• Anonym (Nyfiken)

    Kan min 14 åriga dotter förlova sig? :S

    Vet inte under vilken rubrik man ska ta detta på, men iallafall..
    Min 14 åriga dotter har haft ett förhållande med en 16 årig kille i
    snart 1 år och dom skulle vilja förlova sig, mest på kul och för att
    dom verkligen älskar varandra över allt annat.
    Då undrar jag, kan så unga personer verkligen förlova sig?

  • Svar på tråden Kan min 14 åriga dotter förlova sig? :S
  • Xtinaa

    Tackar Felicia!

    Så länge man håller sig någorlunda nära ämnet, så
    är det OK, men att hålla på och diskutera saker som ingen
    här har med att göra gör mig bara irriterad.

  • hailey

    Trodde att misshandel var en samhällsfråga man inte skulle blunda för, måste haft fel....

  • Jillisen

    kan ju skriva som så.. det är jävligt jobbigt vetande att min sambo har varit förlovad en gång tidigare.. känns inte speciellt..

  • Xtinaa

    Hailey

    VISST! Men nu känner jag inte för att diskutera
    det med någon jag inte känner, acceptera det.

  • Felicia6

    Xtinaa, ett tips.. anmäl dom inlägg som är för mkt offtopic, och skriv att du vill ha dom bortplockade just pga att dom är för off topic i din tråd.. så slipper du ha så mkt ot-inlägg..

  • antefa

    Ja varför inte..många gör ju det för att visa att de älskar varandra, en förlovning idag är ju inte lika allvarligt som det var för ett X antal år sedan..

  • Kriya

    Om jag vore Du skulle jag tipsa dem om att vänta tills hon är 15. Om de är säkra på att de är lika kära om ett år kan de ju lika gärna vänta.

  • Moomin

    Alltså, det är ju så att förlovad blir man när man friat eller svarat ja på ett frieri dvs frågan "vill du gifta dig med mig".

    Förlovad = man har lovat att gifta sig med någon

    Jag har svårt att se att en 14-åring kan svara ja på ett frieri och inse allvaret i att lova något så stort som att leva med någon hela livet. (Min 19-åriga lillebror och hans flickvän har varit ihop i ett och ett halvt år och jag är övertygad om att de inte skulle göra det trots att de är några år äldre...)

    Dessutom är min erfarenhet att alla jag känner som förlovade sig i tonåren gjorde det av fel anledningar tex. "för att det kändes vuxet att visa sina känslor på det sättet." I dag när de är äldre och har träffat "sitt livs kärlek" ångrar de sitt barnsliga tilltag.

    Men men...jag kan ju ha fel TS, din dotter kan ju verkligen mena allvar och gör hon det så finns det väl ingen anledning att hindra henne...

    Men om du känner att det eventuellt inte är mer än en vilja att visa hur kär hon är så tycker jag att du skall ge din dotter rådet att vänta lite :)

  • Poena

    Jag tycker personligen att det är ett bättre förslag att de skaffar någon annan typ av kärlekssmycken som tagits upp tidigare i tråden.

    Det tror jag också de tycker är trevligt och gulligt för att visa att de älskar varandra. Har din dotter haft andra pojkvänner innan honom? Annars kan det nog vara svårt att veta att man vill leva ihop hela livet.. Om de sedan fortfarande är ihop om ytterligare ett år, då kanske det blir läga att gå ett steg till så att säga.

  • Alfonsina

    Jag har aldrig skrivit att de har varit tillsammans superkort tid, Felicia6. Får du det genom att läsa det jag skrev om att jag inte tycker att de varit ihop superlänge? Superlänge för mig är 10 år och mer...

    Och självklart ökar chanserna för att ett förhållande ska hålla om man är 25 när man träffas. Att påstå något annat är ju ganska naivt. Se bara på er omgivning, hur många par är ihop med sin tonårsförälskelse? Visst finns dem, har inte sagt annat men statistiken talar för sig själv i detta fallet. Och är de fortfarande ihop vid 25 så kan de både förlova sig och gifta sig. Återigen, varför göra vuxengrejer när man är tonåring?

Svar på tråden Kan min 14 åriga dotter förlova sig? :S