• Anonym (Nyfiken)

    Kan min 14 åriga dotter förlova sig? :S

    Vet inte under vilken rubrik man ska ta detta på, men iallafall..
    Min 14 åriga dotter har haft ett förhållande med en 16 årig kille i
    snart 1 år och dom skulle vilja förlova sig, mest på kul och för att
    dom verkligen älskar varandra över allt annat.
    Då undrar jag, kan så unga personer verkligen förlova sig?

  • Svar på tråden Kan min 14 åriga dotter förlova sig? :S
  • anjeli

    låt henne lära sig på det sättet man lär sig bäst, genom att göra en grej och sen själv få utvärdera ifall det var bra eller inte. Det går inte att tala om för barn hur man ska/inte ska göra, man kan inte förbjuda saker och ting, då växer bara längtan och nyfikenheten ännu mer. Man kan berätta för barn att man kan snubbla på stenar, men inte exakt på vilka, och inte på exakt hur stora, och inte vem som kommer att snubbla, om någon överhuvudtaget kommer att göra det. om ni fattar

  • tintilar

    Varför skulle de inte kunna det? Köpa ringar och lova varandra något kan väl vem som helst göra. Förstår inte problemet...

    Min syster hade pecis fyllt 15 när hon förlovade sig med sin 1 år äldre kille. Det är nu 1½ år sen och de har varit tillsammans i 4 år sammanlagt. Är jätteglad för deras skull, de har det jättebra och han är en i familjen.

    När folk börjar förbjuda kärlek börjar jag verkligen undra vart mänskligheten är påväg. Usch, usch, usch, säger jag!

  • Tutilure

    Jag tycker förstås att det är bättre att barnen har en fast pojk/flickvän och förlovar sig än att de strular runt med massor av olika personer. Då vet man iallafall vem de träffar.

  • Alfonsina

    Felicia, trodde inte jag behövde skriva ut hela tanken med menningen men här är den: "De har inte varit ihop superlänge! 11 månader??? Vad är det, ingenting egentligen." Och då menar jag av ett HELT LIV ihop!

    Jag tycker jag och min sambo varit ihop jättekort tid och vi firade 2 år i lördags. För mig krävs det betydligt längre förhållanden än så för att de ska kännas långa.

    Tycker också kostnadsfrågan är bra. Varför blir det mindre "på riktigt" om de har billiga ringar, TS? Och hur ska de har råd med dem överhuvudtaget?

    För mig innebär fortfarande förlovning att man ska gifta sig snart. Min sambo brukar kommentera det om folk som "bara" är förlovade: "Ja, men de är ju inte förlovade på riktigt."

  • Xtinaa

    Alfonsina

    Om du läst tidigare inlägg så har flera komenterat
    "Hur ska dom ha råd.." osv osv.
    Då tycker jag att det inte behöver vara en svindyr ring.

  • micki

    jag förlovade mig då jag var 15 och vi är fortfarande tillsammans. jag är snart 18 och vi var 14 då vi blev ihop. Så det kan hålla ändå. Men vore jag din dotter så skulle jag vänta med att förlova sig tills de passerat första året ihop. de kanske kan förlova sig då de firar 15 månader tillsammans? Då hinner hon bli lite äldre oxå. men det är dom som bestämmer och kom ihåg att nu för tiden är det många som förlovar sig bara för att visa varandra deras kärlek och inte något löfte om giftermål.

    Som jag sa nyss, det är dom som bestämmer men du har rätt att ge råd och berätta för dom vad ni känner kring detta. kanske tar dom åt sig, kanske gör dom tvärtemot vad ni säger. det är en chansning. Men det risken får man ta tycker jag.

    Lycka till!

  • Alfonsina

    Micki, med all respekt så har ni inte varit ihop så länge ni heller. Hade ni varit 35 och varit ihop i 20 år hade det varit en annan sak. Verkar som alla tycker att det är ett seriöst förhållande såfort man kommer över 6-månadersgränsen?

    TS, jag undrade hur de skulle ha råd med billiga ringar? De kostar ju ändå en slant.

  • Xtinaa

    Alfonsina

    Måste inte vara riktiga förlovningsringar ju!

  • Alfonsina

    Okej, du tänker så. Silverringar eller nåt? Kan man inte spinna vidare på det där att de byter något mer symbolsikt då? Silverringar som de sätter på högerhanden?

  • micki

    Alfonsina: Du har helt rätt. vi har absolut inte varit ihop länge men för en tonåring är det ganska länge och jag tycker att det kan vara kul och förlova sig om man känner så då.
    Om man tror att man kommer älska varann för evigt så varför inte köpa en liten ring för att bevisa det för sin partner? Sen är förlovning inte så himla stort ändå tycker JAG. Det finns ju massor av människor här på FL tex som gifter sig och skaffar barn redan innan första året tillsammans. och det klagar inte många på..FÖR ATT DOM ÄR ÄLDRE! vem säger att man är mogen och smart bara för att man har några extra år på nacken???
    Men att en ung tjej som älskar sin kille över allting här på jorden förlovar sig så blir det ett stort problem. Så verkar iallafall många folk tycka. Men jag hoppas att jag tror fel om det sistnämda.

    Är rädd att det blev lite OT med i detta inlägg men i så fall ber jag om ursäkt

Svar på tråden Kan min 14 åriga dotter förlova sig? :S