Inlägg från: Umm Elias |Visa alla inlägg
  • Umm Elias

    Gravida i Västerås trakten

    Vi kommer förmodligen inte imorgon

  • Umm Elias
    bebbe2008 skrev 2010-12-01 10:18:01 följande:

    Visst är det svårt med kläder. Men tänk på att det ofta är mycket varmare i vagnen än vad man tror. Vi har termomenter på vår babywatch och igår när det var -12 grader ute var det bara -3 i vagnen... Brukar bara ha vanliga kläder + fleeceoverall (tjock inte vindfleec typ PoP) och mössa vantar när han ligger i vagnen. Har tjock åkpåse oxå som han ligger i. När han ska sova ute när det är under -10 brukar jag ha någon extra tröja oxå. Han sover alltid ute om det inte är kallare än -15. Igår sov han ute i 3,5 timmar och var varm och go när jag tog in honom .


    prova lägg ner termometern i åkpåsen ska du se hur varmt det ärdärinne! Har man åkpåse behövs ingen jättetjock overall....''

    Jag köpte en tjockare overall till Israa häromdagen, vi tar ju sällan vagnen men hon brukar ha kläder, overall o filt i babyskyddet..
  • Umm Elias

    Oj, ja om han är ute så länge förstår jag om han behöver mkt kläder! Mig sa de till på bvc att de inte ska vara ute i så mkt minusgrader som det är nu så vi håller oss mest inne, korta turer till och från bilen och till affäre bara!Skrattande

  • Umm Elias
    Svampp skrev 2010-12-01 21:03:28 följande:
    Umm Elias: Hmm.. det där med att inte vara ute när det är så här kallt tycker jag känns mycket tveksamt. Såå kallt är det inte. Bara man kommer 10-20 mil norröver är det ju så här kallt flera månader om året, inte sjutton håller man barnen inne så länge. De behöver också dagsljus och frisk luft. I vagnen är de ordentligt skyddade mot vind och mycket av kylan så bara man pälsar på dem är det ingen fara. Börjar det bli kallare än -15 kan man väl däremot börja begränsa tiden de är ute lite, och under -20 ska man väl inte ha dem ute så särskilt mycket, men det är det ju sällan på dagarna särskilt många dagar om året. Jag är från Borlänge och jag kan ärligt talat inte dra mig till minnes att jag nånsin hört de här funderingarna kring att ha barn ute när det bara är 10-15 minus där. Tror nog att det har mycket med vana att göra. Är det vanligt märker man ju att det funkar, medan här där det är mindre vanligt så blir man osäker som så ofta annars när det är nåt man inte vet så mycket om.
    jag menade flera timmar i sträck såklart och i många minusgrader.
  • Umm Elias
    bebbe2008 skrev 2010-12-02 08:55:24 följande:
    Har en god vän som är barnläkare och hon säger att det är helt ok att barnen sover ute om det inte är kallare än minus 15. Båda mina pojkar har fått sova ute i ur och skur. Givetvis är de påpälsade när det är kallt och de sover aldrig så bra som då . Med riktigt nyfödda ska man säkert vara lite mer restriktiv.
    ja det var väl runt minus 10 som jag t'änkt också. Sonens dagis har - 6 som gräns om de går ut och leker eller ej men det tycker jag är lite för "varmt", Elias vill ut och leka en stund även om det är -10/-15.. en stund gör knappast ngt! 
  • Umm Elias
    Lololo skrev 2010-12-06 17:46:28 följande:
    oj -6 är ju inga grader vilket dagis är det?
    min sons dagis hade -15 som gräns 
    Håkantorp går han på.. jag har för mig att de hade högre gräns förra året, förstår inte varför den är så låg! Ska nog fråga imorn!!
  • Umm Elias

    Hej!

    Finns det någon öppna förskola på gryta/önsta`? Har någon varit där isåfall?

  • Umm Elias

    ok! Den "vanliga" är det den som det länkas till på västerås hemsida, kallas typ rosa huset eller något sådant?

    Svampp- Jag är också insnöad på skallberget, haha.. men tänkte att min svägerska som bor på gryta kanske kunde gå själv dit med sina barn till de får dagisplats!

  • Umm Elias
    Svampp skrev 2010-12-16 17:32:30 följande:
    Umm Elias: Jo, vanliga är Rosa huset =) Även om jag tycker den rosa färgen är så knepig att jag inte fattade att det var dit jag skulle första gången ;) Dessutom har de en inbrottssäker grind, så har man inget barn som är duktig på att lista ut barnsäkringar är det lätt att gå bet! Man ska iaf lyfta upp spaken och dra mot "låset", inte från som jag tyckte var mest logiskt ;) Låter som en bra idé att för din svägerska att kunna gå dit, då kan barnen få vänner nära också, och så får hon chansen att lära sig lite svenska på köpet!
    haha, sån grind har de på sonens dagis Han som r 2.5 får upp allt barnsäkert, t o m medicinburkar...han är rätt teknisk min son

    Ja, jag tror öppna förskolan är ett bra ställe att lära sig både svenska och träffa folk! Synd att de stänger över lunch bara !
  • Umm Elias

    Här hemma är vi sjuka. Elias blev dunderförkyld med hosta som blossade upp direkt i lördags och Israa har feber, snorig och hosta hon med...

    Kul att det fungerar med gröten, själv skjuter jag nog på det 1 månad till, Siraa fyllde 4 månader igår !

    Jag vet inte heller vad man kan göra nu när öppna förskolorna är stängda, jag ska dock ha Elias på dagis som vanligt under julen, han tycker ju så mkt om att vara där..Annars finns det inte mycket att göra, typ busbprgen är väl det enda, eller uteaktiviteter...Gillar din pojke att pyssla så kan du ju inhandla lite sånt, göra typ trolldeg, saker att måla med osv.....

Svar på tråden Gravida i Västerås trakten