• Boothwalker

    Retrovagnstråden 19

    Välkommen till Retrovagnstråden!

    Här hittar du oss som gillar allt som har med retrovagnar att göra. Tillsammans har vi ganska mycket kunskap om äldre vagnar och kan ofta komma fram till både ungefär hur gammal en vagn är och vilket märke det är på den.


    Undrar du nåt om en äldre barnvagn så fråga gärna. Det brukar finnas i alla fall någon som har koll på vagnen antingen det är en 40talare eller en tidig 90talare. Har du frågor om hur man tar hand om och lagar eventuella slitningsskador så fråga oss gärna eller kolla på några av dessa ställen där har vi lagt in en del tips och annat kul för retrovagnsälskare:


    www.retrovagnen.se
    www.retrovagn.blogspot.com

    Retrovagn på facebook
    Retrovagnsforumet
    Retrovagn köp och sälj


    Vill du se fina vagnar så har många av oss bilder på sina vagnar i sina gallerier. Du är välkommen att titta på dem men låna dem inte till annonser eller liknande utan att fråga om lov. Det är inte uppskattat. Frågar man däremot är många av oss villiga att hjälpa till.

    Många här ser de andra i tråden som nån sorts andra familj och vi pratar gärna om lite allt möjligt. Så även om fokus ligger på Retrovagnar (eftersom det är vårt stora gemensamma intresse) så är inget egentligen OT =)


    OBS! Denna tråd har en starkt beroendeframkallande verkan. Det är möjligt att du kommer att bli helt insnöad på galonsufletter, stänkskärmar och kromade chassin om du hänger här. Detta kan t ex orsaka hål i plånboken och en extas vid åsynen av en äldre vagn...!
    ♪♫♪ Goretex mot regnet och fleece mot kall snö ♫♪♫
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-05 02:43
    Blev visst nåt mysko med de tre sista länkarna.
    Facebook - www.facebook.com/group.php
    Retrovagnsforumet - retrovagnen.mylava.net/
  • Svar på tråden Retrovagnstråden 19
  • Minora

    jag af: oj, snabbt svar, jag är imponerad!


    Bra att jag tog med handtaget på bilden (som är helt värdelös egentligen, men det var allt jag hann med...) för jag misstänkte nästan att det kunde vara avgörande för att bestämma årtal. Jag gissade på att det skulle kunna vara möjligen tidigt 90-tal eller lite senare, så då var jag inte helt ute och cyklade ändå, novis som jag är.
    Vad skönt att höra att det verkar vara ett bra köp i alla fall! Synd bara att den inte är så himla fager... Skulle så gärna vilja klä om den men det är väl kanske inte det lättaste...
  • jagäraf
    Minora skrev 2010-05-08 22:32:26 följande:
    jag af: oj, snabbt svar, jag är imponerad! Bra att jag tog med handtaget på bilden (som är helt värdelös egentligen, men det var allt jag hann med...) för jag misstänkte nästan att det kunde vara avgörande för att bestämma årtal. Jag gissade på att det skulle kunna vara möjligen tidigt 90-tal eller lite senare, så då var jag inte helt ute och cyklade ändå, novis som jag är. Vad skönt att höra att det verkar vara ett bra köp i alla fall! Synd bara att den inte är så himla fager... Skulle så gärna vilja klä om den men det är väl kanske inte det lättaste...
    Jag minns inte vilket år de ändrade handtaget. Kanske det var redan 1992 eller så. Misery vet säkert
  • Liselottang
    pergotezzie skrev 2010-05-08 21:43:54 följande:
    kapell renoveringen tror jag finns i ljusblått,marinblått.grönt och orange än så länge.
    Okej. Vet du var man kan köpa den? Jag bor i Gävle.

    Ska lägga upp bild på liggdelen någon dag och ber er här om råd, den är ju rätt solblekt men jag tycker den är fin ändå.

    Jäklar vad nöjd jag är efter att ha renoverat vagnen idag. Både jag och min man är helt kära i den, både ligg- och sittdel. Vilket gung! Vilken skönhet! *njuter*
  • Liselottang

    Snabb fråga: bussningar till emmaljunga rondo, var kan man hitta såna? I barnvagnsaffärer, typ barnens hus? Eller på loppisar? Internet?

  • Boothwalker
    Liselottang skrev 2010-05-08 23:55:14 följande:
    Snabb fråga: bussningar till emmaljunga rondo, var kan man hitta såna? I barnvagnsaffärer, typ barnens hus? Eller på loppisar? Internet?
    Barnvagsaffärer chanar jag på. Men inte i alla. Du kan ju ringa och fråga innan om du vill...
    Jag är bra på att hoppa, men inte lika bra på att landa - Mowgli 4 år
  • Boothwalker
    Minora skrev 2010-05-08 22:16:12 följande:
    Kan man kanske lyckas klä om den på något smidigt sätt? (obs, är inte ett himla dugg sykunnig, men man kanske kan be om hjälp? Det verkar lite opraktiskt på sommaren med en vagn med lädersits, samtidigt är det ju lätt att hålla rent.
    Du kan ju ha en sittdyna i. Kanke skönare och är dessutom inte så svårt att ta ur och tvätta ibland =)
    Jag är bra på att hoppa, men inte lika bra på att landa - Mowgli 4 år
  • Misery

    Vad jag minns så ändrades handtaget på comforten runt 92 så din vagn är där runt 92 lr 93....

  • Bambusa

    åh va ja hade önskat att vi haft dottern i en skai/galon vagn idag, vilket lass hon drog ur sig, fy faan, uppe på låren såg man blöta fläckar genom jeansen {#lang_emotions_throwup} filten, och sulkyn är inte frächa dom heller..  som tur var så hade vi nära till min bror och badkaret... hehe.. nu sover hon sött i sin säng, ja ska riva av tyget från sulkyn och slänga in alla äckligheter i tvättmaskinen.. så var årets första cruising över..  såg en epa smälla in i baken på en fin cab med.. höll på köra över en död grävling på vägen hem med..

  • pergotezzie

    liselottang: du kan köpa det på jannes marin o fritid på väg ut mot valbo. dom har även impregneringssprayen,du måste impregnera efteråt för den är vattenlöslig färgen.

    man ska liksom pensla men kanske går att dra ut färgen med en trasa. men var försiktig så det inte blir pölar av färg för då blir det nyans skillnader och de kanske inte är så fint.

Svar på tråden Retrovagnstråden 19