• Boothwalker

    Retrovagnstråden 19

    Välkommen till Retrovagnstråden!

    Här hittar du oss som gillar allt som har med retrovagnar att göra. Tillsammans har vi ganska mycket kunskap om äldre vagnar och kan ofta komma fram till både ungefär hur gammal en vagn är och vilket märke det är på den.


    Undrar du nåt om en äldre barnvagn så fråga gärna. Det brukar finnas i alla fall någon som har koll på vagnen antingen det är en 40talare eller en tidig 90talare. Har du frågor om hur man tar hand om och lagar eventuella slitningsskador så fråga oss gärna eller kolla på några av dessa ställen där har vi lagt in en del tips och annat kul för retrovagnsälskare:


    www.retrovagnen.se
    www.retrovagn.blogspot.com

    Retrovagn på facebook
    Retrovagnsforumet
    Retrovagn köp och sälj


    Vill du se fina vagnar så har många av oss bilder på sina vagnar i sina gallerier. Du är välkommen att titta på dem men låna dem inte till annonser eller liknande utan att fråga om lov. Det är inte uppskattat. Frågar man däremot är många av oss villiga att hjälpa till.

    Många här ser de andra i tråden som nån sorts andra familj och vi pratar gärna om lite allt möjligt. Så även om fokus ligger på Retrovagnar (eftersom det är vårt stora gemensamma intresse) så är inget egentligen OT =)


    OBS! Denna tråd har en starkt beroendeframkallande verkan. Det är möjligt att du kommer att bli helt insnöad på galonsufletter, stänkskärmar och kromade chassin om du hänger här. Detta kan t ex orsaka hål i plånboken och en extas vid åsynen av en äldre vagn...!
    ♪♫♪ Goretex mot regnet och fleece mot kall snö ♫♪♫
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-05 02:43
    Blev visst nåt mysko med de tre sista länkarna.
    Facebook - www.facebook.com/group.php
    Retrovagnsforumet - retrovagnen.mylava.net/
  • Svar på tråden Retrovagnstråden 19
  • Lallan
    anneliesofia skrev 2010-03-30 20:00:55 följande:
    Hej,Jag letar efter en retrosittvagn, 80-tal eller äldre. Har kollat ganska länge på blocket och Tradera men inte hittat nån. Har förstått att många av er har rejäla samlingar och undrar därför om det är någon som har en schysst vagn till salu? Eller om ni vet vart man kan hitta en. Behöver inte vara perfekt skick men inte för mycket renoveringsobjekt. Jag kan tänka mig att betala runt 2000.
    Har planer på att sälja en vinröd brio. Tänkte sälja den tillsammans med en liggdel men det misstänker jag att du inte är intresserad av. Ska ta bild så kan du få se hur den ser ut.
  • anneliesofia

    Jag kan testa att annonsera i lokaltidningen. Tack för tipset!
    Jag har inte hittat nån jag gillar på blocket eller tradera. Jag är inte så kräsen men den måste vara hyfsat fräsch och den måste ha en suflett och helst en trådkorg under.

    Om du ska sälja din brio så kanske jag skulle kunna köpa bara sittdelen? För vi har en brio liggvagn från tidigt 80-tal och om det skulle vara samma underdel vore det ju perfekt. Vet inte hur många olika det finns men jag har en bild på vår vagn i mitt galleri. Kan tänka mig att det kan bli lite svårt för dig annars att få liggdelen såld utan underrede.


  • Boothwalker
    anneliesofia skrev 2010-03-31 20:50:02 följande:
    Jag kan testa att annonsera i lokaltidningen. Tack för tipset! Jag har inte hittat nån jag gillar på blocket eller tradera. Jag är inte så kräsen men den måste vara hyfsat fräsch och den måste ha en suflett och helst en trådkorg under. Om du ska sälja din brio så kanske jag skulle kunna köpa bara sittdelen? För vi har en brio liggvagn från tidigt 80-tal och om det skulle vara samma underdel vore det ju perfekt. Vet inte hur många olika det finns men jag har en bild på vår vagn i mitt galleri. Kan tänka mig att det kan bli lite svårt för dig annars att få liggdelen såld utan underrede.
    brios chassin är rätt lika varandra genom åren så det borde kunna gå att ha samma... Om nu lallan kan tänka sig att sälja bara sittdel.
    Jag är bra på att hoppa, men inte lika bra på att landa - Mowgli 4 år
  • Lallan
    anneliesofia skrev 2010-03-31 20:50:02 följande:
    Jag kan testa att annonsera i lokaltidningen. Tack för tipset!Jag har inte hittat nån jag gillar på blocket eller tradera. Jag är inte så kräsen men den måste vara hyfsat fräsch och den måste ha en suflett och helst en trådkorg under.Om du ska sälja din brio så kanske jag skulle kunna köpa bara sittdelen? För vi har en brio liggvagn från tidigt 80-tal och om det skulle vara samma underdel vore det ju perfekt. Vet inte hur många olika det finns men jag har en bild på vår vagn i mitt galleri. Kan tänka mig att det kan bli lite svårt för dig annars att få liggdelen såld utan underrede.
    Är rätt säker på att den passar ditt chassi. Såg faktiskt dig och din fina vagn för ett tag sedan när jag var i stan, åkte förbi i bilen Rätt lätt att bli igenkänd med sådana vagnar.
  • Zessan84

    Hej!

    Hoppar in här med en liten fråga... Finns det testilfärg på sprayflaska? Eller hur ska jag göra för att färga en suflett?

    Fick tips om att ni i denna tråd hade koll på sånt här! {#lang_emotions_smile}

  • Boothwalker
    Zessan84 skrev 2010-03-31 22:31:45 följande:
    Hej! Hoppar in här med en liten fråga... Finns det testilfärg på sprayflaska? Eller hur ska jag göra för att färga en suflett? Fick tips om att ni i denna tråd hade koll på sånt här!
    Kolla i en affär som säljer båtgrejer. Ska finnas för att spraya på kapell och sånt om jag fattat det rätt =)
    Jag är bra på att hoppa, men inte lika bra på att landa - Mowgli 4 år
Svar på tråden Retrovagnstråden 19