Inlägg från: tinni78 |Visa alla inlägg
  • tinni78

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    FannyN skrev 2010-11-26 18:42:20 följande:
    Jag undrar en sak... jag är fjantigt dålig på detta med sömnad än så länge men det tar sig! Nu lyckades jag med konststycket att köra av båda nålarna i ol sist. Jag undrar vad det kan bero på? Den är helt nyservad och gick kanonbra när det bara dundrade till och det fastnade och nålarna flög iväg! Sedan när jag ska byta dem så har jag inga tillbehör för det första och för det andra så vet jag inte hur man gör ändå. Det är två små hål bara in där.
    I boken är det en bild som inte ens påminner om maskinen.
    Det är en huskylock 910.
    Tack snälla om någon vill hjälpa mig!
    Är det inte två skruvar vid fästena till nålarna? De ska skruvas upp för att byta nålar och sedan skruvas åt.
  • tinni78
    madebyinferno001 skrev 2010-11-28 19:45:49 följande:
    Tror ni det är resår i midjan på dessa och kan någon hjälpa mig med hur man vändsyr den dubbla grenen så inte sömmarna syns/känns????
    Jag sydde första paret trosor i förra veckan, det dubbla i grenen sydde jag först. Jag sydde ihop framstycket med de två grenkilarna samtidigt - yttergrenen överst, framstycket i mitten och innergrenen neders. Sedan rullade jag ihop framstycket och placerade bakstycket i mitten och sydde den sömmen. Sedan vände jag ut fram- och bakstycket.

    Jag hoppas du förstår min beskrivning , jag vet inte om det är ressår i midjan. Jag hade inte det iaf och mönstret jag hade var det egentligen inget kantband men jag gjorde den med det.
  • tinni78
    Fiffa5 skrev 2010-11-30 14:50:31 följande:
    Jag har fått önskemål om att sy filtar i trikåtyg och flanell. Tror ni det blir bra?

    Ser att S&S har flanell för 39 kr/m, ngn som testat den?
    Eller kan ni tipsa om ngt annat ställe som har bra flanell??
    Jag vet inget om den men här finns det flanell:

    http://www.lilofant.se/shop/
  • tinni78
    Ogabinne skrev 2010-11-30 18:18:57 följande:
    Hehe nej jag minns själv att jag gick över till HM's Divided hette det väl då? när jag var 13-14 tror jag. Då ville man inte gå runt i samma kläder som tjejerna i trean hade.

    Wee, postis ringde på med mitt JNY paket idag. Så härligt, jag slapp gå ut i nya istiden! Varje gång jag handlar av JNY kommer brevbäraren hem med paketet, fastän vi har vanligt brevinkast i dörren där paket inte går i. Har hänt med andra paket också. Men inte alla. Undrar vad det är för nytt dom har börjat med? Glad är jag iaf!
    Vad skönt med hemleverans! Jag fick ett stort paket från Stoff & Stil igår men det var bara enfäragde tyger i det. Dom var riktigt snabba faktiskt, jag beställde förra tisdagen på eftermiddagen så mindre än en vecka tog det.
  • tinni78
    ErikaFika skrev 2010-11-30 19:52:34 följande:
    Nä vet ni vad som har hänt med min symaskin? Är helt förtvivlad.. Nålen gick av när jag satt och sydde, inget konstigt med det. Det händer ju titt som tätt.. Men när jag skulle skruva ur den där skruven som lossar på nålen, vet inte vad det heter, så när jag får ut skruven märker jag att den har gått av! Och andra halvan sitter kvar inne i hålet och nålen sitter fast stenhårt!
    Jag har en husqvarna.. Någon som har upplevt samma? Vad kommer detta att kosta liksom, både i pengar och sytid :(
    Så ledsen så ledsen..
    Vad trist! hoppas det går fort och billigt att lag.
  • tinni78

    Går det att trycka med klichéer på velour? Jag köpte det för ett tag sedan men har inte kommit igång ännu, jag måste bara testa snart.


  • tinni78
    Hjärtefröjd skrev 2010-12-01 09:15:06 följande:
    Såg nu att Jofotex har fri frakt hela december? Här ska shoppas!
    Det var farligt , men jag skulle vilja haft lime elefanter, lime nattåg och landskaps interlock också. Man kan ju inte få allt och det fanns ju mycket annat fint också .
  • tinni78

    Nu finns det beskrivning på hur man syr blöjfodral i en blogg nära er . Jag har lovat flera redan i somras att fixa det, bättre sent än aldrig.


  • tinni78
    diggling skrev 2010-12-03 14:19:24 följande:
    Å vad jag är glad
     Hade problem med OL´n förra veckan. Lämnade in den i måndags kväll och fick hämta den i dag. Det kallar jag service
    Nu ska jag sy färdigt byxorna jag höll på med när den började krångla.
    Härligt när det går så fort!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd