Inlägg från: Du och Jag ver2 |Visa alla inlägg
  • Du och Jag ver2

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Fiffa5 skrev 2011-01-26 09:41:40 följande:
    Igår kväll testade jag att sy volangkjolen ur senaste Ottobre till min stora flicka. Tycker att den blev lite väl bred, men dotter var nöjd. I morse stog lillasyster vid  tygskåpet och ropade "RÖÖÖD" och gav sig inte förrän jag tog ner det röda molntyget och lovade sy en kjol till henne med.

     


    Jättefin!!!
  • Du och Jag ver2

    fortsätter väl spamma då
    Hämtade ut mitt paket från Sos idag - varför ska det vara så j-kla svårt att få en limefärgad tråd?!?!??!?!

    Denna har benämningen "stark lime"

    Eh....gräsgrön kallar jag den (passar ju jättebra till JNY's gröna apor iaf - bara det att jag hade redan 4 rullar hemma - nu har jag 5 till....) NÅN som har nr å vart ni be



    ställt lime tråd?!?!?!
  • Du och Jag ver2
    Ogabinne skrev 2011-01-26 10:26:00 följande:
    SoS's trådar är katastrof. Jag beställde jättemånga därifrån en gång och varenda var vedervärliga nyanser. Solgul var typ spyneongulgrön, jag har fått använda dom till vändsydda grejer där tråden inte syns. Köper aldrig mer tråd från dom.
    tycker vissa är bra - haha - som tex röd, blå, grön osv.... men, inte när man ska ha olika nyanser!! fick ingen bra limefärgad från Bibi heller - vart tusan hittar man det då?!?!?
  • Du och Jag ver2
    yrväder skrev 2011-01-26 10:57:45 följande:
    ojdå jaja, isåfall har jag nog precis slängt lite pengar i sjön....beställde ett helt gäng trådar från bibbi för ett tag sen med syftet att leta reda på dom färger jag använder ofta till OL, så jag slipper köpa snordyra rullar från gutermans.
    Turkos, kaninorange och lime som passar ex mjuka tygers lime fordon hittade jag där.

    Men olivgrön hade hon inte rätt färg, inte heller lila och lime som matchar stoff och stils mudd.

    Pratade med stoff och stil för länge sen och enligt dom ska nr 54092 (mörkare) och nr 55026 (ljusare) passa deras limegröna mudd. Så, jag beställde dom, och ett gäng som förhoppningsvis är nåt åt det olivgröna hållet, samt några olika lila.

    Aja, får se vad det blir. Beställde iaf lite mer tryckknappar samt lite mudd. Konstigt dock att deras tryckknappar i 50-pack är så mycket lättare än dom i 500-pack. Beställer man bara tryckknappar, 10 st 50-pack (dvs 500 totalt) så kommer man under 0.5kg gränsen på frakten, men beställer man 1 st 500-pack så kommer man över
    Oh, kan du inet säga till och göra ett utlåtande när du fått dem!? Det är sos mudd jag också vill matcha nämligen!!
  • Du och Jag ver2
    grynet80 skrev 2011-01-26 11:39:44 följande:
    kokalal.blogspot.com/2008/09/sy-kantband-i-tr... 
    Kokalal´s förklaring hur man syr kantband .

    Du och jag, du får gärna göra en och förklara hur du gör .
    Ah, ja, men den har jag ju sett förut!

    Jag vill inte ha den "råa" kanten på baksidan - så jag brukar vika in baksidan med. Nu har jag inte tiden just nu å visa hur (ta kort å så) , men kan försöka beskriva ändå!

    Gör jag med vanlig symaskin så stickar jag först fast kantbandet - men på avigan först (lika som kokalal gör, fast hon stickar fast från framsidan), sen viker jag över till framsidan, viker in sömsmånen, nålar och syr med enkel eller tvillingnål därifrån!

    Annars så gör jag som kokalal men syr med coversömmen (på covermaskinen) å ser då till att kantbandet hamnarnästan kant i kant med yttersta sömmen på kantbandet - så man slipper klippa efteråt.
  • Du och Jag ver2
    zaliz skrev 2011-01-26 12:35:33 följande:
    Symässan som är här i Västerås 5-6/2, är den något att gå på?
    ingen aning - men tänkte ta mig en sväng dit och titta! Var inte så dyrt att ställa ut där - 1000kr, så få se om man ska stå till hösten!! Måste dit nu å spana hur de byggt upp sina montrar å så - för de hade inga väggar...
  • Du och Jag ver2
    fru fogeby skrev 2011-01-26 13:06:06 följande:
    men så smart!
    jag gillar inte heller den råa kanten och gillar inte att det oftast blir ojämt när man klipper rent sömsmånen på baksidan..ska prova ditt sätt......
    Hoppas det går bra! Se till att nåla bra!
    yrväder skrev 2011-01-26 13:30:03 följande:
    Jo dom har den, jag har den till min vanliga maskin som är lite kinkig på trådkvalitet. Men när man har en overlock och coverlock och vill matcha mudden med fållsömmen så är det lagomt kul att köpa 4st 200-metersrullar för 33 kr.... Speciellt när bibbi tar 10 kr för 1000 meter och sos 15 kr för 1000 meter.
    Hahahaha - kanske lönat sig i längden ändå med Güthermans - så många olika jag köpt å gått på nit Men  ja, visst är det en j-kla skillnad på pris!!!
    Fiffa5 skrev 2011-01-26 15:44:22 följande:
    Ännu en kjol blev sydd idag. Lillasyster blev glad!

     


    Jättefin! Å kom just på att jag har ett ufo liggandes på en volang kjol - var tänkt till största tjejen - men lär bli till minsta nu istället. Å kom just på att jag råkade dammsuga upp ena volangen också förut....hade ett sånt smalt band med rullfåll som skulle rynkas å sys på....hm....å jag tror tyget är slut också *suck* Men orkade inte bry mig då!!!!
  • Du och Jag ver2

    Bar för att så var jag också tvungen å jämföra molnen nu - å molnen i sig är ju inte i lika form. Däremot så är ju antalet moln/rapport lika. Likaså storleksmässigt å så ligger de på samma ställe osv. Men det är inte ett plaggiat rakt av, har svårt att tro att Jenny kommer att vinna rättsligt, tyvärr.

    Som Pejgan skriver så är hon ju inte heller först ut med moln.

    Tänkte på det när jag fick hem stuvpaketet igår - det var ju blått stjärntyg - är ju ruggigt likt Lindex (eller om det var Kappahl kanske) tyg de hade för nått år sedan. Var ju i princip lika!

    Jag fick lära mig i skolan när vi diskuterade mönster att ändrade man en söm - så räknas det inte som plagiat (vi diskuterade hur mycket man fick härma efter det man såg på modevisningar etc). Det lät väl vara nått liknande som gäller i mönster världen?


  • Du och Jag ver2
    Ogabinne skrev 2011-01-26 19:34:44 följande:
    Fast det går ju inte att jämföra. JNY's moln är helt olika i formen än Axens. Axens är halva moln medans JNYs är hela. Det är ju som att säga att om jag trycker upp ett tyg med 6 uddiga stjärnor plagierar molo?

    Däremot, de nya molnen som florerar överallt har exakt samma placeringar, samma form, allt är samma. Ett utav molnen seeeer lite olik ut JNY's, men det är för att tyget är mer utdraget, inte att formen ÄR olik. 
    nja - alla molnen har ju faktiskt andra former - dock så är ju placeringarna lika å storleken på molnen.

    Axén ritade sina moln efter inspiration från japanska mönster - så ja, hon fick ju sin inspiration från nått med!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd