• Alfonsina

    Kan min 14 åriga dotter förlova sig? :S

    Felicia, trodde inte jag behövde skriva ut hela tanken med menningen men här är den: "De har inte varit ihop superlänge! 11 månader??? Vad är det, ingenting egentligen." Och då menar jag av ett HELT LIV ihop!

    Jag tycker jag och min sambo varit ihop jättekort tid och vi firade 2 år i lördags. För mig krävs det betydligt längre förhållanden än så för att de ska kännas långa.

    Tycker också kostnadsfrågan är bra. Varför blir det mindre "på riktigt" om de har billiga ringar, TS? Och hur ska de har råd med dem överhuvudtaget?

    För mig innebär fortfarande förlovning att man ska gifta sig snart. Min sambo brukar kommentera det om folk som "bara" är förlovade: "Ja, men de är ju inte förlovade på riktigt."

  • Alfonsina

    Micki, med all respekt så har ni inte varit ihop så länge ni heller. Hade ni varit 35 och varit ihop i 20 år hade det varit en annan sak. Verkar som alla tycker att det är ett seriöst förhållande såfort man kommer över 6-månadersgränsen?

    TS, jag undrade hur de skulle ha råd med billiga ringar? De kostar ju ändå en slant.

  • Alfonsina

    Okej, du tänker så. Silverringar eller nåt? Kan man inte spinna vidare på det där att de byter något mer symbolsikt då? Silverringar som de sätter på högerhanden?

  • Alfonsina

    micki, håller med om att en del går fort fram. Men jag tror ändå på de som ofta säger att de är en bit över 30 och vet vad de vill/önskar ha ut av ett förhållande. Det är så många små detaljer som gör ett förhållande bättre än man trodde möjligt. Jag blev själv ihop med mitt ex när jag var 18 och vi var ihop till jag var 26, jag trodde han var drömprinsen för vi hade det så bra tillsammans. Men... Det hade vi inte, inte för MIG. Idag har jag en kille som förstår mig på ett helt annat plan, han kan peppa mig när jag är nere och SER mig, han är min totala jämlike. Mitt ex och jag bråkade aldrig, han var en snäll kille som gjorde massor i hemmet, gnällde aldrig över att han tjänade mer an mig osv. Ändå så är jag mycket lyckligare idag med min sambo. Och det hade jag aldrig vetat om det inte tagit slut med exet, skrämmande tanke...

    Nu blev jag också väldigt OT...

  • Alfonsina

    Jag håller med om att klänningen verkligen är utmanande, hur många såna ser man ens på vuxna tjejer? Jag skulle vilja ha synpunkter från TS och vad hon tänker om den?

  • Alfonsina

    Tror det var jag som skrev att inte ens vuxna klär sig så. Och det står jag för, ingen av mina vänner gör det iaf! Kanske jag ser tjejer på krogen göra det, beror nog på var man går. Var ute i helgen och inte såg jag någon med urringning till naveln... Och att andra gör det är den sämsta ursäkten jag vet.

  • Alfonsina

    Men ett linne är väl en j***a skillnad än att ha en urringning ner till naveln? Jag hade också linne på mig (eller ja, topp med spagettiband), det handlar ju inte om att man ska gå ut i polotröja precis. Men lite stil och klass även på tonåringar skadar väl inte?

  • Alfonsina

    Jag är inte ett dugg arg. Bara ett uttryck: "En jäkla skillnad".

    Den klänningen på en 14-åring tycker jag är helt fel och jag hoppas att jag likt min mamma kommer att kunna förmedla mer stolthet för ens egna kropp till mina döttrar (om jag får några) än så. Håller med eviola att vi först och främst måste se till att våra egna barn vet sitt värde (tolkade hennes inlägg så iaf). Bryr mig inte ett dugg om "alla andra".

  • Alfonsina

    Xtinaa, just av den anledningen att man blir upprörd att en förälder tillåter en sådan klänning! Jag skulle aldrig operera mina bröst (hur små de än är) just för att de förmedlar en bild jag absolut inte står bakom i denna utseendefixerade värld. Man måste ju för 17 tro på något och sen försöka göra något åt det. Inte bara rycka på axlarna och säga "ja ja, nu fick hon det".

    Pärlan81, jag tror inte jag behöver ditt lycka till men tack ändå. Ser jättefina tonåringar överallt som inte sminkar sig i tolvårsåldern och skriker svordomar till sina föräldrar.

  • Alfonsina

    Verkligen inte, men alla tror väl på något, eller? Du verkar ju likgiltig om jag ska vara ärlig vad det än gäller angående dina barn? Man blir inte lycklig bara för att man får sin vilja igenom hela tiden...

  • Alfonsina

    Jag påstår inte, jag skrev hur jag uppfattat dig genom hur du framställt dig själv hittills ni denna tråd...

  • Alfonsina

    Pizan, "tar för givet att de har sex"? Du har väl pratat med honom om preventivmedel och ansvar hoppas jag?!

    Vem har sagt att jag inbillar mig att det blir lätt med tonårsbarn? Men för det kan jag väl få ha en uppfattning om hur JAG kommer att bete mig?

Svar på tråden Kan min 14 åriga dotter förlova sig? :S