Inlägg från: Ogabinne |Visa alla inlägg
  • Ogabinne

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    uppochner skrev 2010-10-23 20:17:27 följande:
    När ni syr i velour har ni luggen vänd neråt fötterna till eller uppåt? Jag har fått lära mig att den alltid ska vara vänd uppåt i skolan. Men jag köpte mjuka tygers bruna stjärnvelour och nu när jag har luggen uppåt så lyser den vita bottenfärgen igenom jättemycket och det blir inte tillräckligt fint tycker jag. Det känns som en miss att de har valt vit bottenfärg till den bruna grundfärgen.  
    Jag vänder också alltid luggen uppåt, det "osköna" hållet att klappa nedåt. Förutom någon enstaka gång då jag fått "felvända" den för att tyget skulle räcka till.
  • Ogabinne

    Frida, jag tror tyvärr inte det går att få bort. Fet grön tusch på alla vita moln liksom!

  • Ogabinne
    Fiffa5 skrev 2010-10-23 20:54:11 följande:
    Jag har alltid luggen nedåt för det känns skönare att klappa plaggen så  Men jag har också för mig att den egentligen ska vara vänd uppåt, men varför den ska vara det har jag ingen aning om!
    Jag har för mig, (kan också vara ute och cykla ) att det har med reflektionen i ljuset att göra? Den blir mattare när den är vänd nedåt.
  • Ogabinne

    I flera år, varje höst, vinter vår, har det varit samma visa. VARJE gång man ska gå ut. Sonen klarar INTE av halsdukar, så fort man sätter på honom något runt halsen börjar han göra klökljud och skriker att han ska kräkas. Även om halsduken inte ens sitter åt runt halsen utan hänger löst långt ner där den inte gör någon nytta.


    Jag har försökt med halsduk, scarf, fuskkrage, väpnarluva, allt är samma visa varje gång och det slutar oftast med att jag blir förbannad och slänger iväg halsduken o så får han gå utan. Varenda gång.


    Har jag missat något?? Vad kan man mer göra? Känns som jag provat allt!

  • Ogabinne
    Fiffa5 skrev 2010-10-23 22:23:36 följande:
    Skippa halsduk då och ha en jacka som går att stänga bra i halsen, eller blir det samma sak?? Eller en tröja med lite högre krage?
    Det är samma sak, man får inte knäppa jackan mer än upp till bröstet, annars börjar han med sin fix idé igen att han ska kräkas. Jag fattar inte vad han fått det ifrån! Även om halsduken inte ens är i närheten av halsen utan hänger långt ner börjar han fjanta. Han vill ha halsduken runt nacken, hängandes rakt ner på magen om han ska ha halsduk, vilket inte skyddar halsen över huvud taget ju. Blir tokig på dessa idéer!
  • Ogabinne
    uppochner skrev 2010-10-23 22:27:55 följande:
    Ja, det är ju därför men egentligen tycker jag att det är mysigare att klappa medhårs på tyget när det sitter på en bebis. Oftast blir ju färgerna bättre när luggen är uppåt men det här tyget blir som sagt sämre.
    Absolut! Faktum är att när jag började sy satte jag alltid luggen nedåt, just för att plagget blev så mycket mjukare och skönare då. Men när jag sedan lärde mig att det "ska" vara uppåt började jag med det. Och visst blir det skillnad, velouren får mer liv när den är "rättvänd", men som sagt skönade nedvänd. Hugget som stucket.
  • Ogabinne
    Fiffa5 skrev 2010-10-23 22:35:31 följande:
    jäkla unge!     

    Han kanske verkligen tycker att det känns obehagligt. Jobbigt för jag förstår ju att du vill att han ska hålla sig varm, men om han verkligen frös skulle han nog dra igen jackan. Han kanske är sån som är varm jämt?
    Ja han föddes med feber kan man tro, han är skitvarm, alltid svettig under vinterkläder osv, sover alltid i bara kalsonger, vägrar täcke osv. Men man blir ju ändå så där att halsduk SKA man ha när det är kallt! Igår grät han floder och sa med riktig uppriven röst "Mamma, förstår du inte att för DENNA killen gör det ONT!"
  • Ogabinne
    yrväder skrev 2010-10-23 22:43:57 följande:
    Jag har för övrigt fått svar från JnyDesign nu oxå ang längder på tygerna.

    Hon har inga planer på att frångå halvmetersintervallerna och har detta pga att leveranserna ska gå fortare, i dagsläget har hon 0.5, 1, 1.5 samt 2 metersbitar färdigklippta som hon bara plockar av, för det är dom längderna som det går mest av. Jag förstår hennes dilemma, för hon menar på att hon får ca 10-15 beställningar per dag och ibland är det uppemot 20 olika tyger i en beställning, skulle hon då klippa till alla eftersom samt om längderna varierar mycket så tar det tid.
    Nu har hon fått ner leveranstiderna från 2 veckor till några dagar och det är väl iof bra, men jag vet inte, jag hade hellre väntat 2 veckor på mina tyger mot att få välja helt själv hur mkt jag vill ha.
    Hmm... jo, på ett sätt kan man ju förstå henne, givetvis. Men samtidigt håller jag nog med dig. Hellre längre leveranstid och få det man vill ha liksom. Kunde kanske iaf dela upp det i 25 centimetersintervaller. Då hade man iaf kunnat få det lite mer som man ville och hon lite mer klippning.. Det är rätt stor skillnad på 0,5 och 1 meter liksom.
  • Ogabinne

    Vet ni varifrån tex Strömming och liknande som bara tagit fram lite tyg beställt ifrån? Jag är så sugen på att ta fram något som bara jag själv har till en mindre kollektion, men spoonflower osv är ju jättedyra i jämförelse med vad de större leverantörerna ger för sina tyger. Någon som vet?

  • Ogabinne
    ak74 skrev 2010-10-24 19:10:16 följande:
    Hör upp allihopa!!!
    Idag har jag sytt!!!!!
    Startade overlocken för första gången sen i juni....
    2 mössor och en skarf blev det. Med de nya Hong Kong lapparna på.... Supersnygga Skrattande 
    Weee vad härligt!! Själv har jag inte rört maskinen på... tror det är 3 dygn. Skulle sytt igårkväll men lusten infann sig inte. Inte heller är den här ikväll. Så jag kör symaskinsfritt en dag till, kanske kommer den i morgon. Väntar hem lite nya tyger i veckan så om inte förr lär den komma när jag packar upp det paketet.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd