Inlägg från: Du och Jag ver2 |Visa alla inlägg
  • Du och Jag ver2

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Ogabinne skrev 2011-01-16 11:07:58 följande:
    Jag är en riktigt sucker för antingen raka panellängder eller endast en rak gardinkappa i övriga rum, men i barnens rum tycker jag inte om panellängder. Barnrum ska vara barnsliga, mysiga, och lekvänliga. Inte stilrent. Tycker jag.
    ja - det är ju samma här. Hade paneler i tjejernas rum fram till vintern - då bytte jag till längs med omtag!

    Håller helt med om att barnrum ska vara just barnrum - de ska ju leka i dem!!! Å färgglatt gillar jag! Stora tjejens rum går i rosa, äppelgrönt och vitt! (lika som mit syrum - älskar färgerna - de gör mig glad!), Lillasyster kommer nog frå lila, rosa och vitt - med lite turkos i sitt rum - så de inte får helt lika!
  • Du och Jag ver2
    Ogabinne skrev 2011-01-16 11:45:47 följande:
    Det låter jättefint! Jag håller på med killarnas rum just nu, det tar en himla tid eftersom väggarna nästintill skulle bredspacklas men någon gång ska det väl bli klart. Färgerna ska gå i grönt, brunt och rosa med Ikeas rävskogtjofrästyg som gardin.
    Ah, ja - gillar det tygedt - dottern har stora kuddar i sin säng med det

    www.styleroom.se/album/18493
  • Du och Jag ver2
    Jalapeno skrev 2011-01-16 11:54:54 följande:
    våra barnrum har långa gardiner utan omtag. Sätter man gardinstången en bit utanför fönstret kommer själva tyget utanför fönstret, man tappar inget ljus och man slipper tantiga omtag.

    är inte panelgardiner ute, förresten? inte för att det spelar nån roll men visst fasen finns de inte längre kvar i inredningstidningarna 
    Jo - har gardinstången utanför fönstret här med  - men vill inte ha dem hänga så bara.

    Haha - läser inte inredningstidningar!!! Om det e ute eller inte sk*ter jag fillständigt i! Jag vill ha hemmet som jag vill ha det å inte som nån annan bestämt!
    Ogabinne skrev 2011-01-16 15:31:32 följande:
    Oj vad jag diggade väggen!! Påminde om min blogg! Har tänkt göra detsamma fast bredrandigt som fondvägg i killarnas rum med de färger de ska ha. Så fint och passar alla åldrar!
    Ja - jag vet Har tänkt på det när jag varit inne å spanat! Yngsta tjejen får randigt åt andra hållet istället!!
  • Du och Jag ver2

    En liten fundering - det är jättemånga utav er som syr massa fina bodys/tröjor med massa mixade färger - hur går det när man tvättar? Tänkte tex rött med div färger - det blir inte fult å så efter tvätt? Eller tvättar ni tygerna separat flera gånger innan ni syr?

    Jag har inte vågat mixat så mkt...


  • Du och Jag ver2
    Stratus skrev 2011-01-16 21:24:30 följande:
    Jag mixar tyger hej vilt och slarvar med att tvätta innan, jag har i princip aldrig haft problem när jag använt kvalitetstyger. Tryckta tyger ska inte färga, men de kan så klart ta upp färg.
    aha! Då kanske man skulle testa då!!!
  • Du och Jag ver2
    plura skrev 2011-01-17 10:15:14 följande:
    Hihi det är nästan tur att man bor som man gör -för oj vad lätt det skulle vara att bara slinka in och få med sig nån meter då och då .

    Appropå gardiner så tycker jag att det är jättesvårt. Just för att panel inte funkar ialla rum eller fönster. Omtag är som sagt tantigt och gardinkappor är lite tja ibland så blir det lite mycket insyn,
    Ni med snygga gardinlösningar kan ni inte lägga in lite bilder -jag är inte bra på detta. Kan tillägga att jag nästan växt upp i ett gardinfritt hem. Som liten var det väl härliga sjuttiotalstyger som gällde sen blev det vita fönster med jättestora växter. -Så få hjälp av mamma med gardiner går inte  

    Idag ska här iallafall sys cafelängder till vardagsrummet. Vi har stora akvariefönster och ett välditgt svårmöblerat långsmalt rum, utan nån lång vägg. Nu har vi för att barnen ska kunna spela Kinect till x-boxet (och jag kanske lite zumba -tur att vi har persienner ) blivit tvungna att sätta tv på väggen mellan 2 fönster -en smal vägg så tv -sticker ut i fönstret åt båda håll.
    Ser väl knäppt ut inifrån och förjäkligt utifrån. Nåja en fembarnsfamilj tar ju lite plats.
    Här ska med andra ord minskas på ljusinsläppet. Fast jag tror det bli bra, för det tar som sagt bort all insyn också.
    vad bra  -då väntar jag ett tag med att sy gadinerna ifall nån kommer med nått bra förslag! Det finns ju roligare saker att sy menar jag.... Tänkte försöka mig på att sy trosor till stora tjejen idag!!
  • Du och Jag ver2

    Gick väl sådär bra å sy trosor för mig =/

    Gjorde två par igår - det andra paret fick lite justeringar. Men får bli ett tredje innan de sitter riktigt bra. Dock var jag inte överens alls med min coversöm (å kombinationsOL) så tillslut så fick det bli vanliga maskinen (förutom OL) - men då tar det ju sån tiiiiiiid!

    Så nu har jag bestämt mig - imorn beställer jag Janomen med top cover söm! (bara därför kommer den va slut imorn...)



  • Du och Jag ver2

    Ah vad fint ni har sytt!!!

    ang för er som det inte funkar att lägg aupp kort för så är nog korten för stora bara! Förmiska/komprimera dem så funkar det sen! (eller kopiera bildadressen om ni har en blogg och klistra in den efter ni tryckt på "ladda upp en bild"

    Ingen som hade en Janome 1200D??


  • Du och Jag ver2
    Ogabinne skrev 2011-01-22 19:58:55 följande:
    Jag har uppdaterat någonstans med något som bara är mitt.
    Varför syr man inte till sig själv oftare?
    Jättesnyggt! Åh vad jag längtar tills mina kilon är borta så jag kan sy lite snyggt till mig själv!!!
    Ogabinne skrev 2011-01-22 21:03:21 följande:
    Är det någon som vet vilken webshop som är snabbast med leverans? Jag behöver köpa velour med max 2 dagars leveranstid. Är man för optimistisk då?
    Å jofotex är väl snabba väl?! De brukar aldrig vara omöjliga!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd