Inlägg från: anneliesofia |Visa alla inlägg
  • anneliesofia

    Retrovagnstråden 19

    Hej,
    Jag letar efter en retrosittvagn, 80-tal eller äldre. Har kollat ganska länge på blocket och Tradera men inte hittat nån. Har förstått att många av er har rejäla samlingar och undrar därför om det är någon som har en schysst vagn till salu? Eller om ni vet vart man kan hitta en. Behöver inte vara perfekt skick men inte för mycket renoveringsobjekt. Jag kan tänka mig att betala runt 2000.


  • anneliesofia

    Jag kan testa att annonsera i lokaltidningen. Tack för tipset!
    Jag har inte hittat nån jag gillar på blocket eller tradera. Jag är inte så kräsen men den måste vara hyfsat fräsch och den måste ha en suflett och helst en trådkorg under.

    Om du ska sälja din brio så kanske jag skulle kunna köpa bara sittdelen? För vi har en brio liggvagn från tidigt 80-tal och om det skulle vara samma underdel vore det ju perfekt. Vet inte hur många olika det finns men jag har en bild på vår vagn i mitt galleri. Kan tänka mig att det kan bli lite svårt för dig annars att få liggdelen såld utan underrede.


  • anneliesofia
    Lallan skrev 2010-03-31 22:25:48 följande:
    Är rätt säker på att den passar ditt chassi. Såg faktiskt dig och din fina vagn för ett tag sedan när jag var i stan, åkte förbi i bilen Rätt lätt att bli igenkänd med sådana vagnar.
    Vad kul att du såg min vagn på stan!
    Jag kollade lite i ditt galleri och såg en vagn med ett liknande jassi och det verkar som om själva sittdelen kommer rätt högt upp. Är det så att kombivagnar alltid hamnar högre upp än en vanlig sittvagn? Är det jobbigt med en som sitter högt upp? Jag tänker mig att om man har ett barn som kan gå så vill man kanske att han ska kunna ta sig i och ur vagnen själv?

    En annan grej jag undrar är om det är vanligt att äldre sittvagnar även har liggläge? Jag har nämligen en gammal Emmaljunga, sent 70-tal, hemma hos min mamma som extravagn som inte har liggläge, bara halvliggläge.
  • anneliesofia

    Jaha, där ser man. Men det känns som om det kan bli svårt att hitta en sån vagn. Låter riktigt coolt med en rosa. Jag tror vi satsar på att hitta en med halvliggläge iaf. Han har testat den gamla Emmaljungan vi har ute hos mamma och somnar utan problem i halvliggläge. Ska sätta ut en annons i lokaltidningen nu och hoppas att hitta nåt snart.
    Lallan, du kanske kan skicka mig en bild på din vinröda? Eller du kanske inte hade bestämt dig om du skulle sälja den?


  • anneliesofia

    Funderar på den fina gröna som Boothwalker länkade till. Riktigt cool faktiskt! Jobbigt bara när den finns i Trollhättan när man själv bor i Uppsala. Hur brukar ni göra när ni köper vagnar från nånstans långt borta? Om den ska skickas så vill man ju se massor av bilder innan för att inte missa nån defekt. Vad är det viktigaste att fråga om? Och vilket är det bästa sättet att skicka?


  • anneliesofia
    jagäraf skrev 2010-04-05 09:36:58 följande:
    1000:- för den gröna sittvagnen är närapå ett fyndpris, tycker jag. På tradera skulle den säkert gå för minst det dubbla. Man kan ju köpa även liggvagnen utan hjul och köra som en duo. Hur läcker som helst! Bästa sättet att frakta vagn är nog via Bussgods. Skicket när man köper långväga ifrån är alltid svårt. Det du tycker är skavanker kanske säljaren tycker inte är något alls. Man får chansa helt enkelt.
    Tack! Jag tror jag slår till då, om ingen annan hinner före.
  • anneliesofia

    Satte ut en annons i lokaltidningen om att jag vill köpa sittvagn. Fick svar av en som hade en grå femtiotalare med suflett som han påstod var i mycket fint skick och ville ha 800 för. Nu vet jag inget mer om den, men vad jag skulle vilja veta är hur femtiotalsvagnar är i allmänhet? Är det som med bilar, att man bara kör med dem på sommaren eller kan man använda en femtiotalsvagn precis som en vanlig? Ska åka och kolla på den på söndag i alla fall så får jag se om jag gillar den. Är det nåt särskilt jag bör kolla efter?


  • anneliesofia

    Tack, det låter ju jättebra. Ja, det var verkligen kul att jag fick napp. Jag blev så himla ledsen att den gröna Emmaljungavagnen på blocket blev såld. Hade verkligen ställt mig in på den.
    Ska kolla in bloggen så jag är förberedd när jag ska åka och kolla. Om jag köper den så lär jag ju berätta det och lägga upp bild.


Svar på tråden Retrovagnstråden 19