Inlägg från: tinni78 |Visa alla inlägg
  • tinni78

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Du och Jag ver2 skrev 2011-01-09 15:29:14 följande:
    Oh - så, nu har jag också lärt mig att ta bort bakgrunden! Hm, fast får lite hackiga kanter ibland - så får nog kolla lite tips å trix!
    Webdesignskolan har en bra beslrivning om du har Photoshop.
  • tinni78
    Jalapeno skrev 2011-01-09 20:15:18 följande:
    fast om man vill kunna vara dryg i andra trådar på fl och inte vill att alla drägg ska hitta tills ens (läs min ) syblogg då?
    plura skrev 2011-01-09 09:46:36 följande:
    Citroner och apelsiner både hela och delade -på syrligt gul eller lime botten

    v
    citrus lät som en jättebra idé!
    Tur att jag redan har hittat din blogg då .
  • tinni78
    Fiffa5 skrev 2011-01-09 22:36:15 följande:
    Jag har mina ståendes i en plastlåda från IKEA. Bra överblick och så finns det lock på lådan så att man an stänga den. Tror jag får i ca 45 trådrullar.
     www.ikea.com/se/sv/catalog/products/10073345
    Smart! En sådan låda borde jag skaffa. Jag skulle också vilja ha fler undertrådsrullar men det är nog svårt att få tag på till min gamla maskin. Men nästa gång jag beställer något från Bibbi ska jag köpa dubbel uppsättning med tråd så jag slipper ha dubbelt på undertrådsrullarna när jag syr tvillingsöm.
  • tinni78
    Fiffa5 skrev 2011-01-10 05:13:13 följande:
    Ja, försöker också ha minst 2 rullar av varje färg så man slipper en extra spole vid tvillingsöm.
    Jag skulle egentligen vilja ha 4 rullar av vissa färger så man kan trä overlocken men dom också, jag saknar iaf röd ol-tråd.

    Typiskt nog ganns ju inte den där "braiga" backen på mitt närmaste Ikea, jag tror att Ikea i Örebro kvalar in till sveriges sämsta vad det gäller sortiment...

    Egentligen skulle jag jobba nu, men makens rygg har pajat (han är föräldraledig) så jag får vara hemma. Han var på akuten i natt och blev sjukskriven i 2 veckor, som tur är har jag snälla svärföräldrar som ställer upp och tar barnen så dom ska vara där tisdag-fredag den här veckan iaf.
  • tinni78

    Jag kunde inte låta bli att handla hos MT, men jag hade nog räknat med iaf 30% när det var en sådan "specialrea". Det blev 1 meter blå retroringar som ska bli tröja till mig och 50 cm vardera av aporna, det finns fördelar med medmissbrukare när man beställer tyg ;)

    Jag var inne i tygaffären här i stan idag och hittade en jättefin windstopperfleece i limegrönt, är det någon som har tips på mönster till windstopperjacka i storlek 80 eller 86?


  • tinni78
    Kicki0407 skrev 2011-01-11 21:17:59 följande:
    Hej på er! här är en som är ny på barnklädessömnad. har fattat galoppen med muddbyxor nu och är sååå stolt! Lånar mammas symaskin men om jag fortsätter blir de väl en egen längre fram! Jag tänkte höra lite med er experter; För att bandkanta, måste man ha overlockmaskin då eller funkar det med en vanlig? Tips på hur man gör i så fall efterlyses? :) och var hittar man dessa omtalade Ottobre tidningar? det är väl en finsk tidning med är det svensk text? Tack på förhand!
    Ottobre finns i välsorterade affärer, typ Ica maxi eller coop forum och givetvis kiosker med mycket tidningar. Den är översatt till svenska. Om du vill köpa gamla nummer kan du göra det från Ottobre (även på svenska) men det är ganska lång leveranstider eller från nea nobelle, där är det inte lika lång leveranstid.
  • tinni78
    Elias Emil skrev 2011-01-11 14:40:15 följande:
    Känns som att det är för avanserat för mig som bara syr lite byxor, klänningar, tunikor till barn. Men jag vill ju att det ska se så bra ut som möjligt....vem vet, men kanske vinner på lotto nån gång.
    Om inte jag hade köpt min overlock hade jag slutat sy för länge sedan eftersom jag aldrig fick till sömmarna på vanlig maskin. Tyget drog sig och det blev snett och fult, men om sömmarna blir bra på vanlig maskin så behöver man ju inte skaffa en overlock.
  • tinni78
    Ogabinne skrev 2011-01-11 22:54:16 följande:
    Ottobre 6/2009 har en munkjacka med dragkedja i strl 62-92 och nr 4/2010 har en i strl 98-128 som jag tror skulle funka perfa som windstopper.
    Munkjacksmönster hade jag inte tänkt på att jag kan använda, jag har ju dessutom nr 6/2009. Får kolla i den, tack för hjälpen!
  • tinni78
    Ogabinne skrev 2011-01-13 22:25:33 följande:
    Usch vad jag inte gillar tvillingnål! Sytrådarna snor ihop sig vid nålen, trassel och krångel, håller inte alls bra, och fy vilket sjaskigt resultat det blir. Inte alls så perfekt och fint som på köpeplagg där stygnen är exakt lika långa och inga hoppstygn eller trassel på undersidan. Är en cover enda alternativet om man vill ha ett snyggt och prydligt fållningsresultat?
    Jag håller med dig när det gäller att fålla, jag får den aldrig riktigt bra med tvillingnålen och sömmen går ju upp så lätt. Nu har jag börjat fålla i tre-lagertyg med overlocken och det blir ju jättesnyggt, men en cover-maskin hade inte skadat. Däremot är jag relativt nöjd med tvillingsömmen när jag kantar, där blir den mycket finare.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd