Inlägg från: Bambusa |Visa alla inlägg
  • Bambusa

    Retrovagnstråden 19

    okej.. ja, liggläge behövs väl inte då hon vägrar sova i mer än viloväge, men bygel känns bra att ha iaf.. behöver itne gå att vända frammåt heller.. ja d är ju inge bråttom, just nu bär ja mest i sjal eller sele, annars åker hon sulkyn, men hon känns för liten att sitta frammåt..


    Misery skrev 2010-05-12 16:58:59 följande:
    jag tror att comforten kom någonstans runt 86. Det är i alla fall en liten och smidig sittvagn som är vändbar med fullt liggläge och en bygel.
  • Bambusa

    oj va många svar..  {#lang_emotions_laughing} ska spana lite på blocket, om ingen här har nån till salu??  hade funderat på att "förstöra" min bruna gondol med en bygel från en annan vagn, så de kan ja ju lika gärna göra med en annan..  men efter allt med anosen av den bruna så vill ja inte sätta ut den på blocket iaf... ja har ju ett annat chassi till den nu, som ja köpte av pergotezzie.. för de som hörde till passar liggdelen bäst, och den ska ja spara.. lyckades stuva undan den så inte sambon blir galen av att se vagnar överallt (har vissligen bara 4,varav en är en paraplysulky... som ja stuvat undan med..

  • Bambusa

    nån som har bild på en Emmaljunga Viking? går den att ha mot sig? googlade och fick en massa olika emmaljungor bara..

  • Bambusa

    ja, jag mailade dig..


    pergotezzie skrev 2010-05-12 23:18:19 följande:
    jag har en massa byglar,bara att komma förbi och se om nån passar.
    Mirla skrev 2010-05-13 09:16:28 följande:
    Vad menar ni med byglar? Är det pinnen som ska ha hålla upp flärpen som ska sitta mellan benen, alltså den som barnen håller i och som rattarna brukar sitta på? Jag saknar en bygel (om det nu är så det heter) till en Brio comfort, tips på hur jag ska kunna finna det? I värsta fall får jag snickra nåt eget och klä i passande tyg.
    ja, de var d ja menade iaf.. är bra när mna har en liten hal ål i vagnen... hehe..
  • Bambusa

    ja, för den känns så lång nu när hon börjar bli större och går mer, lite otymplig och ha med sig i bilen..


    Boothwalker skrev 2010-05-13 14:47:23 följande:
    Menar du din gondol?
  • Bambusa

    jo, fast ja har ett annat chassi sen i vintras.. vet inte vad de är för modell... men n känns så lång, eller så har ja blivit bortskämd me sulkyn.. men den är inte hel bra heller, tror ja får köpa en reservdels vagn och kapa och svetsa för å bli nöjd, hehe..


    Boothwalker skrev 2010-05-13 15:16:23 följande:
    Jo men den är väl rätt stor. Funderar på om jag sett nån irl... Men den lär ju vara större än en viking. Dem har jag fått för mig är rätt smidiga...
  • Bambusa

    hittar inget ja vill ha på blocket eller tradera, eller jo, lågntborta, men då vill dom att man hmtar.. åd blir svårt.. men kom på en sak, tex 90-tals vagnarna har ju ofta,blå,grön eller vinrött chassi, går de att måla om?? tänkte mig en riktig rosa vagn, sy ny klädsel kan man ju sy.. med lite tålamod {#lang_emotions_innocent}  kan va kul tills ja vill ha nå annat iaf..

  • Bambusa
    Boothwalker skrev 2010-05-13 15:53:28 följande:
    Går går det väl. Men om det blir snyggt och bra är en annan sak...
    jo, men om de inte blir de så har man inte förlorat så mkt, hehe.. dom går billigt och d är inget som skulle störa mig att ha "förstört"  har föresten ett blått chassi till hundarnas utställningsbu ja skulle kunna prova lite lätt på.. sambon har sprutlackat ena bilen, å de vart superbra..  alltså inte med en burk utan med riktiga grejjer...  eller så gör man chassit svart, och rosa tyg :D  brukar sitta och klippa och klistra på datan innan ja bestämmer mig för nå projekt..
    kliar i mig och vill göra nått..

    maskin-rakade ner ena hunden idag me, hon fick tuppkam, haha.. hade börjat tova sig och jag har beslutat att hon ska kastreras så fort ja har råd med de, då behöver hon inte plågas med kammen mer.. å vi slipper hennes oändliga löp och skendräktigheter.. just nu har ja 2an som precis löpt klart, 1a som höglöper, 4e som löper för fullt, och 3an som inte fattar alls varför man ska göra som dom andra.. haha..
  • Bambusa
    jagäraf skrev 2010-05-13 16:34:01 följande:
    Ang storleksskillnad mellan en Viking och en Gondol sittvagn så är den himmelsvid. Vikingen är väl som Comforten och Gondolen, om den är i storlek med Princessen om jag förstått saken rätt, är bland de största vagnar jag kommit i kontakt med.
    okej, nån runt gävle som har en som ja kan få titta och kläma på? {#lang_emotions_innocent}
    Mirla skrev 2010-05-13 17:46:36 följande:
    Man kan ju sprutmåla cyklar så att det blir riktigt bra. Så jag tror definitivt på sprayfärg i så fall. Kanske att man kan göra det hos nån billackerare t.o.m. Det är ju möjligt att dom kan göra det billigt om dom har nån färg över efter att dom gjort ett jobb.
    ja, fast killen kan nog göra de han med, efter ha sprutat en hel impala 65a så.. iofs i delar, men iaf.. den vart bättre än många andras bilar som dom betalat 15000 för lacken på..  {#lang_emotions_laughing}
    spuff skrev 2010-05-13 19:49:28 följande:
    Vikingen är bara 35 cm bred där man fäster ligg/sittdelen. En av de minsta vagnar jag sett. Hinner knappt skriva eller läsa nåt nuförtiden...måste springa iväg. Ha det gott i helgen allihop!
    okej, så den är riktigt smal alltså, men längden då? bredden är ja iofs nöjd med, hon kan vända sig som hon vill när hon sover.. 
Svar på tråden Retrovagnstråden 19