Inlägg från: tinni78 |Visa alla inlägg
  • tinni78

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Mimmi 71 skrev 2010-12-30 11:56:23 följande:
    Pressa kantbandet först så du är säker på att det viker sig precis på mitten. På det viset så vet man att sömmen kommer på själv kantbandet både på ovan och undersidan.

    Är det så enkelt alltså, det måste jag prova nästa gång.


    Tack!


  • tinni78
    Freiya skrev 2010-12-30 15:22:27 följande:

    hej på er!


    Tänkte kolla med er, jag fick just hem lite tyger från JNY, men märkte att den svarta molninterlocken var lite knepig. den kändes lite stel och det räckte med att man bara tryckte två händer mot tyget (när det låg ihopvikt) för att det svarta skulle dela sig och vitt lysa igenom. Drog man lite i den så blev den helt randig. brukar det vara så? jag har inte köpt just den svarta innan och på de andra har jag inte märkt av något sånt. Har det varit likadant för er, är det bara att det syns extra tydligt på den svarta tror ni?
    Sen undrar jag hur varmt ni brukar tvätta velouren? 40grader funkar väl? har ingen tumlare heller :(


    När jag beställde ett hemligt paket från JNY i våras så var det svarta och röda molninterlocken precis som du beskriver. Det var det svarta som var värst, jag trodde att dom tygerna var från en gammal tryckning.
  • tinni78
    Freiya skrev 2010-12-30 17:58:50 följande:
    hur blev de efter tvätt, då? det får jag visserligen veta själv snart, för de ligger i tvätten nu, men ändå :)
    de känns på ett helt annat sätt än de andra molntygerna ju.
    Något mjukare blir det och inte lika plastigt som det känns innan tvätt iaf när man har tvättat några gånger men det är lika sprickigt.
  • tinni78
    plura skrev 2010-12-30 21:10:04 följande:
    Hur är SoS mönster i strl?
    Ska äntligen slå till på onepiece varianten och funderar på omlott-tröjan och en annan tröja med, men stämmer strl? Alltså på damkläder.
    Jag har detta mönster:
    http://www.stoffochstil.se/Katalog/Monstre.aspx?group_id=7017

    Jag beställde en storlek mindre än måttabellen eftersom den visade två storlekar större än vad jag burkar ha. Sedan fick jag ta in den ca 4 cm i midjan på var sida men den var lagom i armarna. Men längden tyckte jag att den var lite kort på. Tunikan som jag hade på mig på julafton (finns bild i bloggen) är sydd efter det mönstret med påsydd volang längst ner. Men den är ju sydd i velour och möstret är för stumttyg, jag har sytt en i bomullstyg också.
  • tinni78

    Nu har jag hyllat sytråden i min årssummering i bloggen, den här tråden är verkligen guld värd- Jag har lärt mig så mycket av er.

    Gott nytt år alla sytrådare!


  • tinni78

    Nu har jag äntligen börjat trycka med mina klichéer men jag har bara bilder ännu och letar efter ett fint alfabet. Det verkar bara finnas stora bokstäver hos Panduro nu (enl. deras hemsida) men jag skulle gärna vilja ha små, är det någon som vet något ställe man kan få tag på det?


  • tinni78
    Ogabinne skrev 2011-01-05 16:56:10 följande:
    Åååh Jag hatar att köpa nytt tyg! Surfar runt i timmar bland butikerna, lägger i korgen, ångrar mig, kommer på ngt nytt jag måste sy av ett annat tyg, lägger i korgen, ångrar mig, får panik, stänger ner alla fönster och går ifrån datorn.

    Är jag skadad eller är detta ett allmänt fenomen?
    Jag gör också så, det slutar ofta med att jag beställer något som jag inte alls hade tänkt från början och ibland beställer jag det jag hade tänkt från början lång tid efteråt.
  • tinni78

    Jag skulle också vilja beställa moln, men så läste jag det här:

    Från danska leverantören, tryckt med pigment tryck, som inte går in i fibrerna. Trycket kan spricka något vid stretchning.


  • tinni78

    Nu har jag startat en sida på Facebook för mitt syende, det är kul att kunna finnas där också. Smidigt att man kan koppla ihop den men bloggen så behöver man ju bara sköta den i fortsättningen också.


  • tinni78

    Har ni sett nya innehållet i nya Ottobre, det är fler Johanna Ahlard-designade tyger med i det här nummret. Det såg ut att vara endel fina mönster också.


Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd