• Anonym (Nyfiken)

    Kan min 14 åriga dotter förlova sig? :S

    Vet inte under vilken rubrik man ska ta detta på, men iallafall..
    Min 14 åriga dotter har haft ett förhållande med en 16 årig kille i
    snart 1 år och dom skulle vilja förlova sig, mest på kul och för att
    dom verkligen älskar varandra över allt annat.
    Då undrar jag, kan så unga personer verkligen förlova sig?

  • Svar på tråden Kan min 14 åriga dotter förlova sig? :S
  • Alfonsina

    micki, håller med om att en del går fort fram. Men jag tror ändå på de som ofta säger att de är en bit över 30 och vet vad de vill/önskar ha ut av ett förhållande. Det är så många små detaljer som gör ett förhållande bättre än man trodde möjligt. Jag blev själv ihop med mitt ex när jag var 18 och vi var ihop till jag var 26, jag trodde han var drömprinsen för vi hade det så bra tillsammans. Men... Det hade vi inte, inte för MIG. Idag har jag en kille som förstår mig på ett helt annat plan, han kan peppa mig när jag är nere och SER mig, han är min totala jämlike. Mitt ex och jag bråkade aldrig, han var en snäll kille som gjorde massor i hemmet, gnällde aldrig över att han tjänade mer an mig osv. Ändå så är jag mycket lyckligare idag med min sambo. Och det hade jag aldrig vetat om det inte tagit slut med exet, skrämmande tanke...

    Nu blev jag också väldigt OT...

  • Me 86

    Jag förlovade mig när jag var 15...
    Det höll inte så länge men ändå....
    Man kan

  • evaviola

    Jag var 16 när jag blev tillsammans med mitt x, han var 20....
    Vi var tillsammans i 4år, sedan hade vi helt enkelt växt ifrån varandra. Man mognar väldigt mycket på dom 4 åren när man är 16. Då var jag nästan säker på att vi alltid skulle vara tillsammans, men så kände jag absolut inte när vi gjorde slut.

    Att förlova sig ska ju vara något speciellt. Personligen tycker jag inte att man ska göra det när man e så ung som 14. Speciellt inte med en kille som redan vid 26 års ålder slagit sin flickvän!

    Men visst, det finns ingen lah som säger att minderåriga inte får förlova sig. Glöm bara inte bort att man som förälder har ansvar fram tills barnet är 18.

  • evaviola

    Blev ju fel...
    Ska vara 16 års ålder ju...

  • Mira33

    tycker som en del om jag får ha en åsikt , köp hellre något halsband eller dyl som kan symbolisera att det e dom .

  • Ulrica80

    En kompis till Mig förlovade sig i 8:an....hon va väl va em an nu? 14-15 år...& han ett par år äldre...dem ärfortfarande tillsammans. 10-11 år nu....Men generelt tycker ja inte det....Aldeless för ungt...!

  • lin85

    första gången ja förlovade mej gjorde ja de när ja var 14..dåvarande kille var 18.
    de höll i 3 år...

  • Anonym

    Låt dom förlova sig om dom vill tycker jag! sen om dom hänger ihop länge efter det är ju bara kul! det är ju inte som ett giftermål eller något sånt! det finns ju ingenting på papper!

  • LinUlla

    pust...varför skall 14-åringar idag behöva vara så vuxna... jag som lekte med barbie i den åldern. Nu skall man se ut som 20, klä sig som 25 med brösten så synliga som möjligt (som knappt är färdigutvecklade ännu) och dessutom prata förlovning!
    Visst är det fint att man hittat nån att tycka om och hålla sig till men håller verkligen med om att någon form av kärleksgåva/smycke vore mer passande för 14 åringar som vill visa sin kärlek, nog hinner de alltid förlova sig sen.

  • hobnob

    Håller med LinUlla! Har svårt att förstå mammor som uppmuntrar och tycker det är ok att deras 14-åriga döttrar klär sig utmanande och försöker se ut och vara som 25-åringar.

Svar på tråden Kan min 14 åriga dotter förlova sig? :S