• Ela

    Vad ska ni äta i dag 25

    Nu är det operation kylskåpsrens innan vi åker bort nästa vecka.

    Lunch blev cous-cous med gul paprika och zucchini. Falafel och en chilisås till.

    Middag blev färskpotatis, stuvad blomkål och prinskorvar.


    Två är dubbelt så bra
  • Ela

    Efter att ha svullat tårta m.m. under dagen för att fira nyblivna ettåringen i hushållet fick det bli sushi till middag.


    Två är dubbelt så bra
  • Ela

    Tillbaka från en härlig vistelse på Gotland med massa god mat. Men ledigheten och sommarmaten fortsätter - idag blev det pastasallad med bland annat fetaost och Kalamatioliver.


    Två är dubbelt så bra
  • Ela

    Ugnsbakade potatishalvor med kycklingfilé och rödbetor under chevretäcke. En kall sås med honung och rosmarin till. Det hade varit såååå gott med ett glas vin till, men men...vad är väl en bal på slottet.  


    Två är dubbelt så bra
  • Ela

    Kyckling idag igen. Det blev över från igår så jag strimlade den och stekte med lite vårlök och paprika. I med cf och pesto och sedan pasta till. Inte lång tid vid spisen men det var ändå på gränsen till vad jag klarade av i värmen...


    Två är dubbelt så bra
  • Ela

    Vi har slutat laga mat p g a värmen. Igår blev det sushi. Idag pizza.


    Två är dubbelt så bra
  • Ela

    Igår var vi hemma hos vänner och blev bjudna på grillat, ugnsbakade potatishalvor, bea och en härlig sallad. Tiramisu till efterrätt.

    Idag kommer andra vänner till oss och vi tänkte bjuda på "gör-det-själv-sallad". D.v.s. ställa fram skålar med bulgur, pasta, kyckling, fetaost, oliver, kronärtskockshjärtan, bönblandning och massor av olika grönsaker så att man får plocka som man vill. En tapenadedressing och en mango chutney-dressing samt ett gott bröd till. Efteråt äter vi nog bara lite glass.


    Två är dubbelt så bra
  • Ela

    Vi hade lite smått och gott över från middagen igår så det blev en restgryta. Kyckling, paprika och vårlök i cf med mango chutney. Bulgur (också överbliven...) till.


    Två är dubbelt så bra
  • Ela

    Vi firade ett lyckat UL med att gå på kvartersgreken och käka. Allt var till en början frid och fröjd och 2 ½-åringen var ett sant restaurangproffs och åt en massa Kalamari till förrätt men sedan (och det är nu ni mer rationellt tänkande föräldrar kan utbrista i ett "Förrätt?!? Ja, jag tänkte väl att det inte var en bra idé!" ) dröjde varmrätten  för länge och samma 2 ½-åring förvandlades till ett monster (medan ettåringen som vi brukar ha problem med satt som ett ljus) och envisades med att vilja rymma ut på uteserveringen vid den supertrafikerade gatan. Så vi minns knappt ihåg vad det var vi slängde i oss till varmrätt men omväxling förnöjer ju alltid så det var trevligt att komma hemifrån i alla fall.


    Två är dubbelt så bra
  • Ela

    Ugnsbakad lax och fänkål, vitvinssås och kokt potatis.


    Två är dubbelt så bra
Svar på tråden Vad ska ni äta i dag 25