• Alfonsina

    Kan min 14 åriga dotter förlova sig? :S

    TS, jag tycker inte du ska uppmuntra till en förlovning. Varför egentligen? Klart att det är kul nu. Men sen då? Chanserna att det håller livet ut är ju inte så stora (säger inte att det är omöjligt). Menar bara att det kanske inte är så kul att vara 25 sen och vilja förlova sig för att gifta sig och då har man redan gjort det en gång som 14-åring? Bara mina funderingar...

  • Alfonsina

    Gulligt? Tycker det är synd att larva bort en sådan här stor grej som förlovning ändå är. De är ju så unga! Varför behöver man bevis egentligen? Viktigast är väl vad som finns i hjärtat? Det tycker jag du ska förmedla till din tonårsdotter.

  • Alfonsina

    Puss, jag håller med dig om att man ska leva i nuet. När man är VUXEN.

    Men snälla TS, en 14-åring kan väl inte vara en player ens en gång? Jag tycker det är mer skrämmande att man har så allvarliga förhållanden som 12-åring...

    Jag tänker ju såhär av mina egna erfarenheter naturligtvis. Nu förlovade jag mig som 23-åring och gifte mig 2 år senare, men ändå. Det förållandet höll inte och jag tycker det är skitjobbigt att om jag och min sambo förlovar oss så blir det andra gången för mig och jag är inte ens 30... Vissa saker ska bara vara för speciellt utvalda i livet.

  • Alfonsina

    Precis det jag skrev.

    En player är någon som "drar över det motsatta könet och sen går vidare" enligt mig. Och kan man vara sån som 14-åring? Och att man som 14-åring redan haft ett 2-årigt förhållande är för mig skrämmande.

  • Alfonsina

    Nu måste jag ha missat något... Det jag tycker är skrämmande är att så unga människor låtsas ha vuxen-relationer! De är inte vuxna, de ska inte gräla som vuxna, de ska inte förlova sig som vuxna osv. De ska vara tonåringar, stå och fnissa vid skåpen i skolan när en snygg kille går förbi. De ska ju leva ett tonårsliv med allt vad det innebär. Mycket bättre än att förlova sig alltför ung tycker jag.

    Åsa, jag har också en kompis som fortfarande är ihop med killen hon träffade som 13-åring. Hon är 28 nu och de har två barn. Så visst vet jag att det kan hålla. Men för det behöver man ju inte rusa in i vuxenvärlden?

  • Alfonsina

    Läste nu i ett inlägg från dig att han slagit henne?!!! Och du tycker att det är gulligt att de vill förlova sig?

  • Alfonsina

    Ehh, de har inte varit ihop superlänge! 11 månader??? Vad är det, ingenting egentligen. TS, skärp dig och visa vem som är den vuxna nu.

  • Alfonsina

    Att du har dina hemska erfarenheter är jättetråkigt, men många lever i förhållanden helt utan våld, det måste du förstå. Vi kan inte ens i vår vildaste fantasi tänka oss att som 14-åring blivit slagen. Det ska ALDRIG hända. Mina föräldrar hade låst in mig hellre än att lånta mig träffa en sådan människa igen. Att vi har dessa åsikter är inte samma sak som att "hoppa på dig".

    Jag har också kikat in i ditt krypin och dina döttrar är jättevackra och ser betydligt äldre ut än de är. Men glöm inte att bara för ett par år sedan gick din äldsta på mellanstadiet och lekte på eftermiddagarna.

  • Alfonsina

    Nej, jag skrev ju att jag tycker som jag gör av mina egna erfarenheter. Det var mer som en förklaring så TS skulle veta var mina åsikter kom ifrån... Och att man KAN känna så.

  • Alfonsina

    Jag har aldrig skrivit att de har varit tillsammans superkort tid, Felicia6. Får du det genom att läsa det jag skrev om att jag inte tycker att de varit ihop superlänge? Superlänge för mig är 10 år och mer...

    Och självklart ökar chanserna för att ett förhållande ska hålla om man är 25 när man träffas. Att påstå något annat är ju ganska naivt. Se bara på er omgivning, hur många par är ihop med sin tonårsförälskelse? Visst finns dem, har inte sagt annat men statistiken talar för sig själv i detta fallet. Och är de fortfarande ihop vid 25 så kan de både förlova sig och gifta sig. Återigen, varför göra vuxengrejer när man är tonåring?

Svar på tråden Kan min 14 åriga dotter förlova sig? :S