Inlägg från: villsågärna38 |Visa alla inlägg
  • villsågärna38

    AVA klinik i Riga

    callimero skrev 2014-11-06 13:17:39 följande:

    Åh vad härligt villsågärna!

    Ja ÄD är fantastiskt, tänka att vi tragglade med hela 16 IVF innan vi tog steget och då äntligen lyckades. Visste jag hur bra det skulle kännas hade jag gått vidare till ÄD mycket tidigare.


    Ja herregud va ni hann med många ivfer!! Hjälp! Vi gjorde "bara" sex och det räckte ju gott och väl det med Men som tur är bleknar ju minnet av de jobbiga åren när man väl har sin guldklimp i famnen men ångrar också att vi inte testade ÄD tidigare. Tog ju sex försök med ÄD sen för oss innan hon kom så det blev många förlorade är. Men lätt att vara efterklok! Bättre sent än aldrig som man brukar säga Stora kramar till er!!
  • villsågärna38
    Fru84 skrev 2014-11-06 21:23:51 följande:

    Det är så fantastiskt att läsa era historier, ni som sitter där med bebis i famnen. Ibland glömmer jag vad jag längtar efter. Man kämpar på som en robot. Finns knappt med i tankarna att målet är en bebis.

    Jag vågar inte tänka så. Särskilt inte då jag redan hållit i min lilla bebis. Men död.

    Att det faktiskt kan funka, att man kan lyckas att få ett levande barn är ju såååå peppande!


    Förstår det! Med er historia så är det klart att det känns så men det kommer att gå vägen vännen. Du har alla chanser att lyckas. Ge inte upp! Håller tummar och tår för er! Kram
  • villsågärna38
    zaq1234 skrev 2014-12-08 20:03:09 följande:

    Tack Azurea o Redan o Tyckommig.

    Fick svar av Riga att man ska äta progesteron fram till v 13-14..undrar hur de bestämmer det, kommer Riga vilja ha mera blodprov längre fram för att avgöra sådant..?

    Jag har tid för VUL den 15 dec..är så klart jättenervös för det, men idag o i helgen har jag mått svagt illa till o från, så på ett sätt känns ju det bra, den gången vid andra ivf då jag också blev gravid hade jag inga symtom alls inför UL o då var det ju MA...

    Är du i Aten nu Redan?

    Skönt tyckommmig att du har kollat upp, förstår att det är oroligt med blödningar..ibland tycker jag som det känns att ngt rinner..blir rädd o springer o kollar..hittills har det varit progesteronet...

    Ringde o bokade tid på den lokala MVC här i stockholmsförorten...jag sa som det var att det var ÄD o undrade om de hade ngn erfarenhet av detta..hon som jag pratade med var jättetrevlig o sa att hon var den som förlöste den första kvinnan i Sverige som genomgått ÄD...de hade haft flera stycken..så jag provar där så får jag se hur det är...om det går bra på UL på måndag..ville ändå boka en tid så att man har i juletiden.  Hon sa även att de även haft några få ÄD som inte haft några problem... det lät lite roligt.....Hon betonade dock att hon så tacksam för att jag sa på en gång att jag var ÄD...hon hadé varit med om fall där kvinnan inte berättat det och det blev inte bra.


    Äd är ju en riskgraviditet med allt vad det innebär men jag var 41 och hade en helt komplikstionsfri graviditet och sen även förlossning, så det kan gå som smort också Hoppas du blir nöjd med din mvc. Kram
  • villsågärna38

    Oh Superstort grattis Redan!! Va roligt att det gick så bra den här gången. Nu är det din tur! Jag tror på tvillingar Kram

  • villsågärna38
    Redan47 skrev 2014-12-29 16:11:56 följande:

    Då gick det till sin ända detta 7 ÄD försök... också. Dagens hcg prov mindre än 2.


    Nej så fruktansvärt tråkigt Känner så med dig! Ta hand om varandra! Stora kramar
  • villsågärna38
    Redan47 skrev 2014-12-29 16:11:56 följande:

    Då gick det till sin ända detta 7 ÄD försök... också. Dagens hcg prov mindre än 2.


    Nej så fruktansvärt tråkigt Känner så med dig! Ta hand om varandra! Stora kramar
  • villsågärna38
    Decibel84 skrev 2015-01-20 20:09:58 följande:

    Hejsan

    Hörde via ett forum om AVA kliniken i riga, är personalen svensktalande?

    hon sa att det kostade 14000, men jag läser också högre summor?

    förstår att det har o göra med hur många försök man gör, hon hade tagit tre embryon.

    hur bokar man tid?

    varför bör man välja AVA framför kliniker i Sverige?

    Vad har AVA för BMI gräns?

    tacksam för personliga svar annars googlar jag vidare:)


    Om du inte ska göra ÄD utan vanlig ivf finns ju flera bra kliniker i Sverige. Här får du ju också all medicin på högkostnadsskyddet. Varför kikar ni utomlands? Var bor ni? Kram
  • villsågärna38
    Redan47 skrev 2015-02-06 13:04:29 följande:

    Minus idag oxå. Så var det med det.


    Nej så oerhört tråkigt! Ta hand om varandra. Stora kramar
  • villsågärna38
    Redan47 skrev 2015-03-12 13:55:36 följande:

    Ruvare! 2 expanderade blactocyt inflyttade! ÄD 9. Dubbeldonation. Nu har vi gjort typ allt. Och dagen till ära min slemhinna samarbetar och utveckat sig vidare efter progestoron till o med. Mått från 8.7- 10.1. Det känns bra! Längtar hem nu.


