Inlägg från: Du och Jag ver2 |Visa alla inlägg
  • Du och Jag ver2

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Oh - så, nu har jag också lärt mig att ta bort bakgrunden! Hm, fast får lite hackiga kanter ibland - så får nog kolla lite tips å trix!


  • Du och Jag ver2
    lilla sol skrev 2011-01-09 21:51:54 följande:
    Vem kan tipsa om bra trådrulleförvaring? Köper mest 1000m-rullar av Bibbi så vill ha något som passar till det... Just nu har jag de flesta rullar (alla får inte plats) i en plastlåda huller om buller. Det är till att gräva fram rätt färg och jag har ingen överblick.

    Har någon "låga lådor" exempelvis där rullarna kan stå eller ligga, var hittar man prisvärda sådana i så fall (ikea, CO, sybehörsförsäljare, ebay, ???)

    Har tidigare sett några visa upp snygga förvaringsställningar med pinnar som exempelvis kan fästas på väggen. Men jag har varit lite rädd för damman och blekning, vad säger ni som har sådana? En sådan lösning skulle ju bli en snygg sak i rummet samtidigt som den visar vilka färger som finns att välja på...
    Jag har sån med "Pinnar" - å köpte just två stycken till från Slöjddetaljer - som jag svor som sjutton när jag satte ihop den....Men ja, den fyller ju sin funktion iaf... (rymmer 60 rullar). Har mina trådar under fönstret - har syrummet i källaren så har sånna små fönster uppe i taket - så tror inte dem bleks! Däremot - ja, så kan ju nån färg man inte använder så ofta bli dammig då...
  • Du och Jag ver2
    Ogabinne skrev 2011-01-10 10:30:29 följande:
    Oj, finns det en skinnål? Det visste inte jag. Tänkte på jeansnål jag. Tror du det händer något om man använder sin vanliga nål i maskinen?
    japp, det finns det! Det beror ju lite på hur tjockt fuskskinnet är - finns ju olika tjocklekar. Testa med en 90 el 100 nål! El har du en jeansnål så ta den om den är grövre! Du känner ju om det blir för tungt för maskinen - det ska gå lätt att ha igenom nålen.
  • Du och Jag ver2

    Är det nån som har SoS katalog?! Tror jag slängt min =/ (slänger numera alla kataloger - eftersom "allt finns på nätet"...)

    Jag ska - för en gångsskull!! - sy en klänning åt mig själv! Vi ska på 70 (35+35) års fest om en månad - å då ska killarna ha rosa å tjejerna blått. Så tänkte att jag ska sy lite då!! (haha - hittade dessutom en cerisa skjorta till maken på rean idag - för ynka 30kr - så desto mera pengar över till mig )

    Men iaf! Vad tror ni om denna klänningen;



    Är detta mönstret till denna!?  I katalogen står dte ju vilket mönster som använts - men inte här


    Tycker inte det ser ut som om det är löst tyg i halsen på den sydda klänningen...
  • Du och Jag ver2

    Hm, ska nog testa det iaf, klänningen blir då att kosta 150kr istället för 500kr... Den andra blir ju bra mycket snyggare - men tror ändå inte jag kan bära upp den snyggt med min pluffskropp för tillfället Så då passar nog "slubben" bättre....


Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd