort två misslyckade försök i Sverige och funderar mycket på just denna sak. Läser att en del tar kortison och förstår att det ordineras tilla utomlands? Är det rätt uppfattat?
    Tacksam för svar, KRAM
    Inboxa mig om du vill ha namn på läkare som skriver ut i Sverige. Jag fick inte cortison av Huddinge men har fixat själv istället. Tar 15 mg per dag (prednisolon). Kram
  • villsågärna38

    Kikar in lite och svarar Tistel! Lider med dig, så jäkla jobbigt att slemhinnan strulat så. Jag har haft en del strul med min slemhinna jag med men aldrig problem med att den krymt på det sätt som du beskriver. Sista behandlingen så körde vi bara plåster och det är det som funkat bäst för mig. Alla tar inte upp östrogen lika bra i tarmen så det kanske kan vara ett bra tips till framtiden? Jag fick ta tre plåster samtidigt som jag bytte var tredje dag. (Tog tidigare Progynon 1x3 per dag.) Kram och lycka till!

  • villsågärna38
    MrsCecilia skrev 2011-09-09 18:01:06 följande:
    Efter att ha ringt 12 st gyn fick jag napp på en privatklinik. Hon var väldigt bra och vi pratade mkt om endometriosen och olika mediciner, hon mailade ava-kliniken dessutom så det slapp jag oxå. 

    Allt såg ok ut och min slemhinna var 11mm och inte treskiktad, flytningarna kommer från ööhhh. nåt....Skämsord jag inte minns, men det var inte fara i alla fall.

    Hon ville att jag skulle mäta blodförsörjningen i livmodern med doppler (hon förklarade en massa kring det).  Hon kunde skicka remiss till ett annat läkarhus men tyckte det vore bra om jag gjorde det så snart som möjligt. Hos henne kostar det 2800 kr. Har nån av er gjort det? Är det värt pengarna?

    Jag fick dessutom recept på
    orudis -ska tas tills jag åker på tisdag för att därmpa endo prednisolon (kortison) ska jag ta 40 mg/dag!! Man brukar ta 5-10 annars. Hon sa att min endo är kraftigt autoimmun.  trombyl progesteron
    Kan ana vem du varit hos. Hon rek alla doppler, jag valde att inte göra det. Om du vill kan hon även fixa fragmin, jag har fått mitt fragmin av henne och kör det istället för trombyl. Kram
  • villsågärna38
    Tistel skrev 2011-09-16 14:59:59 följande:
    Grattis alla nya ruvare!  ahavamaria till ett fantastiskt Gravid besked!
    Det är ni som får oss att hålla modet uppe.

    Vi hoppas på att kunna få göra er sällskap om ca 1,5 veckor Skrattande
    Var på UL igår och som tidigare så var slemhinnan bara 6,5 mm på hormonknaprar dag 12.
    Vi är rädda för att slemhinnan åter ska krympa ihop ( historik visar på det x2 redan).  Det skulle kännas ganska tufft med att börja om ännu en gång utan ett enda ET / FET.
    Hur har det sett ut för er med slemhinnan runt dag 12?
    Jag äter 2x2 Estrofem / dag + 1 x 100 plåster Estradot 2 gg i veckan. Frågat om vi kan höja dosen, men de gör de inte. Har kört ungefär samma dos under alla 3 nystarterna. *liten suck*

    Eftersom vi inte kunde få med oss ett färskt hem, hoppas vi nu på att det kan få bli en liten eskimå i september i stället.
    Har gått på 2 x akupunkturbehandlingar här i GBG och ska ha en 3:e på tisdag... hoppas att det hjälper. Onsdag 21/9 får ni gärna hålla tummarna för att vi får resa till Riga. Uppdaterar efter UL igen

    Ta hand om er!  Hoppas på fina Soligplus.

    Bollan... vi må starta lite efter den stora "maratonklungan"  men vi har mål i sikte...och hänger kvar eller hur.

    Solskenskram!!!
    Hej!

    Fråga om du kan höja dosen till tre plåster istället? Tror att det motsvarar den dos du har idag fast med plåster. För mig funkade tabletter dåligt, alla tar visst inte upp östrogen i tarmen så bra har jag förstått. Jag är t ex laktosintolerant och kanske kan det vara det som är anledningen till att plåster funkar bättre för mig. Kanske kan det även vara något för dig? Själv hade jag ju 11 mm den här gången då jag bara kör på plåster från att tidigare legat på 7-8 mm. Har du 7 mm så ska det dock funka om den är treskiktad, så säger iaf läkarna på Huddinge som varit med om många som blivit gravida på det sättet. Kram och lycka till!!
  • villsågärna38
    Tjobabi skrev 2011-09-29 11:56:11 följande:
    Nu ska man ju inte på något sätt gnälla för det är ju givet en enorm lycka att vara gravid men dessa tabletter tar snart kål på mig... Känner mig som jag är berusad ungefär 3 gånger per dag, alltid 30-60 min efter jag tagit utrogesten och det håller i längre och längre för varje dag. Snart är jag "full" dygent runt. Är det någon som vet om det går över eller som har haft samma symtom??
    Sen är jag extremt trött vissa dagar. Idag är en sådan dag. Tröttheten ska ju vara ett typsikt graviditetstecken och den kan jag ta men kombinationen trött och "full" är påfrestande när jag måste hänga med hyffsat på jobbet. Finns det någon som har något tips?!
    Jag väntar på svar på mitt progesteronvärde så med lite tur kanske man sänker utrogest-mängden sen....
    Kolla om du kan få Progesteron vagitorier eller Lutinustabletter (tas också vaginalt). Har inte hört om någon som fått biverkningar av dem. Låter jättejobbigt att må sådär, det räcker ju med att man är trött!! Kram
  • villsågärna38
    Hinos skrev 2011-09-29 18:50:00 följande:
    I natt kom våra tjejer, Irma 2366 g 45 cm och Elvira 3070 g 47 cm. Det gick fort, allt var över på 4,5 timme men moderkakan kom inte ut denna gång heller så det blev operation. 

    På gång:
    Tistel - FET september/oktober
    Bollan -ET prel 7/11
    MrsCelan, 38 år, 5 IVF, 2 ÄD, 2 FET , FET 3 ??

    Ruvare: Smugs - FET 6 september

    Gravid: 
    Ahavamaria - ET 26/8
    Memeja DET 6 dec +20/12 Tvillingar Pojke och Flicka BF 110825*
    Nidra FET 21/1 +31/1 tvillingar
    Hinos ET 19/2 BF 111111, tvillingar enäggs
    Chockad ET 2/3 BF Tvillingar 2011-11-17
    IVFdagar prel ET 23/4 +4/5
    Siv77 ET 23/5 Trillingar, enäggs o en ensam..
    Pysseltomten, ET 28/5
    Mela - 2 embryon 5/9 (första ÄD)

    Fått Barn:
    Hinos - Signe 100228
    Akkie77 - Theo, född 20110622
    Tea75-Pojke 20110720
    Hinos- Irma & Elvira 110929 


    Stort grattis till tjejerna!! Hjärta Kram
  • villsågärna38
    ahm66 skrev 2011-10-18 14:06:28 följande:

    Ja, fröken Bus och Irma1, då är vi i samma sitts. Jag är 4 eskimåer kvar på AVA Riga, och hoppas kunna pröva igen så snart som möjligt. Jag ska ju nedreguleras dubbelt denna gången för att se om mitt Myom krymper. Så för mig blir det väl FET i december/januari.
    Jag hade tänkt mig att få hatching på äggena före FET, men det blev inte så att jag frågade faktiskt.
    Doktorn i Riga var så upptagen av att de 2 äggena som utvecklat sig till Morula, var så bra kvalitet att jag glömde bort att fråga.
    Jag fick ju 2 ägg som hade hunnit blivit Morula, men blev ändå inte gravid (första äggena som jag någonsin fått satt in )    och det är klart, man blir ju ändå mer skeptisk på sin egen kropp, när inte ens detta fungerade.

    Jag hoppas på att de 2 nästa klarar att klamra sig fast !!! Tungan ute

    Ni som blivit gravida på FET, hur många gånger provade ni innan det fungerade ?  Gjorde ni någonting annorlunda när ni blev gravida ??

    Kram till alla.


    Jag är gravid på vårt 6 ägg via ÄD (ttredje via FET) med tredje donatorn. Vi fick tillbaka tre från vår första, ett från vår andra och det är nu andra ägget från tredje donatorn. Fick missfall i våras med det första från vår tredje donator. De fyra första äggen från de två första donatorerna fungerade inte. Varit gravid med egna ägg tidigare också (fått MA), gjorde totalt sex ivf:er innan vi gick över till ÄD. Vi har ingen aning om det har med donatorns ägg att göra att det funkar med henne eller att jag ätit prednisolon och tagit innohepsprutor de tre sista gångerna, omöjligt att veta men det har iaf funkat till v8+1 denna gång och vi hoppas att det är vår tur nu. Innan den här behandlingen så åt jag även antibiotika pga en halsinfektion, vem vet om även det påverkat på något sätt. Det kan ju vara så att jag har immunologiska orsaker som strular också, har aldrig blivit djupare utredd där mer än att jag vet att jag inte har någon autoimmun sjukdom. Kram
  • villsågärna38
    BollanB skrev 2011-12-10 08:56:21 följande:
    Usch, denna oro. Våndas redan inför vul om en vecka. Upptäckte dessutom liten blödning idag på
    morgonen(6+3). Vet att man kan få blödning trots att allt är som det skall...men ändå, trodde att nu är det kört, suck.
    Ni andra som är gravida har ni haft blödningar?
    Det är jättevanligt med blödningar i början när man gör ÄD. Jag hade flera stycken de första veckorna. Om det börjar blöda mycket eller du får ont tycker jag du ska söka akut. Om inte, ta det lugnt och vila. Det kan även vara läge att höja dosen progesteron, det fick mina blödningar att avta helt. Jag höjde från tre till fyra vagitorier per dygn i v.8 och behöll den dosen till jag trappade ner. Håller tummarna att allt är bra!!! Kram
  • villsågärna38
    BollanB skrev 2011-12-10 18:15:48 följande:
    Tack VSG och Skrutten för era svar!
    Känner mig lugnare, det var bara en liten blödning i morse och det har inte varit något mer sedan. Kom nog troligen från slemhinnan i vaginan och inte från livmodern tänker jag.
    Tar redan 3x400 mg Progesteron så Nadia tyckte inte att jag skulle öka på den dosen nu. Men då hade jag redan tagit 200 mg extra mitt på dagen på eget bevåg....
    Hej! Tänk på att om du ökar dosen progesteron så ska du behålla den dosen. Att öka och sen sänka kan ev. framkalla blödningar. Hoppas att det ger sig!!! Kram
  • villsågärna38

    Hej! Kikar bara in för att tipsa om gyn i Småland, Kalmar. Har iaf tidigare hört att det finns ett par ställem där. Dr Rasmussen och även Kalmar privata gyn tror jag kan hjälpa med vul. Har en kompis som tidigare fått hjälp där men det är något år sen. Kram

Svar på tråden AVA klinik i Riga