    Håller tummarna för dig!! Nu bara måste det gå vägen. Ja ni har verkligen gjort allt man kan nu. Stora kramar
  • villsågärna38
    Redan47 skrev 2015-03-12 15:51:47 följande:

    Tack raring! Ja du vet ju att jag engagerat mig.... Denna omgång tar jag IL dropp, på eget initiativ, 1en vecka före, idag ich om en vecka.... Och vid plus igen. Stamcellerna har uppenbart tagit något. Kram är det npgot mysigt med flickorna???<3


    Ja nu jäklar Redan!! Nu blir det bebis!! Skickar positiv energi till dig och dina små blastisar. Väx och fäst nu små gryn!!

    Jättemysigt och stundtals väldigt intensivt men tacksam varje dag, trodde aldrig jag skulle bli tvåbarnsmamma

    Kram
  • villsågärna38
    Missne skrev 2015-04-29 10:33:52 följande:

    Hej igen

    Måste fråga er som vet mer än jag. Jag har funderat och funderat hur jag ska göra med progynonökning eller ej. Kliniken vill inte att jag ökar utan fortsätter med 6 mg/dag trots att slemhinnan bara var 7,5 mm vid transfer. Dr trodde inte att slemhinnan skulle öka nämnvärt av en ökning då jag nu tar progesteron som gör slemhinnan mer kompakt. Han menade att strukturen är den viktigaste och den såg fin ut. Han argument var även att högre östrogendos ger större risk för proppar. Men jag tar ju både fragmin och trombyl så det borde vl inte vara någon fara, eller måste man öka fragmindosen då också eller? När man läser här och i andra liknande trådar så verkar det ju som andra ändå får ordination att öka med både vaginalt, oralt eller plåster. Kan det göra någon skada om jag ökar med att t ex ta 2 mg progynon vaginalt till natten om jag läst att vissa gör? Vad gör förresten skillnaden med att ta vaginalt och inte oralt? Behöver jag i så fall tänka på att sprida ut dem över dygnet så tas  var 6:e timme istället för var 8:e timme (även om en vaginalt på natten? Om man väl börjat ta en extra kan det då skada att sluta?

    Oj det blev många frågor, men vore jättetacksam för råd från er kunniga.


    Jag har fått lära mig att östrogen ökar tjockleken och bygger slemhinna innan man börjar med progrsteron. Efteråt är det ingen vits (om det inte finns andra medicinska skäl för att öka dosen.) Huvudsaken är att den är treskiktad. Då kan du absolut bli gravid på 7,5 mm. Det vet jag många som blivit. Håller tummarna!!! Kram
  • villsågärna38
    Frk Röd skrev 2015-05-17 10:22:24 följande:

    Efter 4,5 års kämpande med massor av misslyckanden och minus på graviditetstest så har nu det hänt som jag nästan börjat tvivla på kunde hända. I morse fick jag ett STARKT PLUS på graviditetstestet. Jag är sååå tacksam för att jag äntligen får uppleva detta.


    Oh underbart!! Stort grattis Håller med ahm66 - trägen vinner! Vilken kämpe i är! Kram
  • villsågärna38
    Missne skrev 2015-07-02 17:31:58 följande:

    Idag var jag på KUB (v 11+6) och allt såg bra ut. Barnet sprattlade med armar och ben och var mycket aktivt. Vilken lättnad det var att se att barnet levde och mådde bra Nu kanske man kan börja slappna av och börja fatta och njuta.


    Superstort grattis Missne!! Kram
  • villsågärna38
    Frazze skrev 2015-07-26 13:52:11 följande:

    Jag är glutenfri sen i Januari. Ska försöka utan glutenfria produkter oxå. Men hur gör man utan mjölk? Vad äter man till frukost? Jag bara vägrar sojaprodukter el annan ersättning för mjölk. Socker blir lättare nu när jag inte ska jobba i höst. Jobbar med godis Omega 3 har jag knaprat sen jag minns inte hur många år tillbaks, d-vitamin och folsyra med b12 och b6 tar jag dagligen. Vad mer kan jag göra! Har ju hört att dåligt immunförsvar är bra för att kroppen lättare tar åt sig saker då. Därför tar jag inga multivitaminer nu. Så förslag till frukost mottages tacksamt då.


    Ägg i olika former är ju bra frukost kaffe eller te om du gillar det. Juice innehåller lika mkt socker som läsk så hoppa det Goda bär finns det ju mycket av nu också så du kan ju göra en smoothie till t ex. (Frukt innehåller ju mycket socker men bär gör inte det. ) Har själv varit helt mjölkfri dvs inga mjölkprodukter alls i perioder och det är inte så klurigt som man tror. Gillar inte heller ersättningsprodukterna Och sluta inte med vitaminerna. Lev nyttigt! Har du ett immunförsvar som ger immunologiska problem så hjälper det inte att sluta med vitaminer. Då behlver du t ex medicinera med cortison/prednisolon och blodförtunnande istället.

    Läste att du snart gör ditt första ÄD- försök!

    Stort lycka till!
  • villsågärna38
    Frazze skrev 2015-07-27 00:01:50 följande:

    Min man gör smoothies världens godaste, men med banan och mango och vaniljyoghurt såklart! Kaffe är livets dryck men jag måste ha mjölk i. Ägg älskar jag jag får dra ner på mjölk men kan inte sluta helt. Jag blev gravid på första ivf försöket och då åt jag allt och uteslöt inget. Men det progesteronet jag hade då var mycket bättre än lutinus. Jag får göra ett tappert försök nu och hoppas på det bästa.


    Beklagar att ni förlorade er bebis. Läste att det hände sent i graviditeten. Så oerhört sorgligt. Hoppas det går vägen nu. Håller tummarna för er!

    Stora kramar

    Ps. Testa utan vaniljyoghurten. Jag kör banan och hallon plus t ex blåbär eller jordgubbar och det blir också jättegott!!
Svar på tråden AVA klinik i Riga